Mâşâallâh çok güzel bir kuş

İlk başlarda ürkebilir ,karanlık korkusu da olabilir. Gece ışıkları kapatmadan yarım saat önce kuşu kafese koyun o ara belki uykusu gelir uyur,sonra ışığı kapatırsınız ve gece lambası takarsınız. Uykusu geldiği için mecbur uyuyacak

İki üç hareket eder sonra yerine geçer uyur. Eğer yerine geçmez ise siz yerine koyarsınız, birkaç kez tekrarlama olabilir. Benim dişi kuşta bazen ışığı söndürdüğümde harekete geçer tellere tutunur ben düzeltirim,birkaç kez yapar aynısını ama sonunda düzelir ve uyur. Fakat şunu da söylemeliyim sinek böcek gibi hayvanlara karşı korkabilirler,depremde çırpınırlar kendilerini ordan oraya atarlar korkarlar. O yüzden kafeste gece hareketlenmenin birden fazla sebebi olabilir. Dış parazit sebebiyle de hayvan huzursuz olup hareket edebilir. Duruma göre kuşu kontrol edersiniz. Ama ben daha yavru olduğu için gece hareket ettiğini düşünüyorum ortam yabancı.
Videoda bir tane dışkı gördüm anormal bir durum göremedim ama siz yine de beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını paylaşın en az 6-7 tane dışkı olsun.
Forumumuz bilgi deposu. Siteyi kurcalayarak bakımla ilgili bilgiler öğrenebilirsiniz