• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Muhabbet kuşum kafesini sevmedi

kubilay0102

Yeni Üye
Arkadaşlar 3 yaşında erkek kuşum var 3 yıldır aynı kafeste ya dedim gidim biraz büyüteyim kafesi papağan kafesinin bir ufağını aldım 1 haftadır kafesteydi hiç susmuyordu yap dediğimiz şeyleri yapmıyordu normalde salıncağında yatar yatmıyordu tünekte yatıyordu bende o kafesi beğenmemiştir diye düşünerek geri eski kafesine koydum şimdi sustu ve salıncağında iyi yapmış mıyım sizce

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Arkadaşlar 3 yaşında erkek kuşum var 3 yıldır aynı kafeste ya dedim gidim biraz büyüteyim kafesi papağan kafesinin bir ufağını aldım 1 haftadır kafesteydi hiç susmuyordu yap dediğimiz şeyleri yapmıyordu normalde salıncağında yatar yatmıyordu tünekte yatıyordu bende o kafesi beğenmemiştir diye düşünerek geri eski kafesine koydum şimdi sustu ve salıncağında iyi yapmış mıyım sizce
Bazı kuşların takıntıları oluyor, arkadaşımın bir kuşu vardı küçücük kafesteydi. İlk o kafesle getirmiş eve bir hafta sonra gitti aldı yeni kocaman bir salma kafes. Kuş yeni kafese girince depresyona girdi yaklaşık 6 ay uğraştılar onun stresiyle. Eski kafese geri koyunca düzeldi. Aman takıntısı varsa değiştirmeyin hastalık yapar kendine

betul.a

Aktif Üye
Aldığınız kafesi tarif edebilir misiniz? Yanlış bir şey olabilir. (Yuvarlak olması, tellerin dikey olması...) Sadece kuşun takıntısı da olabilir tabii.:)

ekrmkuş

Paylaşımcı
kafesin fotosunu atabilir misiniz

Faik Akay

Aktif Üye
Aldığınız kafesi tarif edebilir misiniz? Yanlış bir şey olabilir. (Yuvarlak olması, tellerin dikey olması...) Sadece kuşun takıntısı da olabilir tabii.:)
Pardon araya girmis gibi olucam ama yuvarlak kafesler neden sikintilidir ve sadece ustu elips seklinde kafesler var bunlarda da sikinti olur mu?

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Pardon araya girmis gibi olucam ama yuvarlak kafesler neden sikintilidir ve sadece ustu elips seklinde kafesler var bunlarda da sikinti olur mu?
elverişsiz oluyorlar yuvarlak kafesler. Örneğin suluk yemlik gibi eşyaları takmak, tünekler vb zor oluyor

betul.a

Aktif Üye
Doğrulukları tartışılabilir ama birkaç sebep var:
Kuşun köşeli kafeste daha güvende hissetmesi
Yuvarlak kafesin yön algısını bozması
Yuvarlak kafeslerin genel olarak, tırmanmak için daha az elverişli olması
Bunların dışında, kuş köşeli kafese alıştıktan sonra yuvarlak kafese geçtiğinde garipsemesi çok olası
Bahsettiğiniz kafes şeklini doğru anladıysam, hayır bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Daha çok önemli olan yan teller

Faik Akay

Aktif Üye
Doğrulukları tartışılabilir ama birkaç sebep var:
Kuşun köşeli kafeste daha güvende hissetmesi
Yuvarlak kafesin yön algısını bozması
Yuvarlak kafeslerin genel olarak, tırmanmak için daha az elverişli olması
Bunların dışında, kuş köşeli kafese alıştıktan sonra yuvarlak kafese geçtiğinde garipsemesi çok olası
Bahsettiğiniz kafes şeklini doğru anladıysam, hayır bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Daha çok önemli olan yan teller
Kacan kusumuzun kafesi kucuk biraz onun yerine soyle buyuk bi kafes dusunmustum bahsettigim kafes bu

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Uzun yıllar aynı kafeste olduklarında kafa gidiyor bunlarda başka kafese koyunca. Ben olsam alışmıyorsa iki kafesi yan yana koyardım. Geçmesini istediğim kafese dal darılar, sevdiği oyuncakları varsa onun gibi şeyleri koyardım. Kendisi zaten salıkken meraklanıp illaki bir noktada yeni kafese giriyor. Zamanla her iki kafesi de kullanır. Haftada bir eski kafesten salıncağını falan taşırsın yeni kafese. En son yemliklere hiç yem koymazsın eski kafeste. Bu müddette zaten alışmış olur artık. Eski kafesi kaldırırsınız. Bu kuşlar alışkanlıklarına çok bağlıdır.

betul.a

Aktif Üye
Kacan kusumuzun kafesi kucuk biraz onun yerine soyle buyuk bi kafes dusunmustum bahsettigim kafes bu
Henüz almadıysanız başka bir kafes bakmanız daha güzel olur. Üst kısmın şekli çok sorun değil ama yan teller dikey. Bence kafesin büyüklüğünden ve materyalinden sonra en önemli nokta bu. Dikey olduğunda kuş tırmanmaya çalışırken ayağı kayıyor doğal olarak. Rahatça tırmanamıyor

Üst Alt