• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum halsiz kabarık

Ada

Aktif Üye
Tekirdağ’da yaşıyorum, dün bir veterinere gittim kuşuma ağızdan iki ilaç verdi şırıngayla, o esnada açıkçası nedir diye sormadım da ama biri sanırım ateş düşürücü bir şeydi bilmiyorum.
ishal ilacı da verdi tabi, bu ilacı suyuna koy dedi vs vs ben bugün suyuna koydum ve bir de dün ağızdan verdiği ilaçtan şırıngayla bana da vermişti ondan da koydum suyuna içmedi tabi ama kadın içmezse sen şırıngayla ver dedi 3 kez 3-5 damla ilaçlı suyundan verdim. İshali durdu ama halsiz ve tüyleri biraz kabarık, konuşan neşe saçan kuş gitti yerine suspus bir kuş geldi resmen. Ne yapmalıyım ne olursunuz yardım edin. Soğuk algınlığı dediler bir de 😞

Ada

Aktif Üye
Tabi ki ilacı zaten bir şırınga ile verdi 1 cc koydum suyuna bir de avidiare diye bir ilaç koydum o da 1 cc ama sadece ishali kesildi henüz kendine gelmedi yem yemesinde bir sorun yok kusma da yok

Ada

Aktif Üye
Merhaba probiyotik verdi mi peki ilaç sonrası için. Birde yanlış anlaşılma olmaması adına bu kabartma halsizlik sıkıntısı ilaçlardan öncede vardı dimi.
Evet evet önceden vardı, ondan dolayı veteriner buldum da Tekirdağ’da kafes hayvanları ile ilgilenen çok bir veteriner yok. Bu site ne garip 😅 doğru yazabiliyorumdur ya da mesajlarım iletiliyordur umarım.

Ada

Aktif Üye
Merhaba probiyotik verdi mi peki ilaç sonrası için. Birde yanlış anlaşılma olmaması adına bu kabartma halsizlik sıkıntısı ilaçlardan öncede vardı dimi.
Ayrıca verdiği probiyotik mi bilmiyorum ki :/ ağlamaktan soramadım bir şey olacak diye uyuyamıyorum bile..

Ada

Aktif Üye
Siz ve kuşun ailemize hoş geldiniz :)
İlaç ne kadar süre kullanılmalı dedi ? İshal kesilmesi etkisini gösterir.Siz söylenenleri yapın.İlaç ve kulanım şekilini anlatırmısınız.Başlığı düzeltim izninizle...
Tabi ki ilacı zaten bir şırınga ile verdi 1 cc koydum suyuna bir de avidiare diye bir ilaç koydum o da 1 cc ama sadece ishali kesildi henüz kendine gelmedi yem yemesinde bir sorun yok kusma da yok

Cicikuşum38

Aktif Üye
Merhabalar geçmiş olsun. Acaba bit spreyi falan kullanıyor muydunuz ben o hatayı yaptım da ondan kuşum rahatsızlandı.

• Like
Tepkiler: Ada

Ada

Aktif Üye
Merhabalar geçmiş olsun. Acaba bit spreyi falan kullanıyor muydunuz ben o hatayı yaptım da ondan kuşum rahatsızlandı.
Evet kullandım, ama 15-20 günde bir kullanıyordum ve hastalanmadan bir ya da iki gün önce kullanmıştım en son. Kuşunuz iyileşti mi peki?

Cicikuşum38

Aktif Üye
Bende bu hatayı yaptım bu sprey zehirliyormuş bile göze kaçınca gözde enfeksiyon başlatıyor benim kuşum şimdi gözlerini tuneklere sürüp duruyordu ishal ve kabarikti hep bu sayfadaki abiler yardımcı oldu ayağa kaldırmaya çalışıyorum kuşumu bakın gözlerine zarar verdi :( mümkünse kullanmayın bence.

• Like

Ada

Aktif Üye
Bende bu hatayı yaptım bu sprey zehirliyormuş bile göze kaçınca gözde enfeksiyon başlatıyor benim kuşum şimdi gözlerini tuneklere sürüp duruyordu ishal ve kabarikti hep bu sayfadaki abiler yardımcı oldu ayağa kaldırmaya çalışıyorum kuşumu bakın gözlerine zarar verdi :( mümkünse kullanmayın bence.
Benim kuşum da sürüyor gözlerini tüneklere hatta gözleri küçüldü sanki birazcık gibi geliyor bana ama dün gözüne hep ilaç falan kaçtı. Ne yapıyorsun sen? Ne yapmalıymışız yani?

Ada

Aktif Üye
Avidiareyi en az 5 gün kullanın , kuşun düzelmesi 10 günü bulur.Siz hastalanınca ilaç kullanınca sabaha ayaklanıyor musunuz.İlaçları anlatılanlar gibi kullanın.1 haftasonra yine foto atın bakalım.İyileşme süreci başlamış kuşta...
Kuşu dışarı en az 15 gün salmayın dinlensin. @Ada
5 gün nasıl kullanmalıyım? Çünkü suyuna katın dediler ve suyunda diğer ilaçta var 3 günde bir değiştirmeliymişim suyunu dedi ilaç için 1 kez daha vereceğim Cumartesi günü

Cicikuşum38

Aktif Üye
Bebeğim ya. Bakin sizinde kuşunuzun bi gözüyle benim kuşun gözü aynı atıyorum şimdi tüyleri gözüne girmiş gibi. Şehmus abi bana teramicyn kreminden sür dedi. Ben ılık su yapıyorum sabah kulak çöpüyle önce gözlerinin yanlarındaki tüyleri siliyorum sonra tekrar kulak çöpüne teramicyn kremini sürüyorum dune göre bugün daha iyi kuşum abim size de yardımcı olacaktır onlar daha bilgili.

• Like

Ada

Aktif Üye
Bebeğim ya. Bakin sizinde kuşunuzun bi gözüyle benim kuşun gözü aynı atıyorum şimdi tüyleri gözüne girmiş gibi. Şehmus abi bana teramicyn kreminden sür dedi. Ben ılık su yapıyorum sabah kulak çöpüyle önce gözlerinin yanlarındaki tüyleri siliyorum sonra tekrar kulak çöpüne teramicyn kremini sürüyorum dune göre bugün daha iyi kuşum abim size de yardımcı olacaktır onlar daha bilgili.
Ben nasıl süreceğim ki; ya ona daha çok zarar verirsem? Of ya hepsi benim suçum 😞

Ada

Aktif Üye
Siz veteriner ne dediyse onu yapın çünkü diğer ilaçları bilmiyoruz dediğini uygulayın noktası noktasına toparlanma sürecine girmiş kuş.
Peki ben yine size yazarım o zaman. Bugün biraz uçtu bir iki öttü ama sonra durdu. Önceden telefonda ya da bilgisayarla çok oynar mutlaka gelirdi yanımıza ama şimdi hiç gelmiyor :(

Cicikuşum38

Aktif Üye
Dediğim gibi üzülmeyin. Inşallah düzelir diğer kardeşlerim daha bilgili bakın iyileştiğini söylüyorlar. En güzel ilaç ilgi göstermek bence benim kuşum düzeliyor o kadar çok ilgilendim ki inşallah sizin kusunuz da düzelecek üzülmeyin

Ada

Aktif Üye
Dediğim gibi üzülmeyin. Inşallah düzelir diğer kardeşlerim daha bilgili bakın iyileştiğini söylüyorlar. En güzel ilaç ilgi göstermek bence benim kuşum düzeliyor o kadar çok ilgilendim ki inşallah sizin kusunuz da düzelecek üzülmeyin
Umarım iyileşir. Havalar zaten soğuk veterinere götürmek ayrı bir sıkıntı. Üstelik kuştan çok anladıklarını sanmıyorum çocuğa ilaç verirken her yeri yapış yapış oldu temizleyene kadar canım çıktı resmen. Bir de onu düşünün.. Sabaha kadar başında bekliyorum bir şey olacak diye ödüm kopuyor ya.

Ada

Aktif Üye
Siz veteriner ne dediyse onu yapın çünkü diğer ilaçları bilmiyoruz dediğini uygulayın noktası noktasına toparlanma sürecine girmiş kuş.
Bu arada Ronay bey, üstünü örtüyorum geceleri ben. Veteriner ateşi 41.7 iyi dayanmış demişti. Normal vücut ısısının ne olması gerekir? Bir de doğru ölçümü nasıl yapabilirim?

Cicikuşum38

Aktif Üye
Bende youtubedan muhabbet kuşlarını rahatlatacak müzikler falan yazıp piyano müzik kutusu dinletiyorum inan ki 😁 abiler bakar şimdi benim dediğim bi problem varsa yardımcı olurlar. Bol bol sevin seslenin. Özellikle kafes hijyenine dikkat edin bence ben günlük değişiyorum malzemelerini hasta diye siliyorum sirkeli suyla

• Like

Ada

Aktif Üye
Bende temiz tutuyorum kafesini sürekli, hastalanmadan evvel de dikkat ettiğim bir durumdu ama şimdi iki kez dikkat ederim yeter ki iyi olsun

Cicikuşum38

Aktif Üye
Dualarim sizin kuşunuz için de olacak inşallah iyileşir miniklerimiz. Korkmayın harika bi sayfa cok ilgililer bence yardımı size çok dokunacak 😊

• Like