• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum hasta

marslan

Yeni Üye
Merhabalar, 3 yaşındaki erkek muhabbet kuşum birkaç gündür iştahsız. Başlangıçta tüy döneminde olduğundandır diye düşündüm fakat kilo kaybı yaşamaya başladı. 46 dan 41 e dünden bugüne de 39 grama düştü. Yem yemeyi tamamen kesti. Yumurta haşlıyorum yemiyor. Dal darı sürekli kafesinde mecvut yemiyor. Kafesinde durmak istemiyo, dışarıda elimde durmak istiyo. İlk başlarda konuşuyordu neşesi kısmen yerindeydi fakat bugün iyice tüylerini kabarttı ve hep uyku moduna geçti sesi çıkmıyor. Multivitamin ve tüy vitamini zaten veriyordum. Şırınga ile beslemeyi beceremiyorum. Biraz yumurta sarısını seyreltip şırınga ile gagasının ucuna doğru verdim, kendisi dile ile alsın diye.IMG_20240423_111031.jpg
IMG_20240423_105909.jpg
IMG_20240423_105853.jpg
IMG_20240423_105845.jpg

Fotoğraflarını ekledim, ne yapacağım konusunda yardımcı olan olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Yoda

Aktif Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz? Bu kadar aç kalması iyi değil. Siz şırınga uzatınca yiyor mu kendisi? Ağız içinde anormal gördüğünüz bir şeyler var mı?

marslan

Yeni Üye
Tekirdağ kapaklıdayım, burada da yeniyim çevreyi bilmiyorum araştırdığım kadarıyla kuşlara bakan bir veteriner yok. Ağız içini incelemeye çalıştım ama bir şey görmedim.

marslan

Yeni Üye
Ben uzatınca dün biraz yedi, bugün yemiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkılar iyi değil enfeksiyon var yakınlarda iyi bir kanatlı uzmanına götürün👍

Yoda

Aktif Üye
Tekirdağ'da maalesef bildiğim bir kanatlı uzmani yok. İmkanınız varsa İstanbul'da çok iyi hekimler var. Şu listeyi inceleyebilirsiniz:

Forumda gördüğüm üzere birileri Vethelp'e gitmiş sanırım. Bilmiyorum ne kadar imkanları vardır ne kadar ilgilenirler ama bir görüşün isterseniz.

marslan

Yeni Üye
Çerkezköyde bir veterinere götürdüm, iki şırınga ilaç verdi biri ishali biride beslenmesi için. 3 gün kullanmamı geçmezse istanbulda bir kuş hastanesine yönlendireceğini söyledi. Kuşum hala yemek yemiyor, uyumaya devam ediyor

Üst Alt