• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşum hızlı nefes alıp veriyor ilgilenir misiniz

ahsen bilge

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ani kilo artışı, hızlı ve ağızdan nefes alma, hızlı kalp atışı, ateş, titreme
Hastalık Belirti Tarihi
4 Eyl 2025
Öncelikle merhaba forumda yeniyim o yüzden kurallara pek hakim değilim bir kusurum olursa affola.
Muhabbet kuşu erkek 2,5-3 yaşında son zamanlarda farklı zaman dilimlerinde kafesinde diğer kuşlarla kendi halinde dururken ağzından hızlı nefes alıp verdiğini ve titrediğini farkettim. Buna ek olarak bugün ayaklarında ve gövdesinde anormal sıcaklık hissettim (ateş olduğunu düşünüyorum) ve son zamanlarda bariz bir kilo artışı da mevcut. Fazla dişi kuşumuz yok erkek muhabbet kuşu ile yem paylaşımı yapıyorlar. Çiftleşme de olmadığı için kızgınlık döneminde birtakım cisimlere hallendiğini farkettim. Belki bir süre diğer kuşlardan ayrı tutarsam belirtiler WhatsApp Görsel 2025-09-05 saat 10.28.43_40b21704.jpgWhatsApp Görsel 2025-09-05 saat 10.28.43_84edd3f3.jpgdüzelir diye ümit ediyorum. Yaknımızda pek veteriner yok bu sebeple ilk buraya danışmak istedim.

Hızlı nefes artışı heyecandan ve cereyandan kaynaklanıyor diye düşündüm ancak normal zamanlarda da böyle. Bugün açtığımızdan ağırlığını taşıyamadığından olsa gerek düştü ve nefes alış verişi daha da şiddetlendi ateşi de aynı zaman diliminde farkettim. Kuşun dışkısını ve nefes alışverişini yüklüyorum. Herhangi bir ilaca veya vitamine başlamadım. Ne yapmam gerekiyor?

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba hoşgeldiniz, beyaz peçete üzerine güncel birkaç dışkı olacak şekilde fotoğraf gönderebilir misiniz? Kuşunuz kaç gram biliyor musunuz biraz kilolu duruyor, güncel video da görebilir miyiz tekrar

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Kusmukları kur kusmuğu gibi duruyor. Gaga içini koklayabilir misiniz çürük ekşimsi bir koku var mı?

ahsen bilge

Yeni Üye
Hoş bulduk Ece hanım ağzından öyle bir koku almadım. Dışkısı yine yemli erkek kuşumuz sürekli yem veriyor bu yüzden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyorum ama dayanamıyorum bağırışlarına geri bırakıyorum. Yaklaşık 70-80 gram diye tahmin ediyorum. Net gçörülmesi için uzaktan da videosunu çektim link bırakıyorum.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, öncelikle plastik poşetleri kaldırın, plastik tünek yerine de tahta tünek kullanın 🙏 Enfeksiyon var gibi duruyor hem dışkı leke bırakıyor hem de kuşunuz titriyor mutlaka kanatlı uzmanı hekim görmeli 🌸

Üst Alt