• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et MUHABBET KUŞUM HASTA

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
bugün neftor tedavimizde bitti konuşmayada başladı son 3 gündür bugünde baya açıldı eskisi gibi oluyo ama kamerayı görünce susuyo o yüzden azcık çekebildim daha sonra çekip atarım yine yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim trufıcanla neftoru güzel biyere sakladım inşallah bidaha ihtiyacımız olmaz 🙋

Rica ederiz. Bir daha ilaçlar hiç uğramasın. Tekrardan gelmiş geçmiş olsun 🌸🌸

mirqo

Aktif Üye
Rica ederiz. Bir daha ilaçlar hiç uğramasın. Tekrardan gelmiş geçmiş olsun 🌸🌸

biz çok teşekkür ederiz... hiç susmuyo artık 😊 dün probiotiğinide verdim yarında multi vitaminini vericem gervit w vitamini yarım suluğuna kaç damla damlatmalıyım... aradım ama bulamadım hep 1 litre suya diye tarifler var çünkü.. tekrardan çok teşekkür ederiz 🙋

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör

biz çok teşekkür ederiz... hiç susmuyo artık 😊 dün probiotiğinide verdim yarında multi vitaminini vericem gervit w vitamini yarım suluğuna kaç damla damlatmalıyım... aradım ama bulamadım hep 1 litre suya diye tarifler var çünkü.. tekrardan çok teşekkür ederiz 🙋
Yarım suluğa dört beş damla damlatabilirsiniz. Takviyeli sular arasında boş sade su olsun. Arka arkaya vermeyin. Rica ederiz 🥰🙏🏻

mirqo

Aktif Üye
Yarım suluğa dört beş damla damlatabilirsiniz. Takviyeli sular arasında boş sade su olsun. Arka arkaya vermeyin. Rica ederiz 🥰🙏🏻
şöyle bir mesaj gelmiş bana sizden birisi mi bilemedim... bide truflican tedavisini bi 15 gün daha yapmam gerekir mi, eğer gerekirse veya tekararlayabilirsem iki tedavi arasında ne kadar zaman geçmelei çünkü gagasını çapçap yapması durmadı ne zaman durur... aynasında lekeler oluya ufak defek normal mi bilemedim durumu iyi sadece ceresindeki o kararma geçtikçe burnu tıkanıyo galiba ben gagasına ve ayaklarına tatlı bağdem yağı sürüyoru 3 gün 5 günde bir... eğer mantarın tam olarak geçtiğinden emin olmak için truflican tedavisini tekrar edebilirsem veya etmem gerekiyorsa bunu nasıl planlamalıyım şimdiden bilirsem erken davranabilirim diye sormak istedim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
şöyle bir mesaj gelmiş bana sizden birisi mi bilemedim... bide truflican tedavisini bi 15 gün daha yapmam gerekir mi, eğer gerekirse veya tekararlayabilirsem iki tedavi arasında ne kadar zaman geçmelei çünkü gagasını çapçap yapması durmadı ne zaman durur... aynasında lekeler oluya ufak defek normal mi bilemedim durumu iyi sadece ceresindeki o kararma geçtikçe burnu tıkanıyo galiba ben gagasına ve ayaklarına tatlı bağdem yağı sürüyoru 3 gün 5 günde bir... eğer mantarın tam olarak geçtiğinden emin olmak için truflican tedavisini tekrar edebilirsem veya etmem gerekiyorsa bunu nasıl planlamalıyım şimdiden bilirsem erken davranabilirim diye sormak istedim
Ekli dosyayı görüntüle 96596
Hayır bu mesaj bana ait değil. Mantar tedaviniz bitti çap çap ses derken solunum da sıkıntı var yavrumuzun onla alakalı olabilir. Eğer salyalı kusma ,ağızda kötü koku ,sürekli öğürme hareketi yapmıyorsa endişe etmeyin. Aynadaki lekeler kur hareketine dayalı kusma büyük ihtimalle. Ben size daha önceden demiştim aynayı çıkartın diye kusmayı teşvik edip mantarı tetikleyebilir. Burun tıkanıklığı için kekik çayı tarifi verdim arada cereye püskürtme yapın. Trıflucan la artık işiniz kalmadı. Mantar tedavi tekrardan görse bile vücut trıflucan ilaca direnç kazandığı için tekrardan uygulamak çok fayda sağlamaz.

mirqo

Aktif Üye
Hayır bu mesaj bana ait değil. Mantar tedaviniz bitti çap çap ses derken solunum da sıkıntı var yavrumuzun onla alakalı olabilir. Eğer salyalı kusma ,ağızda kötü koku ,sürekli öğürme hareketi yapmıyorsa endişe etmeyin. Aynadaki lekeler kur hareketine dayalı kusma büyük ihtimalle. Ben size daha önceden demiştim aynayı çıkartın diye kusmayı teşvik edip mantarı tetikleyebilir. Burun tıkanıklığı için kekik çayı tarifi verdim arada cereye püskürtme yapın. Trıflucan la artık işiniz kalmadı. Mantar tedavi tekrardan görse bile vücut trıflucan ilaca direnç kazandığı için tekrardan uygulamak çok fayda sağlamaz.
peki beyaz tüy dökmesinin sebebi nedir mesela hastayken tüy dökmedi hiç... hasta olmadan öncede döküyodu ama daha çok normal tüyleri dökülüyodu... şimdi yine dökmeye başladı ama beyaz tüy döküyobu sefer... bu alttaki tüyleri galiba... normal mi acaba ve bunun için yapmam gereken birşey var mı yada tüyleri hakkında ne olursa bişey yapmalıyım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Normal tüy döneminde de olabilir, haftada 2 gün b vitamini takviyesi verebilirsiniz, bt amin forte yarım suluk içme suyuna 8 damla şeklinde. Kapalı pet şişe su kullanın lütfen ☺ Kuşunuzun kuyruk yandan gözükecek şekilde güncel videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz?

mirqo

Aktif Üye
Normal tüy döneminde de olabilir, haftada 2 gün b vitamini takviyesi verebilirsiniz, bt amin forte yarım suluk içme suyuna 8 damla şeklinde. Kapalı pet şişe su kullanın lütfen ☺ Kuşunuzun kuyruk yandan gözükecek şekilde güncel videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz?

daha yakışıklı oluyo burnuda iileşince güzel olcak

mirqo

Aktif Üye
Kursak şiş, popo da kambur gibi geldi hiç röntgen çektirip dışkı analizi yaptırdınız mı
daha yeni tedaviden çıktık kursak mantarı tedavisi bitti iyileşti gittikçe iyi oluyo işte numaracı o tvnin üst0nde diye ööle duruyo normalde yay gibi kopil bakma ööle durduuna düzeliyo işte bi burnundaki karartı kaldı oda kabuk mu bağlicak nasıl düzelcek bilmiyorum onu yara kabuğu gibi iyice kuruyunca sökem. gerekir mi kendiliğindne düşer mi hiç bilmiyorum ama hafta da 2 kere tatlı badem yağıyla ovuyorum ceresiyle ayaklarını... iyiyiz yani şimdilik eski haline dönüyo her geçen gün

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
daha yeni tedaviden çıktık kursak mantarı tedavisi bitti iyileşti gittikçe iyi oluyo işte numaracı o tvnin üst0nde diye ööle duruyo normalde yay gibi kopil bakma ööle durduuna düzeliyo işte bi burnundaki karartı kaldı oda kabuk mu bağlicak nasıl düzelcek bilmiyorum onu yara kabuğu gibi iyice kuruyunca sökem. gerekir mi kendiliğindne düşer mi hiç bilmiyorum ama hafta da 2 kere tatlı badem yağıyla ovuyorum ceresiyle ayaklarını... iyiyiz yani şimdilik eski haline dönüyo her geçen gün
Cere kabuk bağlarsa siz ellemeyin. O kendi düşer. Çok sorun etmeyin cereyi keyfi yerinde olsun yeter.

mirqo

Aktif Üye
Cere kabuk bağlarsa siz ellemeyin. O kendi düşer. Çok sorun etmeyin cereyi keyfi yerinde olsun yeter.
keyfimiz yerinde çok şükür uykusuz geceler geride kaldı koluma tüneyip sıkışıp uyuduı günler bitti... artık canı isteyince geliyo beyfendi :) haftada 2 kere tatlı badem yağı sürüyorum gagasıyla pençelerine... bide bende fucicort krem var acaba ceresine sürsem iyi gelir mi belki daha hızlı iileştirir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
keyfimiz yerinde çok şükür uykusuz geceler geride kaldı koluma tüneyip sıkışıp uyuduı günler bitti... artık canı isteyince geliyo beyfendi :) haftada 2 kere tatlı badem yağı sürüyorum gagasıyla pençelerine... bide bende fucicort krem var acaba ceresine sürsem iyi gelir mi belki daha hızlı iileştirir
Antibiyotikli kreme gerek yok o kendi kendine düşer eğer tünekte dik duruyorsa problem yok, haftada bir kez yarım çay kaşığı kekik çayı verebilirsiniz dağ kekiği olursa daha iyi olur, ılıyınca suluğuna koyun içsin ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Fucicort kortizonludur. Çok tavsiye etmem. Rif ampül iyi gelmedi mi. O bölgenin net şekilde fotosunu görebilir miyiz.

mirqo

Aktif Üye
Fucicort kortizonludur. Çok tavsiye etmem. Rif ampül iyi gelmedi mi. O bölgenin net şekilde fotosunu görebilir miyiz.
rif ampülü bi kere kullandım iyi geldi ama ceresi kararınca bıraktım sürmeti çünk0 solüsyonlu suyla ceresini temizlediğimde rif gelmişti pamuğa şimdi ceresi sanki düşücek gibi eğer yakalayabilirsem bi kaç foto çekip atıcam

mirqo

Aktif Üye
çok hareket ettii için tam net olmadı ama ceresinin kararan yeri artık ayrıldı üstraraftan bitek altı tutuyo kopup düşücek galiba o yara kabuğu gibi peki ceresi eski haline döner mi yoksa böyle iz kalcak mı acaba üstten çekilen fotoda çok belli olmuyo ama orası ayrık işte üstten yandan çekilenden biraz bulanık ama belli oluyo kabuk gibi kalktı orası yakında düşcek galiba bişey sıkmıyorum artık solüsyonu varda onuda sıkmıyorum kekik suyunuda... keyfi yerinde hiç susmuyo:)
Ekli dosyayı görüntüle 96844Ekli dosyayı görüntüle 96846

mirqo

Aktif Üye
Rifi bir kere kullanmıcaktınız ama neyse tamam müdahale etmeyin orayı kendi hâline bırakın.
ceresi alttanda üsttende boşluk yapmış içinden tutuyo gibi sadece düşücek sanırım komple sonra yeni çıkar di mi onun... tatlı badem yağı sürüyorum haftada bir yada iki kere gagasına onun cereye zararı olmaz di mi bu durumdayken

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
ceresi alttanda üsttende boşluk yapmış içinden tutuyo gibi sadece düşücek sanırım komple sonra yeni çıkar di mi onun... tatlı badem yağı sürüyorum haftada bir yada iki kere gagasına onun cereye zararı olmaz di mi bu durumdayken
Cere mi düşecek öyleyse çok iyi olmaz. Neden öyle oldu bir yere mi çarptı. Tatlı badem çok sık sürmeyin bu kadar. İki üç haftada bir yeterli olur.

mirqo

Aktif Üye
Cere mi düşecek öyleyse çok iyi olmaz. Neden öyle oldu bir yere mi çarptı. Tatlı badem çok sık sürmeyin bu kadar. İki üç haftada bir yeterli olur.
bir yere çarpmadı alnındaki kanama durdu onun için rif sürmüştük zaten ama sonradan ceresi karardı önceki fotolarda var bakarsanız önceki mesajlarda o ceredeki kararmadan sonra ceresi kabuk baaladı şimdide o kopucak gibi işte sonra ne olucak bilmiyorum hep böyle mi kalcak acaba düştükten sonra... bide çok büük sorun mu acaba ölmicek di mi ceresi düşünce çünkü keyfi yerinde baya o umursamıyo gibi çok

Üst Alt