• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum hasta

pembiskalemkutusu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusar gibi hareketler yapma. İshal. Sıskalık. İltihap.
Hastalık Belirti Tarihi
15 Tem 2023
Kullanılan İlaç
Antibiyotik
Merhaba. Erkek albino muhabbet kuşum hasta. Önce beraber kaldığı dişi albino muhabbet kuşumda bazı problemler oldu. İshal oldu bitki çayı verdim aspur verdim ne varsa verdim ama düzelmedi (zaten tüylerinde problem vardı gelişimsel sıkıntıları vardı) akşam da kusmaya başladı ve bütün gece kustuktan sonra sabah veterinere götürdüğümüzde vefat etti. Yemeğini yiyordu ama galiba öğütemiyordu. Veteriner ağzından büyük bir yemek yığını çıkardı. Zaten sürekli kusup kusup yemek yemeye çalışıyordu. Veterinerin dediğine göre kuşumda vitamin eksikliği ve iltihap varmış. Vitamin ve ek gıdalar veriyordum ama yeterli gelmiyormuş. Kuşumun göğüs kafesindeki çıkıntı sertmiş bu kuşun beslenme sıkıntısı çektiğini göstergesiymiş. Birden fazla kuşa sahibim hepsi gerçekten etine buduna dolgun kuşlar hatta bir tanesinin obez olmasından bile şüpheleniyorum elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum ama erkek albino kuşumda da elimi değdirince aynı çıkıntılı göğüs sertliğini hissettim. Zaten diğer kuşlara oranla çok daha ince duruyor. İshal de oldu veterinerin dediği gibi antibiyotiğe başladım. Bazen kusacak gibi hareketler yapıyor. Aynı sonu yaşamasından çok korkuyorum ne yapabilirim lütfen bir tavsiye verin. Başka forum yazılarını okudum zeolit verilmesinden falan bahsediliyordu. Zeolit nereden bulabilirim ne tarz bir mama verebilirim ya da mama vermem-zeolit vermem gerekir mi? Antibiyotik iltihapla beraber bu durumuna da iyi gelir mi? Gerçektek korkmuş bir durumdayım. Ötüyor yem de yiyor hatta kafesten çıkmak için sürekli ordan oraya atlıyor ama bazen kusmaya çalışır gibi hareketler yapıyor ve ishali var. Lütfen yardım edin ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz mümkünse kuşunuzun videosunu ve dişkı resmi görebilir miyiz zeolit tozunu mamaist com dan temin edebilirsiniz ve probiyotik , Grit kum veriyor musunuz? Verdiğiniz yemi paylaşır mısınız

pembiskalemkutusu

Yeni Üye
Merhaba versele laganın grit kumundan her kuşumun yemine koyuyorum. Yem olarak versele laganın yemini kullanıyorum (versele laga prestige). Sadece birkaç gün farklı bir yem kullanmam gerekti o yüzden zehirlendiklerini bile düşündüm ama diğer kuşlarımda hiçbir sıkıntı yok ve veteriner de yem zehirlenmesi alerjenden çok bahsettiğim gibi kuşun eksik kaldığından bahsetti (daha iyi bir yem öneriniz varsa ona da açığım yeter ki kuşum iyi olsun). Kakasının tam fotoğraflarını çekemiyorum kuşların kafeslerini hasta diye yeni temizledim hasta kuşumu özel bir kafese koydum (altına da kum koyduğum için kakasının yapısı pek belli olmuyor) bu yüzden adam akıllı kaka yok ama poposu yeşil sabah da poposuna kaka yapışıyordu. Yine de şu şekilde anlaşılmasa bile çekeceğim gece de altına peçete koyacağım umarım durumu kötüleşmeden bu işin üstesinden gelebilirim.
Merhaba hoşgeldiniz mümkünse kuşunuzun videosunu ve dişkı resmi görebilir miyiz zeolit tozunu mamaist com dan temin edebilirsiniz ve probiyotik , Grit kum veriyor musunuz? Verdiğiniz yemi paylaşır mısınız

Son düzenleme:

pembiskalemkutusu

Yeni Üye
Bu şekilde kakası etrafa bulaşıyor alttaki kakalar belli belirsiz maalesef kum koyduğum için

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dişkılar peçete üzerinde olursa daha iyi anlaşılır yem konusunda kararsızsanız mamaist özel karışım öneririm ve bu karışımı birlikte hazırlıyoruz mamaist whatsap hattından ulaşabilirsiniz ayrıca video bekliyoruz

Üst Alt