• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum hasta ama neyi var

hilruddy

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
dışkıda bozukluk, tüylerini kabartma, iştah kesilmesi, sürekli uyku hali, geçmeyen halsizlik, kuyruk sekmesi, bugüne kadar ishal
Hastalık Belirti Tarihi
19 Eyl 2023
bugün halsizliğinin 5. günü. iştahı günden güne azalıyor. şu an 2-3 tane yem yiyip bırakıyor. gün boyu sürekli uyuyor. kafasını sırtına gömüp uyuyor. tüm gün kabarık halde. sesi çıkmıyor, ötmüyor. çok nadir sesi çıksa da az çıkıyor. sanki onu rahatsız eden bir şey varmış gibi ara ara ayağıyla ve gagasıyla poposunu kaşıyor. popo çevresindeki tüylerini temizliyor. bugüne kadar ishali vardı şimdi dışkısının yeşil kısmı yok, beyaz kısmı dağınık etrafında da su var. kuyruk sekmesi de var. gece uyurken çok az ses duydum vikvik gibi değil de daha sessiz ve değişik. onun dışında gün içinde 1-2 kez karın guruldaması gibi ses duydum. ara sıra ağzını açıp kapatıyor. yaşadığım yerde kanatlı veterineri yok, diğerleri de kuşlara bakmıyor. o yüzden kendim bir şeyler yapmalıyım. nereden başlamam gerekiyor? onu kaybetmek istemiyorum lütfen akıl verin bana.

Doğacı

Eski Forumcu
bugün halsizliğinin 5. günü. iştahı günden güne azalıyor. şu an 2-3 tane yem yiyip bırakıyor. gün boyu sürekli uyuyor. kafasını sırtına gömüp uyuyor. tüm gün kabarık halde. sesi çıkmıyor, ötmüyor. çok nadir sesi çıksa da az çıkıyor. sanki onu rahatsız eden bir şey varmış gibi ara ara ayağıyla ve gagasıyla poposunu kaşıyor. popo çevresindeki tüylerini temizliyor. bugüne kadar ishali vardı şimdi dışkısının yeşil kısmı yok, beyaz kısmı dağınık etrafında da su var. kuyruk sekmesi de var. gece uyurken çok az ses duydum vikvik gibi değil de daha sessiz ve değişik. onun dışında gün içinde 1-2 kez karın guruldaması gibi ses duydum. ara sıra ağzını açıp kapatıyor. yaşadığım yerde kanatlı veterineri yok, diğerleri de kuşlara bakmıyor. o yüzden kendim bir şeyler yapmalıyım. nereden başlamam gerekiyor? onu kaybetmek istemiyorum lütfen akıl verin bana.

Merhabalar ,
Kuşun videosunu ve son yaptığı dışkısının fotoğrafını ekler misiniz buraya?
Streamable isimli siteye girip kuşun son halinin videosunu yükleyip linki buraya atın ve son yaptığı dışkıyı beyaz peçete üzerinde görelim fotoğrafını çekin ve dosya ekle kısmından buraya ekleyin.

Kuyruk sekmesi var dediniz solunum problemi olabilir. Kuş yemek yemiyorsa besleme yapılması gerekir,kendisinin yiyip içmesini beklemeyin. İğnesiz şırınga ile birazcık besleme yapın yumurtayı iyice haşlayın ve sarısını ezip birazcık da su ekleyip yoğurt kıvamına getirin şırınga ile verin az az. Çok vermeyin. Eğer şırınga ile de yemezse bir bilen tarafından kursaktan aparat ile besleme yapılması lazım.
Probiyotik kullanın, Entrobac probiyotik kullanabilirsiniz,sitenin sponsoru olan mamaist com dan @Şehmus BAKIR bey den satın alabilirsiniz. Kuşun bu dönemde aç olmaması çok önemli.

hilruddy

Aktif Üye
merhabalar yeni dışkısının fotoğrafını ve kuşumun videolarını ekledim.

bu videodaki sesi ara ara çıkartıyor. guruldama derken işte bundan bahsediyorum. aynı zamanda birkaç saniyeliğine ağızdan nefes alıp verme sesini de duyabilirsiniz

kabarıklığını ve kuyruğunu da bu videoda gösterdim

bu da önden görünümü, hızlı nefes alıp veriyor.

daldarıdan veya karışık tohumlardan 3-5 tane yiyip bırakıyor. yediğini de zorla yiyor. zorlayarak da olsa yedirmeli miyiz? ayrıca dediğiniz probiyotik bende mevcut. ne sıklıkla ne zaman vereyim?

Ekli dosyalar

hilruddy

Aktif Üye
dışkısını yapar yapmaz çektiğim fotoğraf bu. net çıksın diye uğraştığım için önceki attığım fotoğraf birkaç dk sonra çekildi.

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
dışkısını yapar yapmaz çektiğim fotoğraf bu. net çıksın diye uğraştığım için önceki attığım fotoğraf birkaç dk sonra çekildi.
Merhaba,
Geç yazdığım için kusura bakma hakkını helal et.
Kuşun dışkısı iyi değil,hemen probiyotik verin,art arda 3 gün kullanın entrobac.
50 ml suya pirinç tanesi kadar entrobac probiyotik ekleyip karıştırın,metal kaşık kullanmayın,cam ya da tahta kaşık kullanabilirsiniz. 8 saate kadar tüketilebilir. Kuş içmezse siz iki üç yudum içirin. Solunumu rahatlatmak için de kekik çayı yapıp verin,200 ml suyu kaynatın ve yarım çay kaşığı dağ kekiği ekleyin ve 5 dakika demlensin ve ılıyınca süzüp suluğa koyun yarısına,yarısına da sade su koyun. 4 saate kadar tüketilebilir.
Kuş yemiyor içmiyorsa iğnesiz şırınga ile besleme yapılsın,kendini toplasın,bu süreçte aç kalmaması önemli. Eğer şırınga ile de yemezse bir bilen kişi tarafından kursaktan besleme yaptırın.
Vitamin takviyesi de yapılsın gervit kullanabilirsiniz. Solunum sıkıntısı yaşıyor gibi ama birçok sebepten dolayı öyle yapıyor olabilir.

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Daldarı varsa daldarı koyun önüne

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşa arıtma suyu verilmesi tavsiye edilmiyor,şişe suyu kullanın,şişe suyu ile hazırlayın ürünleri. Çeşme suyu da kullanmayın. Güvenilir kapalı su kullanılsın. Kuşun odası kafesi temiz olsun,havadar olsun ortam,sıcaklık normal olsun,sigara deodorant tüp kokusu vs olmasın odada.

Hangi şehirde oturuyorsunuz ?

hilruddy

Aktif Üye
gervit dediğiniz multivitamin olansa o da var. şimdi şırınga almaya gidiyorum. dün suluğuna kekik çayı yaptım koydum ama içmedi. daldarıyı da azıcık yiyor. az önce kusmaya çalıştı sanki ama kusamıyor. şimdiye kadar da ne zaman denediyse kusmayı zaten kusamadı. sindirim sisteminde de bir problem var sanırım. birlikte belirtilerini değerlendirip ne sorunu var anlayamaz mıyız? tecrübeli kişiler vardır eminim. ayrıca ishali için ne yapmalıyım? böyle giderse iyice güçsüzleşicek çünkü. birkaç güne acil lazım olacak ilaçlar varsa şimdiden sipariş etmek istiyorum.

Doğacı

Eski Forumcu
Kusma falan varsa belirtin. Kuşun kaç gr olduğunu ölçme imkanı varsa yazar mısınız?
Ayrıca kuşun göğüs kemiğini kontrol eder misin ele belirgin bir şekilde bıçak sırtı gibi geliyor mu ve kemiğin sağ ve sol yanlarında göğüs bölgesinde etler ne alemde? Erime var mı?
Kusma varsa ekşi kötü kokulu ve salyalı mı?
Kuş aç kalmamalı,mutlaka besleme yapılması lazım

hilruddy

Aktif Üye
kusmaya çalıştı ama kusamadı. hassas terazimiz yok maalesef. kardeşim kursağına dokundu, sertlik vs var mı dedim yok dedi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşun durumu acil ve ilk olarak beslenmesi gerekiyor. Muhtemelen kuruma da başlamış ilaçtan önce ilaca hazırlamak lazım ilk önerim kanatlı uzmanı eğer imkan yoksa ikinci acil önerim yakınlarda PETSHOP veya üretici varsa A21 besleme maması ve aparat temin ederek besleme yapılması eğer o da yoksa mamaist.. Com whatsap hattından ulaşın gerekli malzemeleri bir an önce gönderelim

Doğacı

Eski Forumcu
Şırınga ile yedirebilirseniz önce onu deneyin eğer olmazsa kursaktan besleme yapılacak bir bilen tarafından. Petsopcular,kuş satan yerlere sorabilirsiniz

kursaktan besleme mi yapılacak? eğer öyleyse onu yapabilen birini bulabilir miyim bilmiyorum

Üst Alt