• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet Kuşum Hasta mı?

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Gümüş bugün durgun gibi dışkıları da sarı lekeli. Sanki herzamankinden farklı gibi dışkıları. Dışkısı biraz endişelendirdi beni yardımcı olur musunuz

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Yem dışında başka bir şey verdiniz mi? Dışkılarda bazı belirtiler var takviye olarak neler kullanıyorsunuz?
Kusura bakmayın görmemişim yorumunuzu. Yem dışında arada meyve ve sebze veriyorum. Bugünlerde halsiz duruyor. Hatta şuan uyuyor. Hem hasta gibi hem değil gibi. Kafestende çıkmak istemiyor.
Takviye olarak hiçbir şey vermiyorum bu günlerde.
Halsizliginden 1 gün önce kekik çayı yapmıştım. Acaba o mu etkiledi

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Şey bir de eklemek istediğim bir şey daha var. Suluguna bugünlerde bir hazır su bir de çeşme suyu koyuyordum.

katze

Yeni Üye
Karaciğer yağlanması olabilir bir kaç tahminim var emin olamadım ama akla en yatkın geleni bu. Hiç hassas tartıyla kilosunu ölçtünüz mü? Göğüs kısmı çok geniş duruyor. Ayrıca suyu sadece içme suyu olsun

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Karaciğer yağlanması olabilir bir kaç tahminim var emin olamadım ama akla en yatkın geleni bu. Hiç hassas tartıyla kilosunu ölçtünüz mü? Göğüs kısmı çok geniş duruyor. Ayrıca suyu sadece içme suyu olsun
Karaciğer yağlanması var. Onun için destekleyici kullanıyoruz. Ama çok aksattim takviyeyi vermeyi. Kilosu en son tarttigimda 60gr di. Bir daha ölçeyim tekrar. Kilo versin diye uğraşıyorum ama pek işe yaramıyor. Bu seferki diskilari her zamankinden farklı duruyor. Bir de halsiz olması endiselendirdi.

katze

Yeni Üye
Hangi takviyeyi veriyordunuz? Kuşunuza aslında sebze meyve de veriyormuşsunuz o yüzden beslenme sebepli karaciğer yağlanması pek olası gelmedi. Sanırım kuşunuzdaki yağlanmanın sebebi chlamydiosis isimli bir bakteri olabilir böbrekleri de etkiler eğer tahminimdeki gibiyse anormal renkli idrarı da açıklar. Tedavisi uzun sürdüğü için yanlış bilgi vermekten korkuyorum söylediğim hastalığın 30-45 günlük bir antibiyotik tedavisi var çünkü

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Hangi takviyeyi veriyordunuz? Kuşunuza aslında sebze meyve de veriyormuşsunuz o yüzden beslenme sebepli karaciğer yağlanması pek olası gelmedi. Sanırım kuşunuzdaki yağlanmanın sebebi chlamydiosis isimli bir bakteri olabilir böbrekleri de etkiler eğer tahminimdeki gibiyse anormal renkli idrarı da açıklar. Tedavisi uzun sürdüğü için yanlış bilgi vermekten korkuyorum söylediğim hastalığın 30-45 günlük bir antibiyotik tedavisi var çünkü
Hemopoyetik veriyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@Ebru D. Röntgene bakılıp karaciğer yağlanması olduğunu söylemişti sanırım kanatlı uzmanı ben öyle hatırlıyorum ve sana hemopoyetik ilaç yollanmisti 👍 ilaç ömür boyu verilecek ve kilo kontrolü yapılması lazım durumuna göre diyet yapılması uygundur

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
@Ebru D. Röntgene bakılıp karaciğer yağlanması olduğunu söylemişti sanırım kanatlı uzmanı ben öyle hatırlıyorum ve sana hemopoyetik ilaç yollanmisti 👍 ilaç ömür boyu verilecek ve kilo kontrolü yapılması lazım durumuna göre diyet yapılması uygundur
Evet. Karaciğer yağlanması var. Bu dışkı rengini normal karşılamalıyım değil mi?
Birde diyet için ne önerirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet. Karaciğer yağlanması var. Bu dışkı rengini normal karşılamalıyım değil mi?
Birde diyet için ne önerirsiniz.
Dışkı rengi idrarında olduğu için birşey nuksetmis verdiğin birşey 3 gün suyuna bişey vermeyelim sade su günlük tazeleyelim ve sade karışık yem ekstra mama, daldari vermeyelim sebze olarak kara lahana yaprağı ve brokoli salatası verebilinir ama 3 gün gözle dışkı analizi yapmamız için sadece yem ve sade içme suyu verelim dışkı takibi yapalım hemopoyetik ilaca devam edelim 👍

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Dışkı rengi idrarında olduğu için birşey nuksetmis verdiğin birşey 3 gün suyuna bişey vermeyelim sade su günlük tazeleyelim ve sade karışık yem ekstra mama, daldari vermeyelim sebze olarak kara lahana yaprağı ve brokoli salatası verebilinir ama 3 gün gözle dışkı analizi yapmamız için sadece yem ve sade içme suyu verelim dışkı takibi yapalım hemopoyetik ilaca devam edelim 👍
Tamam teşekkür ederim 😊

Üst Alt