• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum ishal!!

Selma

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarıklık, sulu kaka
Hastalık Belirti Tarihi
19 Haz 2021
Muhabbet kuşum sulu kaka yapıyor fakat tüylerine yapışmış dışkı yok ishal olduğunu düşünüyorum bugün biraz pirinç suyu verdim iyileşmesi için ne yapmalıyım?

rose76

Aktif Üye
avidiare alın. bir damla damlalıkla ağzına damlatın akabinde de bir damla kaynamış soğumuş su verin geçer.

Selma

Yeni Üye
Resim yukarıdaki gibi sizce de ishal mi?

Selma

Yeni Üye
avidiare alın. bir damla damlalıkla ağzına damlatın akabinde de bir damla kaynamış soğumuş su verin geçer.
Öncelikle teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı benim bildiğim kadarıyla avidiare antibiyotik, bir de avidiar diye bir şey varmış bu ikisinin farkı ne acaba? İlaç kullanmadan doğal yollarla geçmez mi?

Selma

Yeni Üye
Aspur ya da dal darı verin. 2-3 gün yem dışı birşey vermeyin. Geçecektir. Avidiar bağırsak düzenleyici içerisinde antibiyotik yok bir takviye. Avidiare ise düşük dozlu bir antibiyotik ufak enfeksiyonlar için kullanılabilir
Teşekkür ederim öncelikle. Bu durumda benim hangisini kullanmam gerekiyor?

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Teşekkür ederim öncelikle. Bu durumda benim hangisini kullanmam gerekiyor?
Şu an bunlara gerek yok. İlk başta probiyotik, vitamin, elektrolit desteği sağlayın. Dal darı ve aspur koyun. Düzelme olmazsa bağırsak düzenleyici kullanabilirsiniz divitsol gibi pektin içerikli. Yine düzelme olmazsa Avidear deneyebilirsiniz hafif durumlarda işe yarar.

Selma

Yeni Üye
İshal de vitamin takviyesi için kullanabilir miyim?

Taha Y.

Müdavim
tamam bunu suyuna karıştırın nasıl kullanacağını biliyormusunz

Mustafaaaa

Paylaşımcı
İshal durumlarında vitamin çok da faydalı değil bence fakat elinizde probiyotik yoksa kullanılabilir.

rose76

Aktif Üye
forumda çok fazla ishal vakası var. kuşunuz hasta yada sağlıklı farketmez musluk suyu vermeyin. damacana su yada kaynamış soğumuş su verin.

rose76

Aktif Üye
Hocam size Avidiare reklam parası falan mı veriyor :D
hee tabi avidiare sayesinde zengin oldum :) diğer mesajlarıma bakarsanız solunum mantarda da deep fix önerdim bunlar benim kullanıp da sonuç aldıklarım yoksa baytril de kullandım neo terramycn de kullamdım. etkili olanları aslında gözümüzün önündekiler. hem erişimi de kolay her yerde bulunuyor. şu neo terrramycin için bütün şehri katettiğimi bilirim ama sonuç alamadım.

rose76

Aktif Üye
herhangi bir petshoptan avinin bütün ürünleri var. diğer antibiyotikler bulunuyor mu? siz söyleyin. ishalde çabuk davranmak önemli kuş çok su kaybediyor. allah göstermesin birkaç saatte ölebiliyor