• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Hasta mı?

Zafer1616

Yeni Üye
Muhabbet kuşum erkek maviş haraketli yemesi normal. Dışkısı normal, fakat sevmek için elime aldığımda bir gözünün etrafının kızarmış olduğunu gördüm, birde bu ara kötü kokuyor, tavuk gibi yıkanıyor ama sanki nefesi kokuyor bilemedim yardımcı olurmusunuz

Ekli dosyalar

Esin BAKIR

Yeni Üye
Muhabbet kuşum erkek maviş haraketli yemesi normal. Dışkısı normal, fakat sevmek için elime aldığımda bir gözünün etrafının kızarmış olduğunu gördüm, birde bu ara kötü kokuyor, tavuk gibi yıkanıyor ama sanki nefesi kokuyor bilemedim yardımcı olurmusunuz
Veterinere götürdünüz mü? Nefes kokusu için kursak kontrolü yapılırsa iyi olur.

Esin BAKIR

Yeni Üye
Ya aslında elime kusuyor kur için ondan mı acaba diye düşünüyorum ama gözü Şuan böyle
Fotoğraftan pek bir şey göremedim, şunu söyleyebilirim. Göz yaşarması akıntısı gibi durumlarda göz damlası veriyorlar. Bende kuşum için kullandım. Kafes temizliği de çok önemli bu durumda. Kullandığım damlanın ismini unuttum ama sayfada ki tecrübeli kişiler mutlaka bu konuda yardımcı olacaklardır. @Şehmus BAKIR

Zafer1616

Yeni Üye
Fotoğraftan pek bir şey göremedim, şunu söyleyebilirim. Göz yaşarması akıntısı gibi durumlarda göz damlası veriyorlar. Bende kuşum için kullandım. Kafes temizliği de çok önemli bu durumda. Kullandığım damlanın ismini unuttum ama sayfada ki tecrübeli kişiler mutlaka bu konuda yardımcı olacaklardır. @Şehmus BAKIR
Eşim gitti aldı hemen teramisin ve moxai damla varmış, güzelce pamukla temizleyip etrafına kremi sürdüm. Damla’yı damlattım karanlıkta Şuan inşallah kötü bişeyi yoktur düzelir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Göz damlası teşhis koyulmadan vermiyoruz ve önermiyoruz çünkü gözü kör edebiliyor 👍ilk olarak gerekli takviyeleri düzenli olarak verelim ve ılık çay demi ile bir kaç gün göze pansuman yapalım ve kızarıklığın durumuna göre teramıycn göz melhemi sürebilirsiniz eğer gözde yaşarma oluşup enfeksiyon başlarsa mutlaka kanatlı uzmanına götürürsünüz👍

Zafer1616

Yeni Üye
Göz damlası teşhis koyulmadan vermiyoruz ve önermiyoruz çünkü gözü kör edebiliyor 👍ilk olarak gerekli takviyeleri düzenli olarak verelim ve ılık çay demi ile bir kaç gün göze pansuman yapalım ve kızarıklığın durumuna göre teramıycn göz melhemi sürebilirsiniz eğer gözde yaşarma oluşup enfeksiyon başlarsa mutlaka kanatlı uzmanına götürürsünüz👍
resim atayımmı

Zafer1616

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Esin BAKIR

Yeni Üye
Veteriner kontrolünde kullandığımı yazmayı unutmuşum afedersiniz. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
ilk olarak gerekli takviyeleri düzenli olarak verelim ve ılık çay demi ile bir kaç gün göze pansuman yapalım ve kızarıklığın durumuna göre teramıycn göz melhemi sürebilirsiniz eğer gözde yaşarma oluşup enfeksiyon başlarsa mutlaka kanatlı uzmanına götürürsünüz👍
Aynen uygulayalım 5 gün çay pansumanı👍takviye olarak neler veriyorsunuz onları da görebilir miyim ve yemlerini de

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun
Gözde sulanma, birtek göz enfeksiyonuna bağlı değildir
Sinüzit olabilir, koku yapar enfeksiyon
Solunum yolu enfeksiyonu olabilir, koku yapar
Göz bakteri kapmış olabilir
Başka bir kuş yapmış olabilir
Göz etrafındaki Tüy kökleri sebep olabilir
Bir çok sebep olabilir
Kanatlı uzmanına götürüp muayene ettirirseniz daha iyi sonuç alırsınız

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
makaleyi okursanız faydalı olabilir

Zafer1616

Yeni Üye
Aynen uygulayalım 5 gün çay pansumanı👍takviye olarak neler veriyorsunuz onları da görebilir miyim ve yemlerini de
Quik marka kapalı yem, kuş kumu darı, haftada bir veya 2 haftada bir yumurta maması, arada ıspanak semiz otu gibi sebzeler veriyorum. 2-3 güne bir suluklarını değişirim dışkısı normal katı, kafesini tüneklerini sirkeli suyla ayda bir silerim, niye oldu bilmiyorum. Birde ben probiyotik herkesin önerdiği markayı bulamadım petshoptan aldım ama vermeye çekiniyorum. Ama kötü kokusu var ötmesi konuşması bir saat öncesine kadar normaldi oyun oynuyordu bizle, ayrıyeten elime çok kur yapar bazen izin vermem elime yemde bırakıyor

Zafer1616

Yeni Üye
Birde bir erkek kuşum daha var birbirlerinin kafasını yanaklarını gagasıyla kaşırlar. Ayırdım kafeslerini teramisin sürdüm şimdilik gözünü açıp kapamıyor artık

Üst Alt