• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum hareketsiz ve beyaz süt gibi sıvı dışkılıyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kanadındaki tüyler ıslak çünkü veteriner ilk başta ayaklarını Çeşme suyunun altında yıkayın dedi. Biz de o şekilde yapınca üzerine biraz Su geldi.
Bu durum birden mi oldu yani bir şeyi yoktu oda çok sıcak değildi bu hale mi geldi çünkü oda ısısının yavaş yavaş düşmesi bu derece etkilemez diye düşünüyorum hava akıma maruz kalmadıysa yada öncesinde bir problemi yok ise tabi ki. @EzgiA ve @Aslı Ö. belki sizi yönlendirebilir yakın güvenilir bir veterinere.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şu anda deniyorum fakat ağzını açmıyor çay kaşığı ile çok zor oluyor, hiçbir şekilde ağzını açmaya dahi dermanı yok gözlerini açtı kapattı sadece uyumak istiyor gibi ne yapmam gerekiyor yedirmek için?
Azıcık su ile yoğurt kıvamına getirip şırınga ile beslemeye çalışın 🙏

sansvenanee

Yeni Üye
Hemen besleyin yavrunuzu 🙏
Deniyorum ama hiçbir şekilde ağzını açmıyor açmaya dermanı yok. Farklı bir şekilde olur mu çay kaşığı ile olmadı elimle ağzının içine gagasına kadar doldurmaya çalıştım ama dilini bile hareket ettirmeye gücü yok sanki tepki vermedi yani sadece uyuyor ve nefes alıp veriyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Deniyorum ama hiçbir şekilde ağzını açmıyor açmaya dermanı yok. Farklı bir şekilde olur mu çay kaşığı ile olmadı elimle ağzının içine gagasına kadar doldurmaya çalıştım ama dilini bile hareket ettirmeye gücü yok sanki tepki vermedi yani sadece uyuyor ve nefes alıp veriyor
Şırınga varsa deneyin 🙏 Yukarıda dediğim gibi 🙏

sansvenanee

Yeni Üye
Bu durum birden mi oldu yani bir şeyi yoktu oda çok sıcak değildi bu hale mi geldi çünkü oda ısısının yavaş yavaş düşmesi bu derece etkilemez diye düşünüyorum hava akıma maruz kalmadıysa yada öncesinde bir problemi yok ise tabi ki. @EzgiA ve @Aslı Ö. belki sizi yönlendirebilir yakın güvenilir bir veterinere.
2 gün önce sabah 9.30 gibi elektrikler kesildi ertesi gün sabah 7'de geldi. Odanın içi ılıktı ama sonuçta üşümüş olabilir. Geçen hafta keyfi yoktu götürdüğümüzde Aspirin verdiler bir de dal darısı aldık keyfi yerine geldi çok iştahlı yedi. Kafesini komple temizledik morali falan düzgündü. Bu hafta kafesini temizlemeye fırsatım olmadı bugün sadece kıvırcık marul verdim ekstra başka bir şey vermedim yemlik zaten doluydu

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
2 gün önce sabah 9.30 gibi elektrikler kesildi ertesi gün sabah 7'de geldi. Odanın içi ılıktı ama sonuçta üşümüş olabilir. Geçen hafta keyfi yoktu götürdüğümüzde Aspirin verdiler bir de dal darısı aldık keyfi yerine geldi çok iştahlı yedi. Kafesini komple temizledik morali falan düzgündü. Bu hafta kafesini temizlemeye fırsatım olmadı bugün sadece kıvırcık marul verdim ekstra başka bir şey vermedim yemlik zaten doluydu
Hekim veteriner kliniği var, @EzgiA oradan memnundu yarın açık ise mutlaka götürün bir de elle besleme maması ve aparatı mutlaka edinin

sansvenanee

Yeni Üye
Hekim veteriner kliniği var, @EzgiA oradan memnundu yarın açık ise mutlaka götürün bir de elle besleme maması ve aparatı mutlaka edinin
O zaman şimdi ne yapmalıyım havluya sarıp sıcak dursun diye o şekilde bırakayım mı uyusun mu yoksa kafesin içine en alt kısma mı bırakayım?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O zaman şimdi ne yapmalıyım havluya sarıp sıcak dursun diye o şekilde bırakayım mı uyusun mu yoksa kafesin içine en alt kısma mı bırakayım?
Şu an bir şekilde şırınga ile beslemeye çalışın ve sıcak dursun, kafeste beklesin kafesin üstünü örtün 🙏

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Geçen hafta ki durgunluğun nedeni de olabilir bu şekilde birden olması çok zor açık cam kapı olur neyse anlattığınız şekilde üşütme bu derece olmaz kuşlar hastalıklarını gizlerler birde neden sürekli aspirin veriliyor bu çocuğa gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı değil belli ki siz yarın @Burçak A. ın da dediği gibi arkadaşlarımın önereceği bir hekime gidip muayene ettirin ve sıcak tutun yarına kadar. İğnesiz şırınga var ise ara ara su vermeye çalışın darı varsa koyun önüne.

sansvenanee

Yeni Üye
Geçen hafta ki durgunluğun nedeni de olabilir bu şekilde birden olması çok zor açık cam kapı olur neyse anlattığınız şekilde üşütme bu derece olmaz kuşlar hastalıklarını gizlerler birde neden sürekli aspirin veriliyor bu çocuğa gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı değil belli ki siz yarın @Burçak A. ın da dediği gibi arkadaşlarımın önereceği bir hekime gidip muayene ettirin ve sıcak tutun yarına kadar. İğnesiz şırınga var ise ara ara su vermeye çalışın darı varsa koyun önüne.
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ben de anlamadım direk şu ilacı kullan falan şeklinde. Hayvan ayaklarına su tuttuk gözleri açıldı sonra tekrar eski haline döndü bir ümit acaba dedim ateşi falan vardı o yüzden mi öyle söylüyor. Ama dediğiniz gibi hastalığını gizliyor galiba. Bilgisi olan herkesten destek yardım bekliyorum lütfen yardımcı olun. Yarına kadar görüşmek dileğiyle İnşallah bir şey olmaz duanızı eksik etmeyin

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Geçmiş Olsun. Saat Geç Olduğu İçin Açık Veteriner Hekim Sınırlı Oluyor. Eğer Aracınız Varsa Ailenizin Buca Yucelen Hayvan Hastanesi, Izmir Çiğli Hayvan Hastanesi, Bunlar Açıktır. Manisada İnanın Bilmiyorum Kanatli Uzmanı.

sansvenanee

Yeni Üye
Çok Sevindim. Güzel Haberlerinizi Bekliyoruz. İnşallah daha İyi Olacak 🙏🌸
İnşallah tek temennim bu :( o kadar güzel konuşan cıvıl cıvıl bir bebek kendisi açta kalmış sanırım uzun süre hiçbir şey yememiş. Enjektör hep bulunduracağım artık, gerçi elimde enjektör olsada yedirmeyi bilmiyorum

Üst Alt