• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum hasta. durumu kötüye gidiyor

Kutayyy

Aktif Üye
tekrardan merhaba. eve geldiğimde kabarık değildi, çok enerjikti. 1 dal daldarısı bitirmiş 2 gr kilo almıştı, şuanda da elimden telefona telefondan elime atlıyor. sanırım akşama doğru biraz kabarıklık oldu ama hasta olduğundan beri asla bu kadar enerjik değildi. uçmak istemiyordu kafesten cıkmak istemiyordu. şimdi kafamdan telefona telefondan elime elimden kafama atlıyor yerinde durmuyor 😀 sanırım iyiyiz yarın aldıklarım gelir büyük ihtimalle, dışkı fotosu ekledim güncel. sondaki foto favorim ☺

Ekli dosyalar

Kutayyy

Aktif Üye
ha birde bişey daha soracağım. kuşun suyunu sebilden dolduruyorum. gecek marka su kendi içtiğimiz su. uygun mudur?

Kutayyy

Aktif Üye
ve uyurken kuyruk aşağı yukarı inip geliyor yavas sekilde

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun 32 gr olduğundan eminseniz bu düşük bu yüzden takviye zeolitli besleme öneririm böylece kilo almasını sağlıyor ve bağışıklık kazandirmiş oluyorsunuz.Yem yemeye başladıysa ve kilo artışı olduysa bu iyiye işarettir grit kum, kalamar kemiği ve iyi karışımlı bir yem verelim takviyeler elinize ulaştıgında haftalık bir program yapalım☺
Entrobac (probiyotik) kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna plastik veya tahta kaşığın ucuyla bir mercimek tanesi kadar iyice karıştırarak veriyoruz. Sabah verip akşam sade suyla tazeleyelim ve normal zamanda haftada bir kez verilebilir
Getwit- w kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 5 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım
Bt amin forte kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 8 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım tüy döneminde iki kez de verilebilir

Kutayyy

Aktif Üye
Kuşun 32 gr olduğundan eminseniz bu düşük bu yüzden takviye zeolitli besleme öneririm böylece kilo almasını sağlıyor ve bağışıklık kazandirmiş oluyorsunuz.Yem yemeye başladıysa ve kilo artışı olduysa bu iyiye işarettir grit kum, kalamar kemiği ve iyi karışımlı bir yem verelim takviyeler elinize ulaştıgında haftalık bir program yapalım☺
Entrobac (probiyotik) kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna plastik veya tahta kaşığın ucuyla bir mercimek tanesi kadar iyice karıştırarak veriyoruz. Sabah verip akşam sade suyla tazeleyelim ve normal zamanda haftada bir kez verilebilir
Getwit- w kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 5 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım
Bt amin forte kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 8 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım tüy döneminde iki kez de verilebilir
hastalık sürecinde 40 gr dan 32 ye düştü. durumu cok kotuydu. şuan iyi gibi, güncel dışkı fotosu ekleyecegim. vitaminler ve probiyotikleride sipariş ettim gelirler en yakın zamanda insallah. şuan kuş nasıl duruyor? kafesinde grit kum, kalamar kemiği, mineral blok, gaga taşı var. 2 gün önce çok kötüydü uçmaya hali yoktu şimdi neşeli biraz daha ama hala kabarıklık devam ediyor azda olsa, ve dediğim gibi kuyruk aşağı yukarı gidiyor

Kutayyy

Aktif Üye
kuşun kendisi ve dışkı, ishal olmuş sanırım tekrardan. bu dışkı mı çiş
mi bilmiyorum ama sanırım dışkı. mamaist.comda sipariş Onaylandı durumunda. ne zaman gelir bilmiyorum ama sabahları daha iyi oluyor akşama doğru böyle oluyor. ilaçlar gelene kadar ishaline yapabileceğim birşey var mı?

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Açlık dışkısı olabilir,yemek yedi mi? Eğer yemiyor içmiyorsa kursaktan besleme yapılması gerekir. Veteriner hekime götürmenizi şiddetle tavsiye ediyorum, düzelmeyen bir sorun,beklemekle çözülmez.

Kutayyy

Aktif Üye
yemek yiyor. daldarısı yiyor kendi yemeğinide yiyor.

Kutayyy

Aktif Üye
Açlık dışkısı olabilir,yemek yedi mi? Eğer yemiyor içmiyorsa kursaktan besleme yapılması gerekir. Veteriner hekime götürmenizi şiddetle tavsiye ediyorum, düzelmeyen bir sorun,beklemekle çözülmez.
daldarısınının çeyreğinden fazlasını yiyor başına geçtiğinde. yeminide yiyor

Kutayyy

Aktif Üye
yemeden içmeden hiç kesilmedi. yiyor durmadan onda problem yok. bulunduğum yere en yakın kanatlı uzmanı 25 km probiyotikleri uyguladıktan sonra götürebilirim anca. napsam bilmiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zeolitli besleme 👍

Kutayyy

Aktif Üye
selam tekrardan ben şehmus abinin önerisiyle ekipmanları falan aldım kursaktan besleme yapmak için, şimdi yaklaşık 2 ml verdim şırıngayla ama kuşun soluk borusuna mu nefes borusuna mı verdim nasıl anlayabilirim? kuşu kendime bakıcak şekilde tuttum şırıngayı sola doğru soktum, aparatın yarısı girdiğinde sol başparmağımla hissettim aparatı fotoğradta nerde hissettiğimi gösterdim ve kuş şuan böyle, bi 2 dk geçti üstünden. 2. fotoğrafta tam oralarda hissettim şırıngayı, ve şuan arada sorada kafasını sallıyor yere sürtüyor normal mi

Ekli dosyalar

Kutayyy

Aktif Üye
başparmak tırnağımın başlangıç kısmında ortalarında hissettim aparatı

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba geçmiş olsun 🦜🤗aparat tan endişe ediyorsanız şiringa (iğnesiz) ile verebilirsiniz. Dışkı sulu evet. Mamanın içine 3-4 damla havuç suyu damlatın.size baksın fotodaki gibi tutup. ağzının içine bırakın. İshalin keser.havucu rendeleyip şiringa ın içine 2 cm kadar doldurup itin. Suyu çıkar.şiringayı temizleyip mamayı verin🦜🤗

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
Bu süreç içerisinde neler yapıldı yazar mısınız ?
Veteriner hekime götürdünüz mü? İlaç kullanıldı mı? Beslemeyi ne zamandır siz yapıyorsunuz,ne zamandan beri kursaktan besleme yapılıyor?
Tavsiye ettiğimiz takviyeleri kullandınız mı?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
selam tekrardan ben şehmus abinin önerisiyle ekipmanları falan aldım kursaktan besleme yapmak için, şimdi yaklaşık 2 ml verdim şırıngayla ama kuşun soluk borusuna mu nefes borusuna mı verdim nasıl anlayabilirim? kuşu kendime bakıcak şekilde tuttum şırıngayı sola doğru soktum, aparatın yarısı girdiğinde sol başparmağımla hissettim aparatı fotoğradta nerde hissettiğimi gösterdim ve kuş şuan böyle, bi 2 dk geçti üstünden. 2. fotoğrafta tam oralarda hissettim şırıngayı, ve şuan arada sorada kafasını sallıyor yere sürtüyor normal mi
Merhaba soluk borusuna kaçsaydı, allah korusun ölüm hemen gerçekleşirdi. Muhtemelen doğru yapmışsınızdır. Suyuna da entrobac ekleyelim, her gün taze hazırlayarak. Bahsettiğiniz su markasını bilmiyorum. Ben pınar su kullanıyorum. Memnunum, hiç başka bir marka vermedim. Zeolitli beslemeyi 1 hafta-10 gün yapacaksınız. Şehmus beyle iletişim halindesiniz sanırım, anlatmıştır size nasıl yapılacağını. Zeolitli beslemeden fayda göremezsek ilaç tedavisi başlanabilir. Son dışkı bana kolsidiyoz gibi geldi.

Ayrıca tüm kafes ve ekipmanlarını varsa virkon s ile, yoksa çamaşır suyu eklenmiş suyla yıkayıp bol su ile durulayalım

Kutayyy

Aktif Üye
Merhaba soluk borusuna kaçsaydı, allah korusun ölüm hemen gerçekleşirdi. Muhtemelen doğru yapmışsınızdır. Suyuna da entrobac ekleyelim, her gün taze hazırlayarak. Bahsettiğiniz su markasını bilmiyorum. Ben pınar su kullanıyorum. Memnunum, hiç başka bir marka vermedim. Zeolitli beslemeyi 1 hafta-10 gün yapacaksınız. Şehmus beyle iletişim halindesiniz sanırım, anlatmıştır size nasıl yapılacağını. Zeolitli beslemeden fayda göremezsek ilaç tedavisi başlanabilir. Son dışkı bana kolsidiyoz gibi geldi.

Ayrıca tüm kafes ve ekipmanlarını varsa virkon s ile, yoksa çamaşır suyu eklenmiş suyla yıkayıp bol su ile durulayalım
merhaba tekrardan. yazmadığım süre zarfında veterinere gidemedim, ilaçlar geldikten sonra;
Pazartesi GERWİT
Çarşamba BT AMİN FORTE
Cuma ENTROBAC
vermeye başladım haftada bir gün. dün ilk defa kursaktan besleme yaptım bugün bir daha yapacağım. entrobac kullandığım gün dışkı katılaşmıştı fakat gerwit ve bt amin forte günlerinden sonra dışkı yine su halini aldı. napmalıyım? 1 gün aralarla entrobac mı vereyim 1 hafta. enerjisi çok yerinde geçen haftalara göre. pek kabarmıyor, ama çok zayıfladı. 29-30 gr arasıydı 2 gün önce. 10 gün kursaktan besleme yapacağım. şuan için bir program söyleyebilir misiniz enteobac, gereit ve bt amin forte için? kuş tüyde ona göre ☺

Doğacı

Eski Forumcu
merhaba tekrardan. yazmadığım süre zarfında veterinere gidemedim, ilaçlar geldikten sonra;
Pazartesi GERWİT
Çarşamba BT AMİN FORTE
Cuma ENTROBAC
vermeye başladım haftada bir gün. dün ilk defa kursaktan besleme yaptım bugün bir daha yapacağım. entrobac kullandığım gün dışkı katılaşmıştı fakat gerwit ve bt amin forte günlerinden sonra dışkı yine su halini aldı. napmalıyım? 1 gün aralarla entrobac mı vereyim 1 hafta. enerjisi çok yerinde geçen haftalara göre. pek kabarmıyor, ama çok zayıfladı. 29-30 gr arasıydı 2 gün önce. 10 gün kursaktan besleme yapacağım. şuan için bir program söyleyebilir misiniz enteobac, gereit ve bt amin forte için? kuş tüyde ona göre ☺
Kuş 30 gr altına indiyse sıkıntı. O yüzden besleme yapın aç kalmaması önemli. Entrobac,Gervit ve BT amin forte ilaç değildir,kuşlar için takviyedir, profesyonel.
Kuşa kilo aldırmamız lazım, probiyotiği kullanın 3 güne tamamlayın.

Üst Alt