• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum ishal

cicikuşLimon

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
sulu kaka / ishal
Hastalık Belirti Tarihi
18 Mar 2021
Kullanılan İlaç
betisol
Merhaba, Muhabbet kuşum Limon dünden bu yana sulu kaka yapıyor. Dün gece oldulça sıvıydı. Ekte bugün çektiğim hem dışkı hem de kendi fotoğrafını gönderiyorum.
Suyuna betisol damlatırım hep. Şimdi de var. Bir ara üzüm sirkesi bir ara da pekmez damlatmıştım. Ama bir 3 haftadır falan yapmadım. 7 aylık bir kuş. Yem olarak prestige veriyorum. Dün azıcık kıvırcık verdim. Endişelenmem gereken bir şey var mı? Ne yapmam gerek? Uçuyor, konuşuyor, hala meraklı

Şimdiden teşekkür ederim

Fyalison

Yeni Üye
Merhaba. Kuşum dünden beri ishal. Kullandığımız yem bitince aynısını bulamadım ve başka bir yem aldım. Denk mi geldi bilmiyorum ama ishal oldu aynı zamanda. Çok hareketliydi, 2 gündür hiç ötmüyor ve kabarık şekilde uyuyor genelde. Arada yem yiyor su içiyor geri uyuyor. 10 gün önce eşi öldü. Strese mi girdi acaba diye düşünüyorum bir yandan da. Eşinde ishal gibi bir sorun yoktu. 2 ay önce aynaya çarpmıştı sıkıntısı vardı, veterinerin verdiği ilaçlar tam toparlandı derken ne yazık ki kaybettik.

Bu sabah dişi kuşum için pet shopa gidip eski yeminden aldım birkaç tane de ilaç aldım. Onları ekliyorum. Suyuna prebiyotiği kattım. Şu an dışkılama azaldı. Ama halsizliği, kabarması ve uyuklaması devam ediyor.

Dışkı fotoğrafları bu sabahtan. Şu an sadece şu şeklinde ıslaklık oluyor. Hiç renk yok içinde. Yapabileceğim başka bir şey var mı?
yarın böyle devam ederse veterinere götüreceğim.

Fyalison

Yeni Üye
İlaçları eklemeyi unutmuşum.
Bu da benim güzel kızım Papatyam

Fyalison

Yeni Üye
Vitamini henüz vermedim ağır gelir diye korktum suyuna prebiyotik koyduğum için. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var diğer kuşumu kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum, çok üzgünüm.

Fyalison

Yeni Üye
Son 3-4 saattir dışkı bu şekilde. Ve sürekli böyle kabarık şekilde uyuyor.

Üst Alt