• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum hastamı?

erdemd82

Yeni Üye
Merhaba, Dişi muhabbet kuşum kilo kaybı yaşıyor gibi geliyor bana. Sizce bir hastalığı var mı? Yem yemesi, iştahı yerinde fakat bir türlü kilo almıyor. Darı veriyorum, aspur ve yulaf takviyesi yapıyorum multi vitamin destekleri veriyorum. Acaba kuruma hastalığına mı yakalandı?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuruma bir hastalık değil hastalık sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Kuşunuzda daha önce yaşamış olduğu yada atlattığı bir hastalık var mı acaba. Zayıfladığını anlamamız için bize en doğru bilgi hassas tartı verir cinsinden dolayı zayıf gibi görünür ama değildir. Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz.

erdemd82

Yeni Üye
Kuruma bir hastalık değil hastalık sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Kuşunuzda daha önce yaşamış olduğu yada atlattığı bir hastalık var mı acaba. Zayıfladığını anlamamız için bize en doğru bilgi hassas tartı verir cinsinden dolayı zayıf gibi görünür ama değildir. Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz.
Kuşum 1 yaşında daha önce hiç bir hastalık geçirmedi yalnız 1 aydan fazla tüy döküyor. Entrobac probiyotik, Gerwit, Med tollyamine forte haftada 1 er defa olmak kaydı ile veriyorum. Yem olarak darı ve aspur veriyorum ara sıra da yulaf veriyorum sebze meyve gibi hiç bir besini asla yemiyolar.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kullandığınız ürünler kaliteli ve her evde olması gereken ürünler 🖐🏻 Med tollyamine Forte karaciğer ve tüy gelişimi için faydalı bir ürün. Sebze meyve yemiyorsa yemle birlikte verebilirsiniz yemin üstüne yem serpip o şekilde bir ihtimal belki yiyebilir. Yada yaptığınız mamanın içine katabilirsiniz. Dışkılar kötü değil ama biraz daha toparlanabilir yarınla birlikte üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Kilosu içinde dediğim gibi hassas tartıyla ölçmeniz gerekir.

erdemd82

Yeni Üye
Kullandığınız ürünler kaliteli ve her evde olması gereken ürünler 🖐🏻 Med tollyamine Forte karaciğer ve tüy gelişimi için faydalı bir ürün. Sebze meyve yemiyorsa yemle birlikte verebilirsiniz yemin üstüne yem serpip o şekilde bir ihtimal belki yiyebilir. Yada yaptığınız mamanın içine katabilirsiniz. Dışkılar kötü değil ama biraz daha toparlanabilir yarınla birlikte üç gün üst üste suyu tazeleyerek entrobac veriniz. Kilosu içinde dediğim gibi hassas tartıyla ölçmeniz gerekir.
sebze ve meyve hiç bir şekilde yemiyor mama da yemiyor. Verselanın yumurta mamalarında aldım içine sevdiği tohumlardan kattım merak edip tadına bile bakmıyor. Sadece darı, aspur ve yulaf yiyiyor. Bir sorun olur mu mama yememesi sadece yem yemesi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tabikide sebze meyve mama yemeleri onlar için iyi olur ama yemiyorsa zaten gerekli takviyelerle o besinleri vücutlarına girmelerini sağlıyoruz. Zaten takviyeler bunlar için var. Bir sorun olmaz. Benim oğlumda yemiyor 😊Kalamar kemiği grit kum mineral blok gibi ürünlerde her zaman kafesinde bulunsun. Soyliceklerim bu kadar😊 farklı bir durumla karşılaşırsanız bu konu altına güncelleme yapınız 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kilosu bana normal gibi geldi ama emin olmak için tartmanız gerekir

Üst Alt