• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! muhabbet kuşum ishal halsiz ve yem yemiyor su içmiyor

hsngrtkn

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
5 Eyl 2025
merhabalar foruma yeni katıldım, muhabbet kuşum 3-4 aylık, iki gündür ishal, yem yemiyor su içmiyor, sürekli kafesin dibinde duruyor, hiç ötmüyor dahi, veterinere götürdüm 2 şırınga ilaç verdi biri vitamin biri antibiyotik 3. dozu verdim ama hala hiç bi gelişme gözleyemedim, elime yem aldım belki dikkatini çeker diye elimin üstünde geziyor yeme hiç bakmıyor bile, patates haşlayıp koydum hiç oralı değil, bilgisi olan arkadaşlarla fikirleşmek isterimEkli dosyayı görüntüle 93661

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Geçmiş olsun. Antibiyotik uygulaması bitince probiyotik geçmeyi ihmal etmeyin. antibiyotik alınca kötüleşmesi normal. Kötü bakteri ile birlikte faydali bakterileri de öldürür antibiyotik. Yedirebilirseniz 13-14 dakika yumurta haşlayıp vermeyi deneyebilirsiniz. Onu da yemezse Haşladığınız yumurtanın sarısını ılık su ile karıştırıp ağızdan vermeyi deneyebilirsiniz hiç yemek yiyemezse. Bir de onu sıcak tutmayı deneyebilirsiniz. kafesin etrafını sıcak ve ceryandan uzak tutmaya çalışın. Şu an antibiyotik kullandığı için nerdeyse tamamen savunmasız durumda. Haşlanmış yumurta verecek olursanız kafeste 15 dakikadan fazla tutmayın.

Eğer yem kırmaya uğraşıyorsa aspur alabilirsiniz petshoğtan kapalı olarak. Kabuğu kolay kırılabilir olduğu için belki faydası olur. Ayrıca hızlı bir şekilde kilo almasını da sağlar.

Bunlara ek olarak kafesi sık sık temizleyin. Tellleri falan silin güzelce. Şu an kuşunuz dediğim gibi çok savunmasız durumda.

Taze peçetede dışkısının fotoğrafını da çekebilir misiniz? Bir de videosunu çekmenizi rica edeceğim kuşunuzun. Streamable.com'a yükleyebilirsiniz. Arkadaşlar daha detaylı yardımcı olacaktır inşallah.

Tekrar geçmiş olsun.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Durumu biraz ciddi gözüküyor, enfeksiyon var kanatlı uzmanına götürün ve el besleme maması alıp elle besleyin 🙏🌸

hsngrtkn

Yeni Üye
Durumu biraz ciddi gözüküyor, enfeksiyon var kanatlı uzmanına götürün ve el besleme maması alıp elle besleyin 🙏🌸
evet dün akşam mama alıp gittim onunla besliyoruz dışkı rengi değişmiş bu arada sıvı kısmı yeşildi sarı olmuş, kime söylesem umutsuz vaka diyor ama sonuna kadaar zorlayacağız

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
evet dün akşam mama alıp gittim onunla besliyoruz dışkı rengi değişmiş bu arada sıvı kısmı yeşildi sarı olmuş, kime söylesem umutsuz vaka diyor ama sonuna kadaar zorlayacağız
Aç kalmamasına özen gösterin önemli olan o 🙏🌸

Üst Alt