• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum kabarık duruyordu şimdi kusuyor

emirali10

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma ve kabarıklık
Muhabbet kuşum iyiydi fakat biraz önce kabarık ve halsiz durdugunu farkettik. Sıcakladı bunaldı mı acaba diye balkona hava almaya çıkardık cunku kanatlarini havalandiriyordu. Sonra da biraz salatalık yedirdik(kabuksuz) ve iceri aldık. Simdi ise önce salatalık sonra da yem kusmaya basladi ve hala kusuyor. Yem mi dokunmuştur ne yapmalıyız?
Video:Streamable

Son düzenleme:

emirali10

Yeni Üye
Güncelleme
Kusması durdu ve yem yedi simdilik iyi gibi Maşallah salataliktan mıdır acaba?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Salatalık olduğunu düşünmüyorum takip edelim peçete üzerinde dışkı resmi görelim 👍grit kum ve probiyotik veriyor musunuz?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bulunduğunuz ili yazın ona göre bilen arkadaşlar veteriner tavsiyesi yapsın. En gerekli olan grit kum, probiyotik ve vitamininiz yok artı olarak kafeste kalamar kemiği ve mineral blokta göremedim bulunması gerekiyor. Ayrıca yanlış anlamayın ama kafesin için çok sağlıksız. Plastik tünekleri en kısa sürede ahşap ile değiştirin karşılıklı 2 tünek koyun ve pirinç yada galvaniz kafes alabilecek durum yok ise acil olarak kafesi temizleyip dezenfekte edin.

emirali10

Yeni Üye
Bulunduğunuz ili yazın ona göre bilen arkadaşlar veteriner tavsiyesi yapsın. En gerekli olan grit kum, probiyotik ve vitamininiz yok artı olarak kafeste kalamar kemiği ve mineral blokta göremedim bulunması gerekiyor. Ayrıca yanlış anlamayın ama kafesin için çok sağlıksız. Plastik tünekleri en kısa sürede ahşap ile değiştirin karşılıklı 2 tünek koyun ve pirinç yada galvaniz kafes alabilecek durum yok ise acil olarak kafesi temizleyip dezenfekte edin.
Hocam Balikesir'de yasiyorum dediklerinizi yapmaya çalışacağım fakat ahsap tünek taktık baktık kemirmiş bayagı biz de ciksrmak zorunda kaldik şu an iyi gibi durumu maşallah ben yemden dolayi olduğunu düşündum ama bilmiyorum.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hocam Balikesir'de yasiyorum dediklerinizi yapmaya çalışacağım fakat ahsap tünek taktık baktık kemirmiş bayagı biz de ciksrmak zorunda kaldik şu an iyi gibi durumu maşallah ben yemden dolayi olduğunu düşündum ama bilmiyorum.
@Ayvalık Jumbo Muhabbet
Şanlısınız ki Duygu hanım Balıkesir de kendisine ulaşın elinden gelen yardımı yapacaktır. Anlık durumunun iyi gözükmesine aldanmayın. Bu arada yine de plastik tünek kullanmayın dediklerimi kafese eklerseniz tünekleri kemirmeyecektir.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba, ben videoyu göremedim. Silinmiş 1 günden fazla olduğu için. Şehmus bey dışkı resmi istemiş ama eklememişsiniz. Beyaz kağıt üzerine dışkı resmi görelim. Kuş hala kusuyor mu? Balıkesir merkezde değiliz, Ayvalıkta oturuyoruz ama yaz boyunca Dikili/ izmir de olacağım. Yakınsanız yardımcı olmaya çalışırım

Üst Alt