• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşum halsiz, ötmüyor, sürekli kabarık, titriyor ve yapışkan bi sıvı ile birlikte öğütülmemiş yemler kusuyor.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Son durumu hakkında bilgi ve güncel diski fotoğrafı at bakalım

Yigit K.

Paylaşımcı
Son durumu hakkında bilgi ve güncel diski fotoğrafı at bakalım
Dışkıların hepsi muhabbet kuşumun popo kısmına yapışık bir şekilde. Yani ishal. Ve kuruma hastalığına yakalandığını düşünüyorum. Bugün çok daha kötü ve Allah Korusun ölecek gibi. Yürümede zorluk çekiyor ve daldarıyı bile çiğneyemiyor gibi. Arkadaşlar lütfen ilaç veya çözüm söyleyin ağlıyorum ölecek diye lütfen.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Elle besleme mamasi aparatı alıp elle besle bactrim şurup alıp sabah aksam ağzından bir damla damlat.

Yigit K.

Paylaşımcı
Arkadaşlar çok şükür iyileşti. Kuruluktu yüksek ihtimal. Flucan, sirkeli su, flagyl, probiyotik ve multivitamin vb. denedim ve şuan eskisinden çok daha iyi bir durumda. Hala uçmakta zorluk çekiyor fakat onun dışında iyi. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Kuşlarıda iyiki baştan ayırmamı tavsiye etmişsiniz. Valla çok zor bir süreç idi.

MelihL

Aktif Üye
Arkadaşlar çok şükür iyileşti. Kuruluktu yüksek ihtimal. Flucan, sirkeli su, flagyl, probiyotik ve multivitamin vb. denedim ve şuan eskisinden çok daha iyi bir durumda. Hala uçmakta zorluk çekiyor fakat onun dışında iyi. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Kuşlarıda iyiki baştan ayırmamı tavsiye etmişsiniz. Valla çok zor bir süreç idi.
Şuan benim kuşda böyle çok fazla kusuyor kafes tabanında o kadar çok kustuğu dal dari var ki yığın olmuş durumda ben 2 gündür mikostatin veriyorum ağzına, siz bu süreçte nasıl yem verdiniz😔

Yigit K.

Paylaşımcı
Şuan benim kuşda böyle çok fazla kusuyor kafes tabanında o kadar çok kustuğu dal dari var ki yığın olmuş durumda ben 2 gündür mikostatin veriyorum ağzına, siz bu süreçte nasıl yem verdiniz😔
Benim kuşum kabuklu yem yiyince kusuyordu sadece. Daldarı pek sorun üretmiyordu. Ama tavsiyem flucan kullanman olucak. 100 ml suya bir kapsülün içini boşalt ve her gün suyunu değiştirme suretiyle 100 ml suya 3 damla hazırladığın ilaçlı sudan koy. Ve muhabbet kuşunun sindirimi baya kötüleşmiş o yüzden daldarıyı bile sindiremeyecek duruma gelmiş galiba. Zaten daldarıyı bile kusuyorsa hiç kabuklu yem koyma. Kafesinde kuş kumu, kalamar kemiği eksik olmasın. Bunlar kuşunun sindirimine yardımcı olacaktır. Ve ayrıca haftada iki kere multivitamin ve haftada iki kere probiyotik takviyesi yap. Eğer kuş kumuna yanaşmıyorsa yemine biraz bol miktarda karıştırabilirsin. (Tabi kuş kumuna yanaşmıyorsa yanaşıyorsa kendi ihtiyacı kadar yer). Ayrıca yine de bir konu açmanı tavsiye ederim. Uzmanlarda öneri yapacaktır.

MelihL

Aktif Üye
Benim kuşum kabuklu yem yiyince kusuyordu sadece. Daldarı pek sorun üretmiyordu. Ama tavsiyem flucan kullanman olucak. 100 ml suya bir kapsülün içini boşalt ve her gün suyunu değiştirme suretiyle 100 ml suya 3 damla hazırladığın ilaçlı sudan koy. Ve muhabbet kuşunun sindirimi baya kötüleşmiş o yüzden daldarıyı bile sindiremeyecek duruma gelmiş galiba. Zaten daldarıyı bile kusuyorsa hiç kabuklu yem koyma. Kafesinde kuş kumu, kalamar kemiği eksik olmasın. Bunlar kuşunun sindirimine yardımcı olacaktır. Ve ayrıca haftada iki kere multivitamin ve haftada iki kere probiyotik takviyesi yap. Eğer kuş kumuna yanaşmıyorsa yemine biraz bol miktarda karıştırabilirsin. (Tabi kuş kumuna yanaşmıyorsa yanaşıyorsa kendi ihtiyacı kadar yer). Ayrıca yine de bir konu açmanı tavsiye ederim. Uzmanlarda öneri yapacaktır.
Bugünlerde ishal sorunumuz var bir düzeliyor dışkısı bir tekrar bozuyor. Hareketleri de aynı şekilde mesela bir bakıyorum cıvıl cıvıl otüp oynuyor bir bakıyorum sonra kanatlarını açmış gagasını oynatıyor. Mikostatine başladım 23 mayıs gibi ama öyle düzenli bir kullanım göstermedim yani bir gün damlattım ağzından bir damlatmadım açıkçası. Bizim kuş daldarı dan korkuyor maalesef 5 gündür darı kafeste asılı ama dokunmuyor. Probiyotik için tanıdığım bir üretici sakın kursak mantarıysa probiyotik verme içinde şeker var kuşu daha kötü yaparsın dedi. Tavsiyelerin için de ayrıca teşekkür ederim. Sağlıcakla kal.

Üst Alt