• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum için yardım lütfen

Yesko

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Baş hareketleri ve ağzını acıp kapaması sürekli
Hastalık Belirti Tarihi
16 May 2024
Muhabbet kuşumuz son üç gündür başını aşağı yukarı doğru indirip sanki kursağı tıkanmış gibi hareket yapıyor ve ağzını esner gibi bir hareket yapıyor. Yemek yiyor ve su içiyor. Ama konuşmuyor bir süredir. Normalde çok konuşur. Uyku hali var hep. Dışkısında anormal bir durum yok. Kusma yok. Ama bu hasta ve uyur haliyle başını sürekli aşağı yukarı sallamasının altında bir hastalık mı var. Durumu kötüleşir mi diye çok korkuyorum.
Bilgi sahibi olan varsa cevap yazabilir mi acaba. 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız. Kafesinde Girit kum var mı? Temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Muhabbet kuşumuz son üç gündür başını aşağı yukarı doğru indirip sanki kursağı tıkanmış gibi hareket yapıyor ve ağzını esner gibi bir hareket yapıyor. Yemek yiyor ve su içiyor. Ama konuşmuyor bir süredir. Normalde çok konuşur. Uyku hali var hep. Dışkısında anormal bir durum yok. Kusma yok. Ama bu hasta ve uyur haliyle başını sürekli aşağı yukarı sallamasının altında bir hastalık mı var. Durumu kötüleşir mi diye çok korkuyorum.
Bilgi sahibi olan varsa cevap yazabilir mi acaba. 🙏
Geçmiş olsun, video yükleyebilir misiniz video için adımlar; UVbZ8.png

Yesko

Yeni Üye
Normalde sindirim için kum yemiyor diye koymuyorduk. Ama hastalanınca koyduk yine yemiyor. Mamasının içine koyduk dün ve veterinere götürdük genel durumu iyi dedi veteriner. Herhangi bir ilaç vermedi ama bu başını sallaması ve yediklerinin sanki ağzına geliyor gibi ağzını açmadı devam ediyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ayrıca sürekli uyku uyumak istiyor. Belki hasta diye öyledir. Bilemedim. 🤷‍♀️

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence bu çocukta megabacter başlamiş ve hatta karaciğer yağlanması da var gibi görünüyor bu tabiki gözle analiz emin olmak için röntgen çekilmesi uygundur 👍 kilo kaybı var mı? Tarttınız mı?

Yesko

Yeni Üye
Hayır tartmadık hiç şimdide kilosunu bilmiyorum. Bu bacteri için ilaç mı vermem gerekiyor acaba. Şimdi panik oldum iyice. 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hayır tartmadık hiç şimdide kilosunu bilmiyorum. Bu bacteri için ilaç mı vermem gerekiyor acaba. Şimdi panik oldum iyice. 😔
Panik olacak bir şey yok imkanınız varsa röntgen için kanatlı uzmanına götürüm ve teşhise göre doğru tedavi yapılsın 👍

Üst Alt