• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusum hic ötmüyor ve konusmuyor

Golgen

Yeni Üye
Merhaba ,muhabbet kusu bakıyorum yaklaşık 9 aydır, 1 aya kadar hersey yolundaydı, fakat ne olduysa tırnaklarını kestikten sonra oldu ,sanki küstü, konuşan bir kusken hiç tepki vermiyor artık ve tüy döküyor, vitamin takviyesi yaptim simdi tüy dokmuyor,buarada uçmada da sıkıntı var eskisi gibi ucamiyor hep uyuyor ne yapmalıyım.aldigimda 2,3 aylikti ,acaba normal mi ,sıcakların etkisi mi ,sağlıklı gorunuyor ama niye konuşmuyor, yardımcı olursanız sevinirim ,tesekkurler

Selin

Paylaşımcı
Merhabalar kuşunuzun fotoğraflarını ve dışkısını atar mısınız ? Tırnaklarını keserken derin mi kestiniz acaba veya canı çok mu yandı siz kesmeye çalışırken ?

Golgen

Yeni Üye
Merhaba ,Aslında sadece ucundan kestim ,dışkısı sivi değil, nesesiz duruyor, tesekkur ederim .

Bahar Y.

Müdavim
Eğitimi olan, ele kola alışkın olan konuşan kuşlar bize göre ufak görünen şeylerden çok etkilenip küsebiliyorlar, tırnağını keserken korkmuştur o yüzdendir bu tavırları ve tüy dökümü, tüy döneminde olma ihtimalinide göz önünde bulundurarak huysuzlaşmasına bağlıyorum 2.fikir olarak, ilginizi eksik etmeyin kafes dışında daha çok vakit geçirin ve sevginizi hissettirin, kısa süre sonra eski haline döneceğini düşünüyorum, konuyla ilgisi yok ama söylemlek istedim, tırnakları beyaz değil siyah olduğu için kesimi beyaz tırnaklara göre bir hayli zor oluyor, ışık tutup emin olduktan sonra kesin lütfen, eminim ki dikkat ediyorsunuzdur sadece hatırlatma :)

Selin

Paylaşımcı
Merhaba ,Aslında sadece ucundan kestim ,dışkısı sivi değil, nesesiz duruyor, tesekkur ederim .
Muhabbet kuşları hassas ve gerçekten kırılgan hayvanlar, hastalık gibi bir durumu yok anladığım kadarıyla, sanırım size kırılmış belki fark etmediniz keserken ama canı yanmıştır korkmuştur ondan olduğunu düşünüyorum. Tüydeyken de ekstra huysuz durgun ve bitkin oluyorlar. Biraz ilgi ve sevgiyle her şey düzelir 👍😊

Golgen

Yeni Üye
Sanırım korktu keserken haklısınız, umarım atlatiriz ,cok üzülüyorum elimden geldiği kadar konuşuyorum, ilgileniyorum ,umarım düzelir ilginiz için çok teşekkür ederim😊

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bende tüyde gibi gördüm. B vitamini , iç yulaf ve banyo tüy dökümünü rahatlatacaktır.

Üst Alt