• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşum kanlı kaka yaptı

cicoskusum

Yeni Üye
Herkese merhaba. Lütfen yardım edin. 8 aydır bizimle olan erkek muhabbet kuşum bugün kanlı kaka yaptı. Bugün hava soğuk olduğu için kendini iyi hissetmiyordu (soğuk havalarda kötü bir ruh hali içinde oluyor), tüyleriyle çok oynuyordu. Daha iyi hissetmesi için vitaminli yem aldım ama yedikten sonra kakası kanlı oldu. Ne yapabilirim, lütfen yardım edin, çok çaresizim, ne yapacağımı bilmiyorum. 1 ve 2ci fotolar ilk kanlı kaka yaptığı anda çekilmiştir, 3cü fotoda ise yeni yaptığı kakalar var
Ekli dosyayı görüntüle 89939Ekli dosyayı görüntüle 89940

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Vitaminli yem dediğiniz nedir? İçinde neler var fotoğrafını çekebilir misiniz?
Soğuk havalarda kötü oluyorsa hava akımında kalıyor olabilir.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İçinde renkli şeyler var ise ondan olabilir ya da ekmek parçaları varsa onu yediyse o organlara zarar vermiş olabilir. Siz takibini yapın eğer devam ederse iyi bir veterinere ya da kanatlı uzmana götürün.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba kan muhtemelen üst organlardan geliyor, kursak da olabilir bu nedenle yemle alakalı sıkıntı olabilir ancak bence bir an önce kanatlı uzmanına götürün kan pıhtılaştırıcı damlatır ağzına 🙏🌸

cicoskusum

Yeni Üye
İçinde renkli şeyler var ise ondan olabilir ya da ekmek parçaları varsa onu yediyse o organlara zarar vermiş olabilir. Siz takibini yapın eğer devam ederse iyi bir veterinere ya da kanatlı uzmana götürün.
Yemin içeriği bu. Ekmek vermiyoruz. Ama bir şey fark ettim, kakası kanlı olmasına rağmen ishal değildi.

cicoskusum

Yeni Üye
Merhaba kan muhtemelen üst organlardan geliyor, kursak da olabilir bu nedenle yemle alakalı sıkıntı olabilir ancak bence bir an önce kanatlı uzmanına götürün kan pıhtılaştırıcı damlatır ağzına 🙏🌸
O zaman bu geceyi atlatalım yarın sabah uzmana götüreyim

cicoskusum

Yeni Üye
Kuşumun bağırsaklarında bakteri olsa böyle
olurmuydu?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kan koyu ve pıhtılı olduğu için üst organlar (kursak gibi ) kanama olduğu yönünde belirti veriyor o nedenle yem kaynaklı olduğunu düşünüyorum

cicoskusum

Yeni Üye
Kusması yok, yemesi, su içmesi normal, ishali yok ama kakası normal renkte değil ve kanlı.

Üst Alt