Herkese merhabalar. Yaklaşık 10 aylık bir muhabbet kuşum var. Nisan ayında malesef balkonda kafamdayken kaçtı, 4. Gün sonunda kuşu buldum çok şükür. Bulduğumda kafa ve çevresinde diken diken şeyler vardı, ne olduğunu anlayamamıştım. Yaklaşık bir ay önce de kuşu aldığım yere ve veterinere götürdüm, kuşun tüye girdiğini söylediler, B vitamini kullandım. Yulaf verdim. Kuş tüyden çıkar gibi oldu ancak yem yemeyi bıraktı, bir süre daha yulaf vermeye devam ettim. Yaklaşık bir haftadır yulaf vermiyorum geçen hafta pet shopa gittim tekrardan iki buçuk aydır kuşun tüyden çıkması lazımdı strese girmiş olabilir sirke ekle suyuna dedi ancak hala bir farklılık olmadı kuşumun kafa ve çevresindeki azalan dikenler arttı çok kaşınıyor. Gerçekten kendine zarar vermesin diye sürekli ilgilenmeye çalışıyorum. Ne yapmam lazım bilmiyorum öneriniz var mı acaba Kuş kumu ve kalamar yok. Aspur verdiğimde de hep onu yiyordu diye suan vermiyorum. En son versele laga yem aldım ancak içinde cok fazla yulaf vardı, yemlikte yulaf olunca sadece yulaf yiyor suan bile aynı şekilde o yüzden yaklaşık 5 gün önce yemlikteki yulafları seçip çıkardım. Normalde meyve sebze de yemiyordu ama yaklaşık iki haftadır da marul maydonoz salatalık elma gibi meyveleri yiyor. 2 buçuk aydır kapsüllerinden kurtulamıyor ne yapmam lazım teşekkür ederim