• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum halsiz ve ishal

Ecem

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Enfeksiyon
Hastalık Belirti Tarihi
25 Şub 2021
Kullanılan İlaç
Vitaform
Merhaba, muhabbet kuşum son 2 haftadır eskiye göre halsiz ve az yem yiyor ve hemen hemen her gün ishal oluyor daha önce de 3 defa ishal olmuştu veterinere götürmüştüm antibiyotik vermişti. 2. ishalinden sonra başka veterinere götürdüm ve vitaform verdi ishallerine iyi gelsin diye arada suyuna onu koyuyorum. Bulunduğum yerdeki veterinerler kuşlarla ilgilenmiyorlar o yüzden bileği Sahibi değiller. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz ? Kuşu 2 haftadır yanımdan ayırmıyorum bırakırsam açlıktan ya da ishalden ölücek gibi. Ayrıca kuyruğunu aşşağı yukarı hareket ettiriyor devamlı uyuyor ve arada tuhaf bir ses çıkarıyor kuş erkek 6 7 aylık.

Eylül

Yasaklı
Benim tahminimce kuşun solunum sıkıntısı var. Çünkü aşağı yukarı kuyruk sallaması, inleme tarzı ses buna işaret. Siz Ronay abinin dediği gibi bir dışkı fotosu yollayın.

Ecem

Yeni Üye
Dışkısının fotoğrafı şuan böyle ama bazen daha sulu oluyor. Videosunu atmaya çalıştım fakat sadece fotoğraf atılabiliyor videoyu atmaya çalışacağım.

Ecem

Yeni Üye
videosunu YouTube a yükleyip linkini atmaya çalıştım videosunu görebiliyor musun bakabilir misiniz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba kuşunuzu elle besleme yapmanız gerekiyor.. sıcak bir ortamda zengin bir bakımla düzelir ama dediğim gibi elle besleme yapmanız gerekiyor besleme maması ve aparatı alıp mamaya da probiyatic koyun günde en az 3 defa besleyerek toparlarsiniz

Ecem

Yeni Üye
Teşekkürler dediğiniz gibi yapıyorum bide bugün kuşun kuyruğuğunun üst kısmında bir şişlik gördüm bu ur olabilir mi ve kuşun bu hastalıkları bununla alakalı olabilir mi? Fotoğrafını atıyorum o şişliğin bide üst kısmında nereye denk geldiğini de işaretledim alt kısmı değil üst kısmındaki tüylerinin arasında bu şişlik

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Evet ur gibi ama emin olamadım. Sanki orada kırmızılık var kanama felan olmadı değil mi? Gerçi olsa eminim görürdünüz. Yağ bezesi vb. bir durumda olabilir. Benden daha bilgili arkadaşlar dönüş yapacaktır iyi forumlar 🤗

Ecem

Yeni Üye
Hayır kanama olmadı ama hafif kızarıklık var içinde kan var mıdır bilemedim buradaki veterinerler de kuşlara bakmıyorlar sirkeli su sürsem işe yarar mı acaba ? Cevabınız için teşekkürler bu konu hakkında detaylı bilgisi olan biri cevap verebilir mi kuşun hiç hali yok elimden inmiyor elde de uyuyor uyanık değil ölücek gibi

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Gördükleri gibi hemen cevap verirler emin olun. Maalesef konu hakkında bir bilgim yok elimden birşey gelmemesi beni de çok üzüyor şuan emin olun. Umarım toparlar en kısa sürede :(

Ecem

Yeni Üye
İnşallah iyi olur çok uğraşıyorum düzelmesi için tekrar teşekkür ediyorum size iyi akşamlar. Bilen biri kuşun attığım videosu ve fotoğraflarını inceleyip cevap verirse çok mutlu olurum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Küçük bir ur olabilir tam net değil ama şuan ondan önemlisi kuşun bakımidir.. düzenli probiyotik ve elle besleme kuşu toparlar sonrasında o yara dediğimiz artarsa alınabilir

Üst Alt