• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Hasta mı?

Utku Demirkan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gözleri kapalı bir şekilde oturması, ses çıkartmamak, az hareket etmek.
Hastalık Belirti Tarihi
8 Şub 2024
Merhabalar kuşum sabah oldukça iyidi ancak son 3-4 saattir gözlemlediğim kadarıyla sürekli olarak gözleri kapalı oturuyor ve tüylerini kendine çekmiş çekmiş durumda (buna terlemekten dolayı diyorlar) uykusu olduğunu düşündüm ancak uykusu olsa neden uyumasın ki? Yanına yaklaştım kafasına parmağım ile dokundum ona da tepki vermedi. Eğer soran olursa diye söyleyeyim suyuna vitamin damlatıyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yavrunuzun streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız. Kuşun türü nedir muhabbet kuşu mu. Birde tabana beyaz peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Farklı bir şey yedi mı son zamanlarda. Vitamin olarak ne verdiniz. İsmi nedir

Utku Demirkan

Yeni Üye
Merhaba yavrunuzun streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız. Kuşun türü nedir muhabbet kuşu mu. Birde tabana beyaz peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Farklı bir şey yedi mı son zamanlarda. Vitamin olarak ne verdiniz. İsmi nedir
Türü muhabbet kuşu, farklı bir şey olarak sadece pet shoptan yeni aldığım mineral bloğu kemirdiler (Yanında bir de dişi var) Vitaminin fotografı ve dışkının fotoğrafını atıyorum, bildiğin su gibi diski yapıyor ishal olmuş onun için bu daha önce veterinerden aldığım sindirim sistemi destekleyicisini vereceğim.

Utku Demirkan

Yeni Üye
unnamed

Videosunu da ekledim şuan aynı bu şekilde duruyor. Sizce vereyim mi sindirim destekleyiciyi?

Utku Demirkan

Yeni Üye
Çocuk çok durgun duruyor. İştahı nasıl? Bide zehirlenebılecek birşey yiyip içti mi?
Şuan aklıma geldi, dişi muhabbet kuşumda son 2 gündür günde 1-2 kere etrafa kusuyordu kafesin içerisinde onun kustuklarını yemiş olabilir mi? Şuan dişinin kusması yok. Fotoğrafını attığım sindirim destekleyiciyi vereyim mi sizce? Su gibi gerçekten dışkısı. Onun dışında zehirlenme durumu olduysa bunun için ne yapabilirim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Şuan aklıma geldi, dişi muhabbet kuşumda son 2 gündür günde 1-2 kere etrafa kusuyordu kafesin içerisinde onun kustuklarını yemiş olabilir mi? Şuan dişinin kusması yok. Fotoğrafını attığım sindirim destekleyiciyi vereyim mi sizce?
Peki dişi niye kustu🤔 evde çiçek falan var mı? Yada o vitaminler mı zehirledi? Daha detaylıca video ekler misiniz ve peçete üzerine yapmış oldukları dışkı görelim durum ciddiye gitmeden müdahele gerekebilir 👍

Doğacı

Eski Forumcu
Yeminiz taze mi? Nerede muhafaza ediyorsunuz? Yemden hariç farklı şeyler verdiniz mi? Marul da kusturabilir mesela. Dişi kuş daha önceleri de kusuyor muydu ?

Utku Demirkan

Yeni Üye
Peki dişi niye kustu🤔 evde çiçek falan var mı? Yada o vitaminler mı zehirledi? Daha detaylıca video ekler misiniz ve peçete üzerine yapmış oldukları dışkı görelim durum ciddiye gitmeden müdahele gerekebilir 👍
İnanın niye kustuğu hakkında hiçbir fikrim yok daha önce böyle bir şey olmamıştı, evde çiçekte yok ve o vitamini haftalardır kullanıyorum bir sorun yaratmadı bugüne kadar dışkının fotoğrafı bu. Dışkı yok ortada yani sadece su bırakıyor resmen.

Utku Demirkan

Yeni Üye
Yeminiz taze mi? Nerede muhafaza ediyorsunuz? Yemden hariç farklı şeyler verdiniz mi? Marul da kusturabilir mesela. Dişi kuş daha önceleri de kusuyor muydu ?
Dişi kuş önceleri kusmuyordu bu ilk defa oldu hatta, yem açık yem değil ve kavanozun içerisinde muhafaza ediyorum (kapağı kapalı) marul vs. bir şey vermedim sadece mineral bloğu kemirdiler dün o kadar.

Doğacı

Eski Forumcu
Dişi kuş önceleri kusmuyordu bu ilk defa oldu hatta, yem açık yem değil ve kavanozun içerisinde muhafaza ediyorum (kapağı kapalı) marul vs. bir şey vermedim sadece mineral bloğu kemirdiler dün o kadar.
Mineral blok taşının fotoğrafını atar mısınız? Yapıştırıcı ile yapıştırmış blok taşlarındansa ondan dolayı da olabilir. Hangi marka ?

Utku Demirkan

Yeni Üye
Mineral blok taşının fotoğrafını atar mısınız? Yapıştırıcı ile yapıştırmış blok taşlarındansa ondan dolayı da olabilir. Hangi marka ?
Şuan suyuna sindirim destekleyicisi damlattım kullanma talimatındaki gibi, sizce işe yarayacaksa üstüne bir de limon damlatayım mı? İkisi bir arada zararlı olmasın.

Doğacı

Eski Forumcu
Şuan suyuna sindirim destekleyicisi damlattım kullanma talimatındaki gibi, sizce işe yarayacaksa üstüne bir de limon damlatayım mı? İkisi bir arada zararlı olmasın.
Limon damlatmayın. Mineral blok taşınızın markasını bilmiyorum iyi mi kötü mü ama taş farklı görünüyor arkası beyaz önü farklı. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır 👍

Doğacı

Eski Forumcu
İnanın niye kustuğu hakkında hiçbir fikrim yok daha önce böyle bir şey olmamıştı, evde çiçekte yok ve o vitamini haftalardır kullanıyorum bir sorun yaratmadı bugüne kadar dışkının fotoğrafı bu. Dışkı yok ortada yani sadece su bırakıyor resmen.
Eğer yemek yemiyorsa açlık dışkısı bu. Uzun zamandır yemek yemediyse ve yemiyorsa iştahı kapalı ise kursaktan besleme yapılması lazım tabii kursaktan beslemeyi de bilen birilerinin yapması gerekir.

Utku Demirkan

Yeni Üye
-
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan bir başkası varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Geç olmadan elimden gelen ne varsa yapayım. Şuan sindirim destekleyicisi damlattım, yemlerini yeniledim başka yapabileceğim bir şey var mı?

Utku Demirkan

Yeni Üye
Eğer yemek yemiyorsa açlık dışkısı bu. Uzun zamandır yemek yemediyse ve yemiyorsa iştahı kapalı ise kursaktan besleme yapılması lazım tabii kursaktan beslemeyi de bilen birilerinin yapması gerekir.
Vallaha benim gördüğüm kadarıyla dün akşam gayette yemek yiyordu, bir bakalım şu sindirim ilacının bir etkisi olacak mı. Ha bir de şuan fazlasıyla su içiyor bu ishalle alakalı bir durum değilmi?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kuşum şuan uyuyor, sürekli bir uyku halinde.
Kuşunuz aç. Mutlaka bir şekilde yemek yedirmelisiniz. En iyisi kursaktan besleme ama bu saatte petshoplar vs kapalıdır. Aperatı ve elle besleme mamasını bulamazsınız. Evde yumurtayı katı haşlayıp sarısısını sıcağa yakın ılık suda eritin. Evde varsa mısır onu ile muhallebi kuvamına getirip enjektörle yanda kaşıkla yedirmeye çalışın. Nerede oturduğunuzu söylerseniz belki size bir veteriner önerebiliriz

Üst Alt