• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşum Kabız Oldu

Doğacı

Eski Forumcu
Ürat sarı renkli,dışkı da leke bırakıyor,normal değil,ilk dışkı fotoğrafı da normal değil.Dışkıda koku var mı? Kuşa içme suyu olarak hangisini veriyorsunuz çeşme,kaynak suyu, arıtma,kapalı şişe suyu? Yem markanız nedir? Farklı gıdalar içecekler verdiniz mi? Yem taze midir?

esmnrelms

Yeni Üye
Ürat sarı renkli,dışkı da leke bırakıyor,normal değil.Dışkıda koku var mı? Kuşa içme suyu olarak hangisini veriyorsunuz çeşme,kaynak suyu, arıtma,kapalı şişe suyu? Yem markanız nedir? Farklı gıdalar içecekler verdiniz mi?
arıtma suyu kullanıyorum yeminin markasını hatırlamıyorum paketten çıkarıp kavanoza boşaltıyordum çünkü yemi 3 gün önce bitti ve yeni yemi annem almış onunda markasını bilmiyorum kavanoza boşaltmış ondan olabileceğini düşünüyorum beğenmedi bence çünkü yemedi o yemi onun dışında farklı bir şey vermedim dışkısında koku dün poposunu temizlerken çok fazla dışkı olduğu içinmi bilmiyorum ama kötü kokuyordu şuanda bilmiyorum kötü koku yok kafeste ve şuan oyuncağıyla oynuyor halsizlik yok

esmnrelms

Yeni Üye
Ürat sarı renkli,dışkı da leke bırakıyor,normal değil,ilk dışkı fotoğrafı da normal değil.Dışkıda koku var mı? Kuşa içme suyu olarak hangisini veriyorsunuz çeşme,kaynak suyu, arıtma,kapalı şişe suyu? Yem markanız nedir? Farklı gıdalar içecekler verdiniz mi? Yem taze midir?
şimdi öğrendim ben normalde hep pakette alırdım ama annem açık almış

Doğacı

Eski Forumcu
Bakteriyel sebepli dışkı olarak görünüyor. Zeolitli mama veyahut entrobac probiyotik tavsiye ederim. Arıtma suyunuzda uv filtresi yoksa kullanmayın,kapalı şişe suyu verin her daim. Uv filtresiz sular bakteriyel enfeksiyona yol açabilir. Açık yemlerin birçoğu tehlikelidir aslında genelleme yapmıyorum tabii. Güvenilir hijyene uygun üretim yapıldıysa açık yem verilebilir fakat yeni yeme geçiş yaparken eski yem ve yeni yemi karıştırıp verin,yem farklılıkları da değişikliğe sebep olabilir.

esmnrelms

Yeni Üye
Bakteriyel sebepli dışkı olarak görünüyor. Zeolitli mama veyahut entrobac probiyotik tavsiye ederim. Arıtma suyunuzda uv filtresi yoksa kullanmayın,kapalı şişe suyu verin her daim. Uv filtresiz sular bakteriyel enfeksiyona yol açabilir. Açık yemlerde tehlikelidir aslında genelleme yapmıyorum tabii. Güvenilir hijyene uygun üretim yapıldıysa açık yem verilebilir fakat yeni yeme geçiş yaparken eski yem ve yeni yemi karıştırıp verin,yem farklılıkları da değişikliğe sebep olabilir.
normalde yem değiştirmeyecektim yemden memnundum annem bilmediği için onu almış yarın aynı eski yemini satın almaya gideceğim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş iyi görünmüyor ve dışkılarda hastalık var acil müdahale gerekiyor 👍 nerede ikamet ediyorsunuz?

Doğacı

Eski Forumcu
Maşallah öncekine göre iyi görünüyor fakat yine de bir halsizlik var gibi. Dediğim gibi kuşa uv filtresiz hiçbir sudan vermeyin. Sebze meyve verirken çok iyi yıkayın, yeşillikleri yıkarken elma sirkeli suda bekletip iyice yıkayın sonra. Sebzelerdeki ıslaklık gidince yani suyu süzülünce kuşa servis edersiniz. Yem olarak Versele Laga öneririm. Sürekli yem değişikliği yapılmasın,insan gıdaları verilmesin,foruma bakarsanız neler verilmeli neler verilmemeli bu konular hakkında içerikler var.
Açık alınan yemin nasıl hangi ortamlardan geldiğini bilmiyorsanız kuşa vermenizi önermiyorum.

Şimdi dışkılar için önerdiğim şey entrobac veya zeolitli mama. Entrobac probiyotik her hafta düzenli kullanılmasını önerdiğimiz sindirim sistemine faydalı bir takviyedir. Petsoplarda bulamazsınız. Güvenilir sitelerden temin edebilirsiniz. Zeolit tozu ve elle besleme maması alıp kuşa verilmesini öneririm. Sindirim sistemini düzenler zeolit tozu. Kursaktan beslemeyi bilen birisiyseniz siz beslersiniz zeolitli mama hazırlayıp,10 gün boyunca. Ama bilmiyor iseniz bilen birilerini bulup besleme yaptırabilirsiniz. Bilen birinin yapması gerek, yemek borusuna değil de soluk borusuna verilirse kuş boğulur ve ölür maalesef. Kafesinizi, tünekleri,yem suluk kaplarını varsa oyuncakları da dezenfekte etmenizi öneririm dışkı sorunlu çünkü. Virkon S veya muadil profesyonel dezenfektanlar kullanmanız daha iyi olur. Ama şimdilik su ve çamaşır suyunu karıştırıp temizlik yapabilirsiniz fakat çok iyi durulayın ve çamaşır suyunun da kokusunu giderin. Kuş çamaşır suyu gibi kimyasal kokulara maruz kalmamalı.

Ama tabi kanatlı veterinerine götürüp muayene ettirmeniz güzel olur.

esmnrelms

Yeni Üye
Maşallah öncekine göre iyi görünüyor fakat yine de bir halsizlik var gibi. Dediğim gibi kuşa uv filtresiz hiçbir sudan vermeyin. Sebze meyve verirken çok iyi yıkayın, yeşillikleri yıkarken elma sirkeli suda bekletip iyice yıkayın sonra. Sebzelerdeki ıslaklık gidince yani suyu süzülünce kuşa servis edersiniz. Yem olarak Versele Laga öneririm. Sürekli yem değişikliği yapılmasın,insan gıdaları verilmesin,foruma bakarsanız neler verilmeli neler verilmemeli bu konular hakkında içerikler var.
Açık alınan yemin nasıl hangi ortamlardan geldiğini bilmiyorsanız kuşa vermenizi önermiyorum.

Şimdi dışkılar için önerdiğim şey entrobac veya zeolitli mama. Entrobac probiyotik her hafta düzenli kullanılmasını önerdiğimiz sindirim sistemine faydalı bir takviyedir. Petsoplarda bulamazsınız. Güvenilir sitelerden temin edebilirsiniz. Zeolit tozu ve elle besleme maması alıp kuşa verilmesini öneririm. Sindirim sistemini düzenler zeolit tozu. Kursaktan beslemeyi bilen birisiyseniz siz beslersiniz zeolitli mama hazırlayıp,10 gün boyunca. Ama bilmiyor iseniz bilen birilerini bulup besleme yaptırabilirsiniz. Bilen birinin yapması gerek, yemek borusuna değil de soluk borusuna verilirse kuş boğulur ve ölür maalesef. Kafesinizi, tünekleri,yem suluk kaplarını varsa oyuncakları da dezenfekte etmenizi öneririm dışkı sorunlu çünkü. Virkon S veya muadil profesyonel dezenfektanlar kullanmanız daha iyi olur. Ama şimdilik su ve çamaşır suyunu karıştırıp temizlik yapabilirsiniz fakat çok iyi durulayın ve çamaşır suyunun da kokusunu giderin. Kuş çamaşır suyu gibi kimyasal kokulara maruz kalmamalı.

Ama tabi kanatlı veterinerine götürüp muayene ettirmeniz güzel olur.
merhaba kuşumun dün eski yemini aldım ve diğeri yemi değiştirdim şuan dışkısı gayet normal ve normal olması gerektiği gibi sürede yapıyor bide aşırı enerjik gerek varmı zeolit tozuna

Üst Alt