• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşum hasta mı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı resmi yeniden paylaşırmısınız.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu arada konuşuyor, topuyla salincagiyla falan da oynuyor yem de yiyor.
Veteriner neye göre antibiyotik verdi?
Enfeksiyon da antibiyotik verilir bakteri kaynaklı sorunda fayda etmez
Kuşunuzun dışkısı iyi değil, ishal ve idrar yeşil dağınık
Antibiyotik bağışıklık sistemini düşürür ve bağırsak florasını bozar kötü bakteri yanında iyi bakteriyi de söküp atar
Bağışıklık sistemi en üst seviye olmalıdır ki antibiyotik az zarar vetsin
Benim tavsiyem zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan

jiyanakikol2

Yeni Üye
Veteriner neye göre antibiyotik verdi?
Enfeksiyon da antibiyotik verilir bakteri kaynaklı sorunda fayda etmez
Kuşunuzun dışkısı iyi değil, ishal ve idrar yeşil dağınık
Antibiyotik bağışıklık sistemini düşürür ve bağırsak florasını bozar kötü bakteri yanında iyi bakteriyi de söküp atar
Bağışıklık sistemi en üst seviye olmalıdır ki antibiyotik az zarar vetsin
Benim tavsiyem zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan
Hocam vallahi bilmiyorum kanatlılar uzmanına götürdüm bir sefer verdim antibiyotik Sizce bırakmalı miyim ne kullanmalıyım ve nereden temin edebilirim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam vallahi bilmiyorum kanatlılar uzmanına götürdüm bir sefer verdim antibiyotik Sizce bırakmalı miyim ne kullanmalıyım ve nereden temin edebilirim?
Zeolit tozunu mamaist.com dan temin edebilirsiniz, inanıyorum tabiki size😊ben ve Şehmus BAKIR hocamız, hocalarımız antibiyotik taraftarı değiliz
Eğer enfeksiyon varsa, üst solunum yolu vs olsa tm diycem
Bünyrleri çok ufak antibiyotik ağır geliyor malesef

jiyanakikol2

Yeni Üye
Zeolit tozunu mamaist.com dan temin edebilirsiniz, inanıyorum tabiki size😊ben ve Şehmus BAKIR hocamız, hocalarımız antibiyotik taraftarı değiliz
Kaç günde gelir veya veterinere satılır mı?

jiyanakikol2

Yeni Üye
Sizce gervitw veya entrobac probiyotik kullanmalı mıyım

jiyanakikol2

Yeni Üye
Bu arada antibiyotikli suyu çıkardım ama 1 2 lokma içtiği için vitamin versem sıkıntı olur mu son durum olarak ise kuşum neselendi yem daha çok yiyor ve kabarması gitti gibi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu arada antibiyotikli suyu çıkardım ama 1 2 lokma içtiği için vitamin versem sıkıntı olur mu son durum olarak ise kuşum neselendi yem daha çok yiyor ve kabarması gitti gibi
Veterinerin teşhisi ne oldu analiz veya röntgen çekildi mi? Şuan yeme içme durumu nedir? Açlık dışkısı ancak 4 5 tane olsun öyle tekrar resim atın antibiyotiğin ismini biliyormusunuz.

jiyanakikol2

Yeni Üye
Veterinerin teşhisi ne oldu analiz veya röntgen çekildi mi? Şuan yeme içme durumu nedir? Açlık dışkısı ancak 4 5 tane olsun öyle tekrar resim atın antibiyotiğin ismini biliyormusunuz.
Röntgen çekilmedi yeme içmesi var hatta kafes tellerine atlıyor zıplıyor ama kabarık ve halsiz şu anda da yemek yiyor ilacın adını bilmiyorum ama Z ile başlıyordu galiba yine az önceki resimdekinin aynısı ishal dışkı yaptı vitamini vereyim mi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Röntgen çekilmedi yeme içmesi var hatta kafes tellerine atlıyor zıplıyor ama kabarık ve halsiz şu anda da yemek yiyor ilacın adını bilmiyorum ama Z ile başlıyordu galiba yine az önceki resimdekinin aynısı ishal dışkı yaptı vitamini vereyim mi
Hangi uzmana gittiniz? Mümkünse adını öğrenin ilacın ki ona göre yorum yapalım. Dışkıyi ankisi veya röntgen çekilmeden ilaç vermiş tünekte bir videosunu eklermisiniz. Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.

jiyanakikol2

Yeni Üye
Hangi uzmana gittiniz? Mümkünse adını öğrenin ilacın ki ona göre yorum yapalım. Dışkıyi ankisi veya röntgen çekilmeden ilaç vermiş tünekte bir videosunu eklermisiniz. Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.

jiyanakikol2

Yeni Üye
İlacın adı baytril %5 tam bir kaç damla sudan icmistir icmemistir çıkarttım.Bu arada bayağı yem yiyor normal mı?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İlacın adı baytril %5 tam bir kaç damla sudan icmistir icmemistir çıkarttım.Bu arada bayağı yem yiyor normal mı?
Baytril ağırdır ve ağır yan etkileri vardır seyreltilerek dikkatli kullanılması gereklidir ancak veteriner hangi tanıya göre bunu verdi analiz de yapılmamış ben kullanmanızı önermiyorum. @Aslı Ö.

Üst Alt