• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kaşınıyor

Alimln

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum son 5 6 aydır kaşınıyor ilk başta Pet shoptan deri ve bakım ürünü vermişlerdi ama etki etmeyince vilmectin almıştım ilk kullandıktan sonra 1 ay sonra tekrar kullandım ama son zamanlarda haftada 1 kullanmaya başladım en son geçen hafta sabah kalktığımızda boğazını kanatmıştı vilmectin kullanınca rahatlıyor ama 1 2 gün sonra yine boğazını kaşımaya devam ediyor ne yapmalıyımEkli dosyayı görüntüle 18603Ekli dosyayı görüntüle 18604

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşunuzun resmini görebilir miyiz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba muhabbet kuşum son 5 6 aydır kaşınıyor ilk başta Pet shoptan deri ve bakım ürünü vermişlerdi ama etki etmeyince vilmectin almıştım ilk kullandıktan sonra 1 ay sonra tekrar kullandım ama son zamanlarda haftada 1 kullanmaya başladım en son geçen hafta sabah kalktığımızda boğazını kanatmıştı vilmectin kullanınca rahatlıyor ama 1 2 gün sonra yine boğazını kaşımaya devam ediyor ne yapmalıyımEkli dosyayı görüntüle 18603Ekli dosyayı görüntüle 18604
Dış parazit varsa kafesi oyuncaklarını tüneklerini de iyice dezenfekte etmeniz gerekir yoksa sadece kuşa sprey sikarsaniz geçici bir çözüm olur tabii ki. Ama her kaşıntı da parazit değildir belki tüy döküyor olabilir bir resmini görmek lazım, bir de havlu kağıda yeni yaptığı diskiyi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Vilmectin i her hafta mi kullanıyorsunuz 🙄 kim dedi size o kadar sık sık kullanın? Kuşunuza ev sıcaksa banyoluk verin sade suyla yıkansin sonrasında takip edin kaşıma devam ederse boyunluk temin ediniz 👍

Alimln

Yeni Üye
Tüy döküyor gibi durmuyor çünkü kaşınırken vik vik sesler çıkarıyor, kafesten bıraktığımızda yanımıza gelip boynunu kafasını yaslıyor kaşımamız için. Vilmectini de forumdan görmüştüm bu kadar sık kullanılmayacağını biliyorum ama bazen kaşıntıya dayanamıyor gibi oluyor çok bağırıyor.
Boynunun fotoğrafını atayım geçen gün gece kaşıya kaşıya kanatmış.
Peçeteyi bugün koyup bakacağım.

Muhabbet kusunun çok fazla kaşınma sebebi ola bilir.Deri bakımsız ola bilir,dış oarazit ola bilir,

Muhabbet kusunun çok fazla kaşınma sebebi ola bilir.Deri bakımsız ola bilir,dış oarazit ola bilir,
Dış parazit ola bilir,deri yıpranması,ortam nemi düşüklüğü,d vitamini eksizligi,mantar v.b. sayısız sebebi ola bilir.Her kaşınan kuş parazit degildir.Dogru teşhis koymak gerek.Bunun için güvenilir kuşveterinerine gösterin.Dogru teşhis koyup ona göre hareket etmek gerek.Belki yanliş ilac vs kullaniyorsunuzdur bu daha da kötü yapar.Yani demem o ki Guvenilir kusveterinerine goturmek iyi bence.Phetshop da soylenenler de yanlış ola bilir.

Bahar Y.

Müdavim
Tüy döküyor gibi durmuyor çünkü kaşınırken vik vik sesler çıkarıyor, kafesten bıraktığımızda yanımıza gelip boynunu kafasını yaslıyor kaşımamız için. Vilmectini de forumdan görmüştüm bu kadar sık kullanılmayacağını biliyorum ama bazen kaşıntıya dayanamıyor gibi oluyor çok bağırıyor.
Boynunun fotoğrafını atayım geçen gün gece kaşıya kaşıya kanatmış.
Peçeteyi bugün koyup bakacağım.
Maalesef 1 damladan fazla doz ölümlere bile sebep olabiliyor diye biliyorum, haftada 1 çok çok fazla doz biraz kendi haline bırakın derim ben

AlicanG

Paylaşımcı
Bit pire ise zaten gözle göürlür tüyler arasında yada ışıklar sönünce kuş huzursuz kaşınıyorsa fenerle baktığınızda görürsünüz..Kaşınma sebebi mantar mı,uyuz mu yada başka deri rahatsızlığı mı?? İmkanınız varsa kanatlı anlayan bir veternere üflesin bir derisine baksın genel fiziksel muayane etsin daha sağlıklı olur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Üst Alt