• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşum hasta mı?

ELIFFF

Aktif Üye
2 gün önce 1.5 aylik yavrularımızdan birini birden kaybettik. Doğduğundan beri diğer kuşlara göre hep daha fazla uyurdu ama bunun haricinde yem yemesinde , dışkılamasında , büyümesinde vs bir sorun görmediğimiz için endişelenmemiştik. Bugün ondan 2 gün büyük yavrumuzun dışkısında bir sorun olduğunu farkettim. Sanırım ishal olmuş. 2-3 gündür dal darı ile besleniyor. Sık sık yemlikte de görüyorum. Kuşlarımızdan birini birden kaybettiğimiz için ekstra endişeleniyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Kuşun fotoğraflarını da ekledim.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşun temiz bir peçete üstünde yeni yapılmış dışkısını paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz. Son günlerde kuşa ek bir şey verdiniz mi yeşillik vitamin gibi ?

ELIFFF

Aktif Üye
Kuşun temiz bir peçete üstünde yeni yapılmış dışkısını paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz. Son günlerde kuşa ek bir şey verdiniz mi yeşillik vitamin gibi ?
Hayır dal darı dışında yeni bir şey vermedim. Sadece yemini değiştirmiştim daha önce kullanmadığım bir yem ile. 4 5 gündür de sadece temiz su koyuyorum. Fotoğrafını akşam saatlerinde paylaşabilirim.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Varsa ev bitkilerinden yemiş olabilir mi?
Cereyana maruz kalmış olabilir mi?
Grit kum kullanıyor musunuz?
Kullandığınız vitaminlerin ya da besinlerin süresi geçmiş olabilir mi?
Temiz bir peçete üzerinde dışkı fotoğraflarını bekliyoruz.

ELIFFF

Aktif Üye

ELIFFF

Aktif Üye
Grit kum kullanmıyorum. Geçtiğimiz gün ishal gibi görmüştüm. Bugün petshoptan elexus bağırsak floryası düzenleyici aldım. Dışkılamasinı bekliyordum fotoğraf atmak için. Ilk başta normal yapmıştı. 2.böyle çıktı.

ELIFFF

Aktif Üye
Evde yiyebileceği bir bitki yok. Ceyranda kaldığını da sanmıyorum

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dışkısı hiçte normal değil. Daldarı ile beslemeye devam edin, yem yediğinden emin olun. Probiyotik ve multivitamin kullanıyor musunuz? Kuşun hareketliliği nasıl ?

ELIFFF

Aktif Üye
Dışkısı hiçte normal değil. Daldarı ile beslemeye devam edin, yem yediğinden emin olun. Probiyotik ve multivitamin kullanıyor musunuz? Kuşun hareketliliği nasıl ?
Uçuyor diğer yavrukarls birlikte ama fazla uyumaya başladi dediğim gibi. Doğduğundan beri çok uyuyan bir yavrumuz daha vardı onu da 4 gün önce kaybettik.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Uçuyor diğer yavrukarls birlikte ama fazla uyumaya başladi dediğim gibi. Doğduğundan beri çok uyuyan bir yavrumuz daha vardı onu da 4 gün önce kaybettik.
Önceki yavru için başınız sağolsun. Bunun dışkıları şu an nasıl? Düzelme var mı? Fotoğraf paylaşın lütfen.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkı fotoğrafı görebilir miyiz

ELIFFF

Aktif Üye
Konu sahibi? @ELIFFF son durum nedir?
Şehmus hocamız bilgilendirme yapmıştı dmden bir sorun olmadığını söylemişti. Sonradan dışkısı düzeldi ancak şuan çok uyukluyor. Kabarık duruyor. Yem yemiyor. Kursağı tamamen boş değil ancak dolu da diyemeyiz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şehmus hocamız bilgilendirme yapmıştı dmden bir sorun olmadığını söylemişti. Sonradan dışkısı düzeldi ancak şuan çok uyukluyor. Kabarık duruyor. Yem yemiyor. Kursağı tamamen boş değil ancak dolu da diyemeyiz.
Bu durumda takviye besleme şart o zaman 👍 tekrar video görelim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video Whatsapptan geldi baktım kuşta yetersiz beslenme var kanatlı uzmanı önerdim çünkü tüy kabartma ve koksidiyoz mevcut aslında kursaktan besleme yapılsa düzelir

Üst Alt