• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et MUHABBET KUŞUM HASTA

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ustte ezilen dışkı sanırım. Bugün probiyotik verin. Yarın tedaviye aynen yazdığınız şeklinde uygulayacaksınız. Neftor u askıya almanız lazım. Yani aynı suluğa hem trıflucan hemde neftor olmaz. Şöyle yapabilirsiniz. Kekik çayı hazırlayın fisfis siseniz varsa ona katın cereye kekik çayından spreyleme yapın. Kekik çayınn içine az miktar bulabilirseniz kaya tuzu atin. Biraz rahatlatır. Merak etmeyin. Yemesinde sorun yoksa gün içinde su içer. Zaten o yüzden size dedim geceden sulugu çekin diye.

Son düzenleme:

mirqo

Aktif Üye
Ustte ezilen dışkı sanırım. Bugün probiyotik verin. Yarın tedaviye aynen yazdığınız şeklinde uygulayacaksınız. Neftor u askıya almanız lazım. Yani aynı suluğa hem trıflucan hemde neftor olmaz. Şöyle yapabilirsiniz. Kekik çayı hazırlayın fisfis siseniz varsa ona katın cereye kekik çayından spreyleme yapın. Kekik çayınn içine az miktar bulabilirseniz kaya tuzu atin. Biraz rahatlatır. Merak etmeyin. Yemesinde sorun yoksa gün içinde su içer. Zaten o yüzden size dedim geceden sulugu çekin diye.
himalaya tuzu olur mu
probiyotiği suyuna sabah koymuştum zaten şuan suyu probiotikli son kalan ovicareyi 10 gibi koymuştum... geri kalan hepsini akşama kadar alıp vericem teşekkür ederim tedaviye onbeş gün devam edicem hiç ara vermeden hergün aynı şekilde kekik suyu fısfısını günde kaç kere ve kaç fıs sıkamam lazım onada aralıksız onbeş gün devam edeyim mi... ayakları yanıyo yaa çocuun dünde böyleydi ama dün daha hareketliydi bugün hep kolumda uyuyo ayakları çok sıcak geçer inşallah iileştiremedim bi türlü yetersiz tedavi etmişim çok çekti vallaa bi aydır... azönce ağzından böyle birşey çıkardı sabahta bi tabe kolumda buldum bundan masanın ğstğne koymuştum ordaki kurumul kakasındaki beyaz gibi olmuştu acaba az önce ağzından mı çıkarttı yoksa poposundan mı alıp bıraktı göremedim ama ağzından çıkarttı gibi gördüm nedir acaba kötü bişey mi ezincede böyle fotodaki gibiEkli dosyayı görüntüle 95261Ekli dosyayı görüntüle 95262

Son düzenleme:

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
burnunun üstünde alnının olduu yerde kanaması vardı misafir iki kuş geldiğinde oldu sanırım kavga ettiler ama o kafese sürte sürte tekrar kanatmıştı bende aslı hanımın önerdiği rif diye bi ilaç alıp sürdüm ii geldi 2. kantmasında biraz fazla kanadığı için ağzının yanına falan bulaştı hep kanı onların lekesi ama ilacı sürdüümden beri hiç kanamadı bidaha o leke kuruduu için ilaçla kandan kalma leke geçer heralde yada nasıl temizleyebilirim temizlemem gerekiyosa eğer
Ekli dosyayı görüntüle 95252Ekli dosyayı görüntüle 95253Ekli dosyayı görüntüle 95254
Rif lekesi ise tamam ben bir an görünce akıntı zannettim. O kendi temizler sizin özellikle temizlemenize gerek yok😊

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
himalaya tuzu olur mu
hepsini akşama kadar alıp probiyotiğini vericem teşekkür ederim tedaviye onbeş gün devam edicem hiç ara vermeden hergün aynı şekilde kekik suyu fısfısını günde kaç kere ve kaç fıs sıkamam lazım onada aralıksız onbeş gün devam edeyim mi... ayakları yanıyo yaa çocuun dünde böyleydi ama dün daha hareketliydi bugün hep kolumda uyuyo ayakları çok sıcak geçer inşallah iileştiremedim bi türlü yetersiz tedavi etmişim çok çekti vallaa bi aydır... azönce ağzından böyle birşey çıkardı sabahta bi tabe kolumda buldum bundan masanın ğstğne koymuştum ordaki kurumul kakasındaki beyaz gibi olmuştu acaba az önce ağzından mı çıkarttı yoksa poposundan mı alıp bıraktı göremedim ama ağzından çıkarttı gibi gördüm nedir acaba kötü bişey mi ezincede böyle fotodaki gibiEkli dosyayı görüntüle 95261Ekli dosyayı görüntüle 95262
Evet dozaj miktarından dolayı tedavisi biraz uzadı. Umarım sağlığına kavuştururuz bu çocuğun. Ağızdan çıkartmamış elinizdeki dışkı. İkincisi ya açlık dışkısı yada ürat atmış. Bugün hiç bir şey yemedi mi bu çocuk. Diğer dışkıları ve yemesini gözlemleyin. Günde iki üç kez fısfıslama yapabilirsiniz. On beş gün boyunca değil. Nefeste zorlandığı zamanlar yapın.

mirqo

Aktif Üye
Evet dozaj miktarından dolayı tedavisi biraz uzadı. Umarım sağlığına kavuştururuz bu çocuğun. Ağızdan çıkartmamış elinizdeki dışkı. İkincisi ya açlık dışkısı yada ürat atmış. Bugün hiç bir şey yemedi mi bu çocuk. Diğer dışkıları ve yemesini gözlemleyin. Günde iki üç kez fısfıslama yapabilirsiniz. On beş gün boyunca değil. Nefeste zorlandığı zamanlar yapın.
yemini yiyo ama az yemiş olabilir bazen 15 dakka kalkmıyo başından bazende 1 iki dakka yiip kalkıyo kekik çayı demleyip sıkıcam şimdi trıflucan tedavisinede sabah başliicam düzgün bi şekilde şimdi ona tekrar yemini vericem yedirmeyi deniicem sık sık kakalarınında fotosunu çekip atarım akşama birde hep kaloriferin yakınında yatıyo orası sıcak diye orda yatsın mı ateşi varken bişey olur mu orada yatsa sabaha kadar yaptığı dışkıları dün gecekiler küçüktü sabah yaptığı son 2 yada 3ü yeşil yastığın üstündekiler galiba 2 tane var orda onlar daha normaldi yemini yedi silaçlı suyunuda vericam birazdan içer inşallahEkli dosyayı görüntüle 95326Ekli dosyayı görüntüle 95327Ekli dosyayı görüntüle 95328Ekli dosyayı görüntüle 95329Ekli dosyayı görüntüle 95330Ekli dosyayı görüntüle 95331Ekli dosyayı görüntüle 95341

Son düzenleme:

mirqo

Aktif Üye
burun deliğinin biri böyle oldu dün böyle değildi acaba neden böyle oldu kekik suyunu en 30cm uzaktan sıktım fısfısla suratına sanırım ondan değil bu neden olur ne yapmalıyım geçici midir azönce farkettim kek suyu sıkıcaktım vazgeçtim tatlı bağdem yapı vardı biraz ondan sürdüm o burun deliğinin kararması canını acıtıyo mudur acaba birazda şişmiş gibi
Ekli dosyayı görüntüle 95430Ekli dosyayı görüntüle 95431Ekli dosyayı görüntüle 95432

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sağdaki cere mukus oluştuğu için kapanmış. Fısfıslama yapıp mukus yumuşayıp yavaşça kulak çubuğu yada kendi düşen tüyü ile alın. Cere yumuşaktır nazikçe yapın bu işlemi. Solunum yollarında da sıkıntı var bu çocuğun. Genel hali nasıl gün içinde. Kusmalar ne durumda. Güncel bir video görebilir miyiz. Başka bir kanatlı uzmana gidip detaylı muayene olsa iyi olur.

mirqo

Aktif Üye
Sağdaki cere mukus oluştuğu için kapanmış. Fısfıslama yapıp mukus yumuşayıp yavaşça kulak çubuğu yada kendi düşen tüyü ile alın. Cere yumuşaktır nazikçe yapın bu işlemi. Solunum yollarında da sıkıntı var bu çocuğun. Genel hali nasıl gün içinde. Kusmalar ne durumda. Güncel bir video görebilir miyiz. Başka bir kanatlı uzmana gidip detaylı muayene olsa iyi olur.
bugün trıflucanın 2.günü akşam tazeledim suyuna yine koydum içti hem bah hemde akşam güzelce yem yiyo dışkıları normale döndü gibi ama çok az biley ufaklar yemeği normalindne çok az bişey az yiyo kaloriferin üstğne çıkıp uyuyo genelde ben içeri falan gidince uçup omuzuma konuyo ama yine neşesi kaçık zorlanıyo belli martı gibi sesler çıkarmaay başladı yine kuyruk sekmesi devam ediyoburnunu iyileştirmeliyim o kekli fısfısı mı sıkıcam ve yakından mı sıkmalıyım oda sıcaklığında sıksam yeterli mi onu ve sıktıktan sonra kulak çuğıyla burun deliğini hafşföe sileyim mi diyosunuz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
bugün trıflucanın 2.günü akşam tazeledim suyuna yine koydum içti hem bah hemde akşam güzelce yem yiyo dışkıları normale döndü gibi ama çok az biley ufaklar yemeği normalindne çok az bişey az yiyo kaloriferin üstğne çıkıp uyuyo genelde ben içeri falan gidince uçup omuzuma konuyo ama yine neşesi kaçık zorlanıyo belli martı gibi sesler çıkarmaay başladı yine kuyruk sekmesi devam ediyoburnunu iyileştirmeliyim o kekli fısfısı mı sıkıcam ve yakından mı sıkmalıyım oda sıcaklığında sıksam yeterli mi onu ve sıktıktan sonra kulak çuğıyla burun deliğini hafşföe sileyim mi diyosunuz
Sağ cere hafif tıkalı. Mukus varsa fısfıs yapıp temizleyin. Yanında olduğunuz için genel halini daha iyi bilirsiniz. Sol cere de fazla açık geldi. Tatlı badem yağı da yumuşatır. O da olur farketmez. Badem yağ onarır da. Martı gibi sesler çıkartması solunumu da sıkıntılı. Onun için dediğim gibi kanatlı uzman görse daha iyi olur. Röntgen çekimi ciğerleri ne durumda görünmüş olunur. Çünkü kekik çayları bir yere kadar. Kekik çayı evet rahatlatır ama temelde hastalık varsa onu iyileştirmez. Siz yine gözlemleyin üşütme ise durumu daha hafif atlatır. Kekik çayı destekler.

mirqo

Aktif Üye
Sağ cere hafif tıkalı. Mukus varsa fısfıs yapıp temizleyin. Yanında olduğunuz için genel halini daha iyi bilirsiniz. Sol cere de fazla açık geldi. Tatlı badem yağı da yumuşatır. O da olur farketmez. Badem yağ onarır da. Martı gibi sesler çıkartması solunumu da sıkıntılı. Onun için dediğim gibi kanatlı uzman görse daha iyi olur. Röntgen çekimi ciğerleri ne durumda görünmüş olunur. Çünkü kekik çayları bir yere kadar. Kekik çayı evet rahatlatır ama temelde hastalık varsa onu iyileştirmez. Siz yine gözlemleyin üşütme ise durumu daha hafif atlatır. Kekik çayı destekler.
tamam çok sağolun napıcamı tam bilmiyorum ama keke çayı az bişey küçük fısfısla suratına doğru sıkıyorum elimdeyken biraz yakından ama tam dibinede sokmuyorum o yüzden işe yarar mı bilemiyorum bağdem yağını tekrar sürücem şimdi biraz dinlensin çokta yormak istemiyorum üzülüyorum elden parmaktan hiç hoşlanmıyo kolumu uzatınca geliyo elden parmaktan kaçıyo inşallah ceresindeki sorun gittikçe büyümezde geçer çok yorulduk biraydır çile çekiyo oda bende inşallah şu mantatda geçerde 4 gün beş gün sonra rahatlasa varitrıflucan etkisini gösterse bari şimdi kusmuyo hiç daha önce çok kustu bi hafta on gün acaba ondan mı kusmuyo belki bi kaç gün sonra atmaya başlar yine mantarları inşallah

mirqo

Aktif Üye
yine hastaneye götürdüm sabah doktoru dün nöbetçi olduu için yoktu bugün başka bi doktor baktı burnunu kulakçubuuyla cristalin solüsyonuyla temizledi biraz rif bulaştı ucuna o akmış dedi içerden heralde günde bi kaç sefer aynı şekilde temizlerseniz bi kaç güne ii olur dedi serum çubuu gibi bişeyle temizleyebilirim dedi içinide ama gerek yok zaten yorgun daha fazla yormayalım dedi... birde vitamin verdi akşam yediden sonra temiz suyla birlikte vericem trıflucanla beraber kullanabilirsin bunu dedi ama yarın kendi doktorunada telefon edip sorucam vitamin tedavisini... yani souk algınlıı için ve bir aydır vitamin ve mama desteği almadıı için nasıl bi vitamin desteğiyle devam edicez ona karar vericek trıflucanla birlikte alabileceği güçlendirici bi desteğe ihtiyacı var sanırım genel olarak ii... uçuyo gayet güzel şimşek gibi... eskisinden farkı uçarken uzaktan yanıma martı gibi geliyo 😃 ama ben işle uğraşırken peteğin üstünde uyukluyo hep... yemek yiiyo suyunu içiyo şimdilik iyi dedi... zmana alıcak dedi mantar tedavisi oda... Ekli dosyayı görüntüle 95491devam ediyoruz nefeside biraz rahatlıcak gibi bide vitaminle toparlarsa çok sevinicem inşallah eski günlere döneriz yakında... ilginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim :)

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
yine hastaneye götürdüm sabah doktoru dün nöbetçi olduu için yoktu bugün başka bi doktor baktı burnunu kulakçubuuyla cristalin solüsyonuyla temizledi biraz rif bulaştı ucuna o akmış dedi içerden heralde günde bi kaç sefer aynı şekilde temizlerseniz bi kaç güne ii olur dedi serum çubuu gibi bişeyle temizleyebilirim dedi içinide ama gerek yok zaten yorgun daha fazla yormayalım dedi... birde vitamin verdi akşam yediden sonra temiz suyla birlikte vericem trıflucanla beraber kullanabilirsin bunu dedi ama yarın kendi doktorunada telefon edip sorucam vitamin tedavisini... yani souk algınlıı için ve bir aydır vitamin ve mama desteği almadıı için nasıl bi vitamin desteğiyle devam edicez ona karar vericek trıflucanla birlikte alabileceği güçlendirici bi desteğe ihtiyacı var sanırım genel olarak ii... uçuyo gayet güzel şimşek gibi... eskisinden farkı uçarken uzaktan yanıma martı gibi geliyo 😃 ama ben işle uğraşırken peteğin üstünde uyukluyo hep... yemek yiiyo suyunu içiyo şimdilik iyi dedi... zmana alıcak dedi mantar tedavisi oda... Ekli dosyayı görüntüle 95491devam ediyoruz nefeside biraz rahatlıcak gibi bide vitaminle toparlarsa çok sevinicem inşallah eski günlere döneriz yakında... ilginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim :)
Petek sıcak galiba hemen mayışıvermiş üstünde. 🙂 Evet yediden sonra zaten trıflucan vermiyorsunuz. O yediden sonra birkaç gün neftor yada turbo respiratory nefes açıcı içme suyuna koyabilirsiniz. İyi olmasına çok sevindim. Tedavisi bitince bu çocuğun iyileşmiş bir videosunu görmek bizi çok mutlu eder. Tekrardan geçmiş olsun rica ederim 🌸 🙏🏻

mirqo

Aktif Üye
Petek sıcak galiba hemen mayışıvermiş üstünde. 🙂 Evet yediden sonra zaten trıflucan vermiyorsunuz. O yediden sonra birkaç gün neftor yada turbo respiratory nefes açıcı içme suyuna koyabilirsiniz. İyi olmasına çok sevindim. Tedavisi bitince bu çocuğun iyileşmiş bir videosunu görmek bizi çok mutlu eder. Tekrardan geçmiş olsun rica ederim 🌸 🙏🏻
dün de bugün de iyi kustu tedavi bu sefer sağlam etki etmeye başladı sanırım inşallah 10 güne baya bi iileşmiş olurda bu yorgunluğu atlatırız

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
dün de bugün de iyi kustu tedavi bu sefer sağlam etki etmeye başladı sanırım inşallah 10 güne baya bi iileşmiş olurda bu yorgunluğu atlatırız
Tedavi bitimi sonrası kusmalar olacak mı o mühim bir durum. Kusmalar da hiç azalma olmazsa o zaman başka bir sıkıntı var demektir. Umarım yorgunlukta hastalık ta son bulur. Gelişmelerden haberdar ediniz. 🌸

mirqo

Aktif Üye
Tedavi bitimi sonrası kusmalar olacak mı o mühim bir durum. Kusmalar da hiç azalma olmazsa o zaman başka bir sıkıntı var demektir. Umarım yorgunlukta hastalık ta son bulur. Gelişmelerden haberdar ediniz. 🌸
çok sık kusmuyo ama 2. tedaviye başladıımızdan beri pazar günü başlamıştık 2 kere kustu... bidahaki ctesi son gün triflucan için... şimdilik ii gidiyo gibi petekte kucakta uyuyoz ara sıra hareketlenip meraklı meraklı geziyo mutfaa gidince ucarak geliyo çok uzun uçunca martı gibi geliyo uzaktan :) burnuda iileşir inşalah.Ekli dosyayı görüntüle 95658

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
çok sık kusmuyo ama 2. tedaviye başladıımızdan beri pazar günü başlamıştık 2 kere kustu... bidahaki ctesi son gün triflucan için... şimdilik ii gidiyo gibi petekte kucakta uyuyoz ara sıra hareketlenip meraklı meraklı geziyo mutfaa gidince ucarak geliyo çok uzun uçunca martı gibi geliyo uzaktan :) burnuda iileşir inşalah.Ekli dosyayı görüntüle 95658
Martı gibi geliyor dediğiniz ses çıkararak mı uçuyor? eğer öyleyse lütfen yormayın🙏🏻☺

mirqo

Aktif Üye
aslı hocam birşey sorucam kakasından yem çıktı bugün çok mu kötü ilaçlarını doğru kullanıyorum ama azönce bi kakasında yem farkettim ne yapmalıyım doktora götüreyim mi yoksa tedavisi bitene kadar devam edeyim mi pazar günü 15 gün olcak yem yiyo normalde ii gibi bzen uçuyo istediinde ama genelde youn olarak uyuyo kaloriferin üstünde sıcak yerlerde uyuyo arada koltukların üstünde geziniyo eski sağlıklı hali yok ama tedavi uzun sürdüü için çok yorgun diyorum belki ilaçlar bitince toparlar ama bugün böyle birşey gördüm ne yapmalıyım

Üst Alt