• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşum halsiz, ötmüyor, sürekli kabarık, titriyor ve yapışkan bi sıvı ile birlikte öğütülmemiş yemler kusuyor.

Yigit K.

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Kusma,halsizlik,sürekli kabarık halde bulunma, ötmeme
Hastalık Belirti Tarihi
11 May 2022
Son birkaç gündür kuşumda titreme, halsizlik ve ötmeme gözlemledim. Normalde kuşum hep konuşur şarkı söylerdi. Ve bugün ise tünek üstünde etrafa fırlatarak kusma gözlemledim. Ve dışkısı bazen normal, bazen ise ishal gibi oluyor. Kafesinde kuş kumu var. Yeminede karıştırdım fakat pek düzelme gözlemleyemedim. Kuşum ölecek diye çok korkuyorum. Ve bu hastalık yeni bir yem aldığımdan sonra oldu veya hasta olmadan önce üstüne küçük bir fıs fısla 3-4 fıs su sıktım temizlensin diye. Öncedende fısfısla su sıkmıştım fakat hiç birşey olmamıştı. Su sıktığımdan dolayı hasta olduğunu düşünmüyorum. Yemini farklı yerden aldıktan sonra hasta oldu diye düşünüyorum. Ayrıca kuşumun su içtiğini pek göremedim. Lütfen yardım edin.. (Not: hasta muhabbet kuşumun eşi var ve kendisi erkek.)

Ekli dosyalar

Yigit K.

Paylaşımcı
Muhabbet kuşum 14 aylık ve 13 aydır benimle ve bu zamana kadar hiç hasta olmamıştı. (2. Not: Kuşum fırlatarak kusuyo dedim ama kustuktan sonra kusmuğunu tutup fırlatmıyo direkt ağzından fırlıyo kusmuğu.)

Son düzenleme:

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba kuş tüyde zaten probiyotik ve vitamin ne veriyorsunuz?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Fıs fıstan sonra üşütmüş olabilir mi?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Temiz bi taban peçete serip dışkısının resmini atarmısınız?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba önceliğiniz kuşları ayırmak olacak birinin hastalığı diğerine geçebilir. Yeni yapılmış dışkı fotoğrafını bekliyoruz. Geçmiş olsun 💐

Yigit K.

Paylaşımcı
Merhaba kuş tüyde zaten probiyotik ve vitamin ne veriyorsunuz?
Kuşum tüy dökme döneminden çıktı. Probiyotik ve vitaminim yok fakat NutriVita diye bir yem premiksim var. Kullanmalımıyım veya yeni bir ilaç almalımıyım?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hasta olmasada 1 probiyotik 1 multivitamin şart yem değişikligi yapmamak lazım oda ısısı sabit olmadığı sürece ıslatmamak lazım

Yigit K.

Paylaşımcı
Hasta olmasada 1 probiyotik 1 multivitamin şart yem değişikligi yapmamak lazım oda ısısı sabit olmadığı sürece ıslatmamak lazım
Yarın eğer dışarı çıkabilirsem probiyotik, vitamin ve yeni yem alacağım teşekkür ederim.

Yigit K.

Paylaşımcı
Merhaba önceliğiniz kuşları ayırmak olacak birinin hastalığı diğerine geçebilir. Yeni yapılmış dışkı fotoğrafını bekliyoruz. Geçmiş olsun 💐
Kafese peçete serdim ve dışkısını bekliyorum. Ve şimdi yem yedi ama yemini zor bir şekilde yutuyor. Ve konuya yazmayı unutmuşum kuşum sürekli uyuyor. Bu konuda bi düşünceniz var mı?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafese peçete serdim ve dışkısını bekliyorum. Ve şimdi yem yedi ama yemini zor bir şekilde yutuyor. Ve konuya yazmayı unutmuşum kuşum sürekli uyuyor. Bu konuda bi düşünceniz var mı?
Kuşunuz soğuk almış anlaşılan, ama kusuyorsa başka bir durum da var sanırım ona yorum yapamayacağım. Pek bilgim yok, ustalar yardımcı olur, belki ilaç önerirler. Onlar ilaç önerene ve siz ilacı temin edene kadar bence en yakın Petshoptan gidip Aviast alın onu kullanın C vitamini var içinde vücut direnci artar. 3-4 gün yarım suluğa 10 damla olacak şekilde kullanın günde en fazla 8 saat dursun sonra temiz su koyun. Aviastı alırken son kullanma tarihine dikkat edin bu arada

Yigit K.

Paylaşımcı
Kuşunuz soğuk almış anlaşılan, ama kusuyorsa başka bir durum da var sanırım ona yorum yapamayacağım. Pek bilgim yok, ustalar yardımcı olur, belki ilaç önerirler. Onlar ilaç önerene ve siz ilacı temin edene kadar bence en yakın Petshoptan gidip Aviast alın onu kullanın C vitamini var içinde vücut direnci artar. 3-4 gün yarım suluğa 10 damla olacak şekilde kullanın günde en fazla 8 saat dursun sonra temiz su koyun. Aviastı alırken son kullanma tarihine dikkat edin bu arada
Dışkısını şimdi yaptı şükürler olsun. Kamerada bellidir umarım ama ishal dışkısı gibi vıcık bir halde.

Ekli dosyalar

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusta hastalık var imkanın varsa kanatlı uzmanına gotueebilirsin

Yigit K.

Paylaşımcı
Bir uzman varsa ilaç önerebilir mi?

Üst Alt