• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum gün boyu vik vik ses çıkarıyor Kuyruğunu aşağı yukarı sallıyor, ne yapmalıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Tabiki oldu hocam en azından kullanmam gereken takviyeleri öğrettiniz, zaman ayırdınız belki bu hastalığı tamamen geçmedi ama dış parazit olsun sindirim sistemi olsun bu tarz şeylerin önüne geçecek takviyeleri ilaçları öğrenmiş olduk. @Şehmus BAKIR hocam sağolsun gereken ürünleride temin etmemizde yardımcı oldu.Sağlık tohumu yazan gün Versele Laga Sağlık Tohumu 250 Gr
Mama yazan gün Beautiful Food Best kuru mama 500 Gr. Kalsimin d3 yerine Nekton MSA Calsiyum ve Mineral 25 Gr kullansam olur mu yoksa eczaneden o dediğiniz damlayı mı temin edelim.Diğer ürünlerin tamamı zaten mevcut eksikleri bu yazdığım şekilde yapsam doğru mu @Ayvalık Jumbo Muhabbet
Tabiki, dediğiniz ürünler çok güzel, kaliteli ürünler. Ciğerlerinden gelen ses azalmaya başladığında, respiratory turboyu önce haftada 1, sonra 2 haftada 1 şeklinde azaltalım bir de. 2 haftalık program bittikçe, 1.haftaya geri dönerek, döngü şeklinde devam edelim. Geçmiş olsun. Arada iyi olup olmadığı haberlerini de verirseniz sevinirim. 🌸

ahmetttcam

Aktif Üye
Tabiki, dediğiniz ürünler çok güzel, kaliteli ürünler. Ciğerlerinden gelen ses azalmaya başladığında, respiratory turboyu önce haftada 1, sonra 2 haftada 1 şeklinde azaltalım bir de. 2 haftalık program bittikçe, 1.haftaya geri dönerek, döngü şeklinde devam edelim. Geçmiş olsun. Arada iyi olup olmadığı haberlerini de verirseniz sevinirim. 🌸
Tamamdır hocam tabiki durum bilgisi ara ara veririm hayırlı geceler :)

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
@ahmetttcam bey, söylemeyi unuttum. Nekton msa suya değil mamaya katılacak. Yağ formlu çünkü. Biraz havuç, pancar rendeleyip içine de ekleyebilirsiniz. Bir de sebzeleri yıkayıp üst kabuklarını aldıktan sonra 30 dk elma sirkeli suda bekletmeyi unutmayalım

ahmetttcam

Aktif Üye
@ahmetttcam bey, söylemeyi unuttum. Nekton msa suya değil mamaya katılacak. Yağ formlu çünkü. Biraz havuç, pancar rendeleyip içine de ekleyebilirsiniz. Bir de sebzeleri yıkayıp üst kabuklarını aldıktan sonra 30 dk elma sirkeli suda bekletmeyi unutmayalım
Tamamdır hocam havucu rendeleyip içine çay kaşığı ucu kadar mı koymam gerekiyor

ahmetttcam

Aktif Üye
Herkese merhaba kuşumuz çok şükür hala hayatta elimden geleni yapmaya devam ediyorum ancak son 15-20gündür sürekli kusacak gibi yapıyordu ve kursağında çok şişlik var bugün videosunu yakaladım kusuyor ama kustuğunu geri yutuyor daha önce başına gelen var mı acaba neden böyle 😔 @Ayvalık Jumbo Muhabbet

Son düzenleme:

ahmetttcam

Aktif Üye
Herkese merhaba kuşumuz çok şükür hala hayatta elimden geleni yapmaya devam ediyorum ancak son 15-20gündür sürekli kusacak gibi yapıyordu ve kursağında çok şişlik var bugün videosunu yakaladım kusuyor ama kustuğunu geri yutuyor daha önce başına gelen var mı acaba neden böyle 😔

din6lkp.jpeg güncel dışkı fotosu

ahmetttcam

Aktif Üye
Bu arada Adanaya memlekete giderken Dost veterinere götürdüm listenizde olan veterinerlerden bir tanesi Film çekti ancak filmi temiz çıktı ekstra diğer veterinerlerden farklı bir tedavi veya teşhis yapamadı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Bu arada Adanaya memlekete giderken Dost veterinere götürdüm listenizde olan veterinerlerden bir tanesi Film çekti ancak filmi temiz çıktı ekstra diğer veterinerlerden farklı bir tedavi veya teşhis yapamadı
Merhaba, bu belirtiler varken mi veterinere gittiniz ve film çekildi? Yani kusma ve karında aşırı şişlik varken?
Karın tüylerini araladığınızda derisi ne renk görünüyor? Resmini görebilir miyiz?
Kafeste grit kum devamlı var mı?
Evde salıyor musunuz, dolaştığı alanda çiçek var mı?

Son düzenleme:

ahmetttcam

Aktif Üye
Merhaba, bu belirtiler varken mi veterinere gittiniz ve film çekildi? Yani kusma ve karında aşırı şişlik varken?
Karın tüylerini araladığınızda derisi ne renk görünüyor? Resmini görebilir miyiz?
Kafeste grit kum devamlı var mı?
Evde salıyor musunuz, dolaştığı alanda çiçek var mı?
Evet Karında aşırı şişlik varken gittim o zamanlar kusma yoktu en azından ben hiç görmemiştim. Ama sürekli kusacak gibi yapıyordu. Filmi çekti baktı bir şey görünmüyor dışkısı da normal dedi solunum sıkıntısı var dedi bunun için antibiyotik kullandık arkasından oda probiyotik ve gervit kullanmamızı önerdi.Hatta o zaman o şiş bölgeye hafif masaj yaparsanız kusması daha iyi olur dedi daha önce yaptığımda hiç kusmamıştı ama dün yapınca bu şekilde oldu. Karın tüylerini araladığımızda rengi çok koyu yani bariz şekilde renk değişmesi var o şiş olan bölgede , grit kum sürekli var, evde her akşam bizim gözetimimizde salıyoruz omzumuzdan gitmiyor zaten.

ahmetttcam

Aktif Üye
Evet Karında aşırı şişlik varken gittim o zamanlar kusma yoktu en azından ben hiç görmemiştim. Ama sürekli kusacak gibi yapıyordu. Filmi çekti baktı bir şey görünmüyor dışkısı da normal dedi solunum sıkıntısı var dedi bunun için antibiyotik kullandık arkasından oda probiyotik ve gervit kullanmamızı önerdi.Hatta o zaman o şiş bölgeye hafif masaj yaparsanız kusması daha iyi olur dedi daha önce yaptığımda hiç kusmamıştı ama dün yapınca bu şekilde oldu. Karın tüylerini araladığımızda rengi çok koyu yani bariz şekilde renk değişmesi var o şiş olan bölgede , grit kum sürekli var, evde her akşam bizim gözetimimizde salıyoruz omzumuzdan gitmiyor zaten.
jrzxa7p.jpeg şiş bölgenin derisinin resmi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çıkardığı vik vik ses ağrıdandir 👍Kuşu kusturmayin yani kursaga basmayın baskı yapmayın bogarsiniz ciğerler su toplamış nefes alıp vermede zorlanıyor ve kursagin balon olması deri ile kasların arasında hava keseleri var onlar zedelenmiştir,üstelik karaciğer yağlanması da vardır eğer imkanınız varsa iyi bir kanatlı uzmanına götürün çünkü bu kuşun gerçekten iyi bir tedaviye ihtiyacı var kursaktan besleme de yapılamaz çok risklidir uzmanlık gerektirir 😔 tam olarak nerede ikamet ediyorsunuz

ahmetttcam

Aktif Üye
Çıkardığı vik vik ses ağrıdandir 👍Kuşu kusturmayin yani kursaga basmayın baskı yapmayın bogarsiniz ciğerler su toplamış nefes alıp vermede zorlanıyor ve kursagin balon olması deri ile kasların arasında hava keseleri var onlar zedelenmiştir,üstelik karaciğer yağlanması da vardır eğer imkanınız varsa iyi bir kanatlı uzmanına götürün çünkü bu kuşun gerçekten iyi bir tedaviye ihtiyacı var kursaktan besleme de yapılamaz çok risklidir uzmanlık gerektirir 😔 tam olarak nerede ikamet ediyorsunuz
Tuncelide ikamet ediyorum ama Adanaya götürdüm listeden Dost veteriner kliniğine gittim orasıda çözüm bulamadı malesef😔 İştahında bir problem yok şuan için yeme içmede sıkıntımız yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt