• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum kötü halde

noxsy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hep aynı yerde duruyor değiştiği yeri olsa bile oradada hep duruyor az yemek ve su içiyor.
Arkadaşlar muhabbet kuşumuzun 3 kardeşi aynı kafedte öldü onu hemen yeni temiz bir kafese koydum 1 büyük 1 küçük suluk koydum suya vitamin ekledim dal darısı vesaire iyi gelebilecek herşeyi yapıyorum en iyi şekilde kuşum ilk çıktığında biraz yemek yedi yeni kafeste şuan çook az su içiyor3 30 dakka olmadı koyalı şuan önümde biraz içiyor hep olduğu yerde gözlerini kapatıyor bazı konularda ölümü bekleme falan yazıyordu ne yapabilirim morali bozuk diye midir düzelir mi?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yemliği suluğu eski kafesinden mi alıp koydunuz dezenfekte ettiniz mi? Tünekte bir fotoğrafını ve temiz peçete üstünde güncel dışkı resmini yollayabilir misiniz

noxsy

Yeni Üye
Yemliği suluğu eski kafesinden mi alıp koydunuz dezenfekte ettiniz mi? Tünekte bir fotoğrafını ve temiz peçete üstünde güncel dışkı resmini yollayabilir misiniz
eski kafesten değil yeni suluk koydum yıkadım içini elle tertemiz yeni gaga taşı koydum kafesi 0dı zaten aşırı az kullanıldı buyrun tünekteki fotoğrafı dışkıyıda en kısa zamanda yollarımEkli dosyayı görüntüle 23744

noxsy

Yeni Üye
ayrıca diğer kuşlarımız kendisine vuruyor uzak mu tutalım alışma sürecine mi bırakalım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Uzak tutun şimdilik, her şeyden önce hastalık ihtimaline karşı. Diskiyi gördükten sonra hasta mı stres mi daha net belli olur

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kardeşleri neden öldü? Eğer bir hastalıktan ise bu yavruda da olma olasılığı olabilir.

Ballı krakeri vermeyin kuşlarınıza. :)

Ustalar görünce daha net bilgi verir size. Geçmiş olsun.

beyyza02

Müdavim
eski kafesten değil yeni suluk koydum yıkadım içini elle tertemiz yeni gaga taşı koydum kafesi 0dı zaten aşırı az kullanıldı buyrun tünekteki fotoğrafı dışkıyıda en kısa zamanda yollarımEkli dosyayı görüntüle 23744

umarım iyi olur ölen kuşlardaki belirtiler nelerdi, bu kuşunuzda halsizlik dışında ne var? kafes çok karışık salıncağı ve kraker alın kuşun vakit geçirdiği tüneğin önüne dizin yemleri ulaşması kolay olsun. dışkı atacakmışsınız umarım atabilirsiniz.

noxsy

Yeni Üye
umarım iyi olur ölen kuşlardaki belirtiler nelerdi, bu kuşunuzda halsizlik dışında ne var? kafes çok karışık salıncağı ve kraker alın kuşun vakit geçirdiği tüneğin önüne dizin yemleri ulaşması kolay olsun. dışkı atacakmışsınız umarım atabilirsiniz.
soğuktan öldüklerini düşünüyoruz balkondaydılar açlıktan da olabilir ;(

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hastaysa insanlara zararı olur mu? ben öpüyorun falan
Kuşlar ve insanların yapıları birbirinden farklı olduğu için çoğu hastalık birbirine geçmez diye biliyorum 🙃 siz kuşun altına peçete koydunuz mu dışkı yollayacaktınız

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuş bence hasta gibi. Kuyruk atımı var mı kuşta ya da titreme

noxsy

Yeni Üye
İyleşir mi peki titreme öyle ahım şahım şekilde fazla yok az var yani kuyruk atımı ne bilmiyorum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İyleşir mi peki titreme öyle ahım şahım şekilde fazla yok az var yani kuyruk atımı ne bilmiyorum
Kuyruğun aşağı yukarı oynaması. Kuş üşütmüş veya soğuk algınlığı var bence. Tedavş edilmezse solunum sıkıntısına yol açar.Bir çay kaşığı kekiği suda 15 dk kaynatın. Suluğun yarısından daha az olucak şekilde kekik suyu geri kalanını sade su koyun. İlaç vermeniz gerekebilir. Dışkı da atın. Kuşu sıcak ortama alın. Kekik suyunu 3 4 saat tutun sonra dökün vitamin probiyotik koyun suyuna. Yem yiyor mu

noxsy

Yeni Üye
Kuyruğun aşağı yukarı oynaması. Kuş üşütmüş veya soğuk algınlığı var bence. Tedavş edilmezse solunum sıkıntısına yol açar.Bir çay kaşığı kekiği suda 15 dk kaynatın. Suluğun yarısından daha az olucak şekilde kekik suyu geri kalanını sade su koyun. İlaç vermeniz gerekebilir. Dışkı da atın. Kuşu sıcak ortama alın. Kekik suyunu 3 4 saat tutun sonra dökün vitamin probiyotik koyun suyuna. Yem yiyor mu
Ne kadarlık suda kaynatalım? fark eder mi ilaç bulamam bizim burda sanırım siverekte büyük baş veteriner var ilgili birini bulamam bulunduğu prtam aşırı soğuktu balkondan içeriyr aldım yem yiyiyor ama az dal darısı ve diğer asılan vitamini astım havuç doğradım suyuna vitamin attım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ne kadarlık suda kaynatalım? fark eder mi ilaç bulamam bizim burda sanırım siverekte büyük baş veteriner var ilgili birini bulamam bulunduğu prtam aşırı soğuktu balkondan içeriyr aldım yem yiyiyor ama az dal darısı ve diğer asılan vitamini astım havuç doğradım suyuna vitamin attım
1-2 bardak suda kaynatsanız yeterli. Arka arkaya bir gün probiyotik bir gün vitamin verin. İnşallah iyileşir. Eğer yem yiyemezse mamanız yoksa yumurtayı 15 dk haşlayıp sarısı ile mısır ununu karıştırıp sıcak su ile yoğurt kıvamına gelinceye kadar açtırıp verin

noxsy

Yeni Üye
1-2 bardak suda kaynatsanız yeterli. Arka arkaya bir gün probiyotik bir gün vitamin verin. İnşallah iyileşir. Eğer yem yiyemezse mamanız yoksa yumurtayı 15 dk haşlayıp sarısı ile mısır ununu karıştırıp sıcak su ile yoğurt kıvamına gelinceye kadar açtırıp verin
tamam probiyotik derken ne gibi birşey onlara özel mi? yem yiyor dal darısı vesaire yinede havuç falan koydum yumurta da koyucam zaten mısır unu bulabilirsem söylediklerinizi uygulayacağım aşırı teşekkür ederim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
tamam probiyotik derken ne gibi birşey onlara özel mi? yem yiyor dal darısı vesaire yinede havuç falan koydum yumurta da koyucam zaten mısır unu bulabilirsem söylediklerinizi uygulayacağım aşırı teşekkür ederim
Mısır unu yoksada sıkıntı olmaz şırınganız varsa daha rahat yedirirsiniz yoksa da kaşıkla yedirmeye çalışırsınız. Probiyotik onlara özel entrobac veya dizayme markalarını öneririm. Eğer hemen alamazsanız üstüste 2 gün falan vitamin koyun suya ama 6 saatten fazla tutmayın zehirler.

noxsy

Yeni Üye
Mısır unu yoksada sıkıntı olmaz şırınganız varsa daha rahat yedirirsiniz yoksa da kaşıkla yedirmeye çalışırsınız. Probiyotik onlara özel entrobac veya dizayme markalarını öneririm. Eğer hemen alamazsanız üstüste 2 gün falan vitamin koyun suya ama 6 saatten fazla tutmayın zehirler.
bu arada bişey fark ettim kuşum tünek üstündeyken tüneği tutarken ayaklarını aç kapa yapıyor

noxsy

Yeni Üye
vitamin suya koydum 6 saat oluyor sanırım ve su içmedi hâla :( aşırı az içti 5-10 damla bile değil

Üst Alt