• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum hasta

Limon.limon.limon

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Uzun süredir şiddetli hapşırık.
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ocak 2022
Kullanılan İlaç
Deep live multisol
Hocam merhaba, muhabbet kuşum 8 aylık ve anormal bir şekilde hapşırıyor üst solunum yoluyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Videoki gibi çok sesli ve üst üste hapşırıyor. Gözünde veya burnunda sıvı, akıntı, iltihap vs. yok dışarıdan gayet sağlıklı duruyor. Suyuna vitamin damlatıyorum arada bir limon suyu yada. her gün meyve ve ya yeşillik veriyorum, gaga taşı kalamar kemiğinden arada bir de ballı kraker veriyorum. Kış olması sebebiyle sıcak peteğin yanında tutuyorum. Halsizlik belirtileri yok dışkısı normal, gayet neşeli ve hareketli.
Yem markası gold wings yavru kuşlar için olandan.

Video linki : Limon.limon.limon

Kullanabileceğimiz bir ilaç varsa tavsiyelerinizi rica ederim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
kuşa ballı kraker verme. fazlasıyla zararlı. ayrıca suyuna limon ya da sirke tarzı ürünleri şahsen kullanmayı tercih etmesem de kullanacaksan iki haftada bir damla damlatılması gerektiğini düşünüyorum asidik özelliğinden dolayı. fazla yeşillik ve meyve ishal yapar. ilaç ve dışkı konusunda üstatlar gereken yorumu yapar

gökbörü

Yeni Üye
Üşütme ihtimali yüksek evet. Bir de kalorifer peteğinin yanına koymayın. Petek içindeki tozlar ısı ile yandıkça solunum problemlerine yol açabilir. Ayrıca peteklerinize ortamı nemlendirmesi adına petek suluğu takın.

Üst Alt