• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Köpüklü Ve Kokulu Kusuyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sıcak tutun lütfen vitamin zehirlenmesi olmuş. İnanın veterineri aradım İzmir'de öz vet tanımıyorum açmadı. Keşke açsa soracaktım ne yapmalıyız diye. Çok üzgünüm. 7/24 AÇIK veteriner bulmak gerek. En azından ne yapılabilir evde. 😔
İnternetten araştırın lütfen hayvan hastanesi falan açık biyer😔yardımcı olurlar belki

ogulcanergun

Yeni Üye
Sürekli kusar gibi yapması bir sorunun olduğunun göstergesi. Veteriner hekim ne teşhisi koymuştu?
Kuşta sık sık devam eden ağız hareketi var mı/ydı?

@Ayvalık Jumbo Muhabbet
Hiçbi teşhis koyamamıştı neyi var dediğimde de kuşlar kedi köpek gibi değil tahlile falan sokamıyorum deyip varsayım üzerinden bir ağıza damlatmalık vitamin ve bir şırınga içinde antibiyotik vermişti tabi bunun üzerinden 1 yıl geçti hemen hemen. ağız hareketleri yoktu ama aşağı yukarı kafa sallama hareketleri vardı her tüy dönemlerinden önce hep oluyordu. ilk aldığım zamanlarda da iki defa kusma olayı yaşadık onlarda da yem bozuktu örümcek ağı gibi olmuştu yemler o sebepten

ogulcanergun

Yeni Üye
İnternetten araştırın lütfen hayvan hastanesi falan açık biyer😔yardımcı olurlar belki
İnanın kendim bile bir lokma yemedim onunla ilgilenmekten birde şeker hastasıyım şekerim çok yükselmiş yeter ki o iyi olsun araştırma yaptım ve bir blogta aynı sorunları yaşayan biri daha flagly ve benzer konuda da triflucan öneriyolardı 3.gün kuşunda düzelme olmuş ama tabi bilinçsizce hemen alıp kullanmak istemedim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Şimdi daha dikkatli baktım bir gözünü açabiliyor ama diğer gözü çok kısık nerdeyse hiç açamıyor 😞
Merhaba, öncelikle küçük tohumları yiyememesi gagasının uzamasından diye düşünüyorum. Videoda gördüğüm kadarıyla üst gaga çok uzamış. Düzgün bir petshop ya da üretici tarafından kesilmesi lazım. Kafeste de grit kuş kumu ve gaga talı, mineral blok mutlaka olmalı.

Kuşta ya zehirlenme var ya da kursak mantarı. Kanatlarda titreme var mı? Öncelikle suluğu temizleyip sade şişe su koyun. Takviyeler asla karıştırılmaz ve bölünmüş ürünlerde her zaman güvenilir yerlerden alınmalıdır. Ambalaj üzerindeki son kullanma tarihi, ancak ürün orjinalse ve ilk siz ambalajı açıyorsanız geçerlidir. Bölünmüş aldığınız için, bölen yerin uygun saklama koşullarında ürünü tutup tutmadığını hatta minik ambalaja bastığı skt nin doğru olup olmadığını bilemezsiniz.

Evde salık geziyorsa çiçek var mı? Didiklemiş olabilir mi? Komşuda kaldı demişsiniz. Olay yeni olduysa orada çiçek didiklemiş olabilir mi? Kuşa farklı bir şey versiniz mi son günlerde? Kuşa verdiğiniz su arıtma ya da çeşme mi?

Zehirlenme belirtisini eleyebilirsek kursak mantarı şüphesi üzerinde duracağız. Ama tedavisini triflucan, mikostatin ile yapmanızı önermem. Özel ilacı var almanız gereken. B vitamini demişsiniz. Markası nedir? Bir de entrobac ın resmini görelim

ogulcanergun

Yeni Üye
Hepinize çok teşekkür ederim veteriner arayıp buldum götürdüm ekoli olduğunu enfeksiyon kaptığını söyledi kuşumu komşuya emanet etmiştim muhtemelen orda oldu oncada uyarmıştım oysaki neyse ama çok su kaybetmediğini söyledi bir takım ilaçlar verdi şekerli su takviyesi verin dedi bakterilerin çok hızlı reaksiyon verdiğini eğer sabahı görürse biz bakterileri yenmiş oluruz yaşar dedi bu gece başında sabahlayacağım hepinize teşekkür ederim @Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet @Demet bükay @Doğacı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hepinize çok teşekkür ederim veteriner arayıp buldum götürdüm ekoli olduğunu enfeksiyon kaptığını söyledi kuşumu komşuya emanet etmiştim muhtemelen orda oldu oncada uyarmıştım oysaki neyse ama çok su kaybetmediğini söyledi bir takım ilaçlar verdi şekerli su takviyesi verin dedi bakterilerin çok hızlı reaksiyon verdiğini eğer sabahı görürse biz bakterileri yenmiş oluruz yaşar dedi bu gece başında sabahlayacağım hepinize teşekkür ederim @Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet @Demet bükay @Doğacı
Makale - Muhabbet Kuşlarında E-coli Hastalığı
Çok geçmiş olsun 😔🦜Rabbim sağlık afiyet versin 🤲

ogulcanergun

Yeni Üye
Merhaba, öncelikle küçük tohumları yiyememesi gagasının uzamasından diye düşünüyorum. Videoda gördüğüm kadarıyla üst gaga çok uzamış. Düzgün bir petshop ya da üretici tarafından kesilmesi lazım. Kafeste de grit kuş kumu ve gaga talı, mineral blok mutlaka olmalı.

Kuşta ya zehirlenme var ya da kursak mantarı. Kanatlarda titreme var mı? Öncelikle suluğu temizleyip sade şişe su koyun. Takviyeler asla karıştırılmaz ve bölünmüş ürünlerde her zaman güvenilir yerlerden alınmalıdır. Ambalaj üzerindeki son kullanma tarihi, ancak ürün orjinalse ve ilk siz ambalajı açıyorsanız geçerlidir. Bölünmüş aldığınız için, bölen yerin uygun saklama koşullarında ürünü tutup tutmadığını hatta minik ambalaja bastığı skt nin doğru olup olmadığını bilemezsiniz.

Evde salık geziyorsa çiçek var mı? Didiklemiş olabilir mi? Komşuda kaldı demişsiniz. Olay yeni olduysa orada çiçek didiklemiş olabilir mi? Kuşa farklı bir şey versiniz mi son günlerde? Kuşa verdiğiniz su arıtma ya da çeşme mi?

Zehirlenme belirtisini eleyebilirsek kursak mantarı şüphesi üzerinde duracağız. Ama tedavisini triflucan, mikostatin ile yapmanızı önermem. Özel ilacı var almanız gereken. B vitamini demişsiniz. Markası nedir? Bir de entrobac ın resmini görelim
Anasonlu kuş kumu gaga taşı ve kalamar kemiği hiç eksik olmaz. Kanat titremeleri ara ara oluyordu evet hocam su konusuda hocam biz hangi suyu içiyosak onada onu veriyoruz ben şahsen kendim az miktarlar marul ıspanak nadiren elma ve salatalık veriyordum ama elle ve az miktarda şimdi veterinerden geldik dışkı analizi yaptı enfeksiyon kapmış ekoli dedi bir şırınga da ilaç verdi suluğu 4te3ü kadar su koyup 0.2m suya damlatmamı 5 gün kullanmamı söyledi ayrı olarak bu gece ağızdan 2 damla şekerli su ve yarın içinde öğle vaktine kadar yem yemezse yine 2 damla şekerli su vermemi söyledi birde eğer sabahı görürse yaşar bu gece önemli ve çok su kaybetmemiş dedi

ogulcanergun

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun. Elle besleme yapmanızda önemli. Kursağı dolu olsun. İnşallah güzel haberlerini alırız kuşunuzun.
Şuana kadar hiç yem yemedi ama su içtiğini gördüm veterinerin dediği gibi yine 2 damla şekerli su takviyesi yapıcam öğlene kadar yemezse yap demişti. Bugün dışkısı hafif koyu yeşil ve ishal veterinerde olabiliceğini söylemişti sürekli tünek değişikliği yapıyorum dışkı bulaştığı için inşallah bu durumu en kısa zamanda atlatırız

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şuana kadar hiç yem yemedi ama su içtiğini gördüm veterinerin dediği gibi yine 2 damla şekerli su takviyesi yapıcam öğlene kadar yemezse yap demişti. Bugün dışkısı hafif koyu yeşil ve ishal veterinerde olabiliceğini söylemişti sürekli tünek değişikliği yapıyorum dışkı bulaştığı için inşallah bu durumu en kısa zamanda atlatırız
İnşallah Rabbim yar ve yardımcınız olsun 🤲dualarım sizinle

ogulcanergun

Yeni Üye
İnşallah Rabbim yar ve yardımcınız olsun 🤲dualarım sizinle
İnşallah demet hanım çok teşekkür ederim sabahı ettik ama bugün yine dışkıları göstermek için veterinere uğradım vakadan haberdar ama bir başka hekim vardı resimlere baktı çok su kaybetmiş dedi oysaki dün gece ki hekim çok su kaybı olmamış dışkıda bozulmalar olabilir ishal olabilir endişe etmeyin demişti dün gece birde dün gece ki sabahı gürürse şansı yüksek demişti bugün ki 3 gün risk var dedi kafamız allak bullak oldu

Üst Alt