• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Muhabbet kusum hizli kalp atmasi-solunum enfeksiyonu teshisi

usagi07

Yeni Üye
Merhaba,
Muhabbet kusum bir sure once ishal sorunu yasadi (sehir degisimi yaparken usuttugunu dusunuyorum). Veteriner 7 gun antibiyotik, 10 gun de A vitamini ve probiyotik takviyesi uyguladi ve duzeldigini dusunduk. Aradan gecen 4-5 gun sonra aksam eve geldigimde kalp atisini cok fazla oldugunu (saat gibi tik tik sesleri belirgin duyuluyordu) gorunce gece veterinere gittik. Solunum enfeksiyonu teshisi koyuldu ve antibiyotige baslandi 5 gun sonraki kontrolunde hala hastaydi ve antibiyotik tedavisini 10 gune kadar devam edeim denildi ve suyuna gunde 2 damla damlatmam icin Echinacea purpurea (Avicare) verdiler. bu arada rontgeni cekildi ve hava keselerinin saglikli olmadigi (enfeksiyona bagli olabilir veya yaglanma hava keselerine baski yapiyor olabilir dediler) soylendi. Rontgeni de ekledim, bakarsaniz memnun olurum. Haftada 2-3 nebula koyuyorlar kusumu. Yem yiyor, ucuyor, oyun da oynuyor ama diskisi zamanla koyu yesile dondu ve antibiyotik tedavisi bitmek uzere ama kusum hala hasta. Hala nefes almasi hizli ve kalp atisini duyuyorum, diskisi da koyu renkli (foto ekledim).

Bugun kekik cayina basladim. Baska tavsiyeleriniz varsa cok minnettar olurum.

Ayrica Tekirdag'da gidebilecegim kuslardan anlayan hangi veterinerler var? (Su an gittigim yer de egzotik kuslar uzerine egitim almis kisiler ama belki baska bir yere daha gostermek iyi olabilir)

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünekte dinlenirken yandan kuyruk gözükecek şekilde bir videosunu eklermisiniz. Dışkı içinde altına beyaz peçete serin güncel 4 5 tane olsun öyle resmini ekleyin. Yalnız röntgen hiç iyi durmuyor bu çocuğu fazla yormayın yine de yanlış bir şey söylememek adına @Şehmus BAKIR hocamız yorumlasa daha iyi olur.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Karaciğeri çok fazla büyümüş, hava keselerine baskı yapıyor önceliğiniz karaciğeri küçültmeye çalışmak, dışkı antibiyotik sebebiyle bozulur çünkü bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürüyor, antibiyotik bitimini takiben 3 gün üst üste probiyotik verirseniz düzelir ancak önemli olan şu an karaciğerin küçülmesi. Kaç gram kuşunuz?

usagi07

Yeni Üye

Bu sabah durumu boyle. Hic rahat degil. Karacigerleilgili veteriner hicbir sey soylemedi bize sadece solunum enfeksiyonu icin tadavi uyguluyor. Karacigericin ne yapmak gerekir?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye

Bu sabah durumu boyle. Hic rahat degil. Karacigerleilgili veteriner hicbir sey soylemedi bize sadece solunum enfeksiyonu icin tadavi uyguluyor. Karacigericin ne yapmak gerekir?
Bu çocuğun acil olarak kanatlı uzmanı bir hekime götürmelisiniz. Belli ki gittiğiniz veteriner maalesef anlamıyor.

usagi07

Yeni Üye
Bu çocuğun acil olarak kanatlı uzmanı bir hekime götürmelisiniz. Belli ki gittiğiniz veteriner maalesef anlamıyor.
Sabah yine goturdum oksijen verecekler bugun. Tekirdagda kanatli uzmani bilmiyorum. Bu gittigim veteriner egzotik kuslarda uzman dedikleri icin goturuyordum. Acaba Tekirdag veya cevresinde kanatli uzmani olarak tavsiye edebileceginiz biri var mi?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Sabah yine goturdum oksijen verecekler bugun. Tekirdagda kanatli uzmani bilmiyorum. Bu gittigim veteriner egzotik kuslarda uzman dedikleri icin goturuyordum. Acaba Tekirdag veya cevresinde kanatli uzmani olarak tavsiye edebileceginiz biri var mi?
Lüleburgaz size yakın @pasacikasd arkadaşımız da yeni veterinere gitti kanatlı uzmanı mı gittiği yer kendisi bilgi versin. Orası olmaz ise biliyorum size uzak ama imkanınız var ise Küçükçekmece pet veteriner kliniği var uzmanlar.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tarık abiye katılıyorum, oksijen evet rahatlatır ama kısa süreli çözüm olur röntgende çok belli karaciğerinin büyüdüğü, antibiyotik de ekstra yük bindirir

usagi07

Yeni Üye
Yavrum dun kan kusmus:confused: aksamustu arayip haber verdiler. Biraz once gormeye gittim ama pek umit yok gibi. Ilgililer ama muhtemelen yalnis teshis koydular.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yavrum dun kan kusmus:confused: aksamustu arayip haber verdiler. Biraz once gormeye gittim ama pek umit yok gibi. Ilgililer ama muhtemelen yalnis teshis koydular.
Üzüldüm keşke elimizden bir şey gelse ama maalesef kanatlı uzmanı olmayınca iş daha zorlaşıyor. :(

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun gerçekten çok üzüldüm 😞 Muhtemelen organ yetmezliği 😞

usagi07

Yeni Üye
Bilmiyorum, belki dediğiniz gibidir ancak kurtaramadım yavrumu. Yalnız yaşadığım için farkında olmadan ona çok bağlanmışım😔 her şeyi yaparken birlikteydik. Evde her yer onu hatırlatıyor. Elbette zamanla geçer ama ilk günler gerçekten zormuş.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bilmiyorum, belki dediğiniz gibidir ancak kurtaramadım yavrumu. Yalnız yaşadığım için farkında olmadan ona çok bağlanmışım😔 her şeyi yaparken birlikteydik. Evde her yer onu hatırlatıyor. Elbette zamanla geçer ama ilk günler gerçekten zormuş.
Gerçekten çok zor oluyor Allah sabır versin 😞

Üst Alt