pembiskalemkutusu
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Kusar gibi hareketler yapma. İshal. Sıskalık. İltihap.
- Hastalık Belirti Tarihi
- 15 Tem 2023
- Kullanılan İlaç
- Antibiyotik
Merhaba. Erkek albino muhabbet kuşum hasta. Önce beraber kaldığı dişi albino muhabbet kuşumda bazı problemler oldu. İshal oldu bitki çayı verdim aspur verdim ne varsa verdim ama düzelmedi (zaten tüylerinde problem vardı gelişimsel sıkıntıları vardı) akşam da kusmaya başladı ve bütün gece kustuktan sonra sabah veterinere götürdüğümüzde vefat etti. Yemeğini yiyordu ama galiba öğütemiyordu. Veteriner ağzından büyük bir yemek yığını çıkardı. Zaten sürekli kusup kusup yemek yemeye çalışıyordu. Veterinerin dediğine göre kuşumda vitamin eksikliği ve iltihap varmış. Vitamin ve ek gıdalar veriyordum ama yeterli gelmiyormuş. Kuşumun göğüs kafesindeki çıkıntı sertmiş bu kuşun beslenme sıkıntısı çektiğini göstergesiymiş. Birden fazla kuşa sahibim hepsi gerçekten etine buduna dolgun kuşlar hatta bir tanesinin obez olmasından bile şüpheleniyorum elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum ama erkek albino kuşumda da elimi değdirince aynı çıkıntılı göğüs sertliğini hissettim. Zaten diğer kuşlara oranla çok daha ince duruyor. İshal de oldu veterinerin dediği gibi antibiyotiğe başladım. Bazen kusacak gibi hareketler yapıyor. Aynı sonu yaşamasından çok korkuyorum ne yapabilirim lütfen bir tavsiye verin. Başka forum yazılarını okudum zeolit verilmesinden falan bahsediliyordu. Zeolit nereden bulabilirim ne tarz bir mama verebilirim ya da mama vermem-zeolit vermem gerekir mi? Antibiyotik iltihapla beraber bu durumuna da iyi gelir mi? Gerçektek korkmuş bir durumdayım. Ötüyor yem de yiyor hatta kafesten çıkmak için sürekli ordan oraya atlıyor ama bazen kusmaya çalışır gibi hareketler yapıyor ve ishali var. Lütfen yardım edin ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.