Öncelikle normalde sizi kanatlı veterinerine yönlendiririz ancak bulunduğunuz yerde uzman olmadığını belirttiğiniz için bu yazıyı yazıyorum size. 4 in 1 mix in Kendi orjinal sitesinde bile etken madde bilgisine ulaşamadım. Yani hangi antibiyotik içerdiği yazmıyor. Adenocoli ve Paramyxovirüs tedavisi için olduğu belittilmiş sadece. Ama bu sizin kuşunuzun hastalığına göre değil bence. Üstte arkadaş hiprodoxi önermiş, elinizde de varmış. Bu ilaç olabilir çünkü doksisiklin etken maddeli bir ilaç lazım CRD için ancak şöyle bir internette gezindiğimde hiprodoxinin 2021 yılından önceden beri üretilmediği, piyasada damlalık şeklinde bölünmüş ürünlerin de sahte olduğu gözüme çarptı. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Hiprodoxi yi hiç kullanmadım. Ben Care4birds serisinden orni special ı öneririm size. Bulamazsanız ornimix, ornistop tarzı da olabilir aynı markanın. Son antibiyotik uygulamasının üzerinden en az 10 gün geçsin. Arka arkaya gerwit kullanmayın. 3 gün probiyotik, 1 gün gerwit verdikten sonra orni speacial ı 5 gün boyunca uygulayalım. İlk 3 günden sonra ya da tedavinin herhangi bir gününde kuşta gerileme, daha kötüleşme hissederseniz ilacı kesip probiyotik verin ve bizleri haberdar edin. İlk 5 günde iyileşme gözlenmezse, kuşta kötüye gitmiyor, kaldırabiliyorsa 7 gün uzatılabilir ama çok önermiyorum. Çok dikkatli olmak gerek. İlaç üzerindeki tedavi süresi 5-7 gün olarak belirtilmiş. Bu süre zarfında kuşu devamlı gözlemleyeşim. Dışkılar nasıl? Yemek yiyor mu? Genel duruş halinde kötüleşme var mı? Gibi. Yemek yemeden kesilirse 2 no elle besleme ucu ile elle besleme maması alıp kursaktan besleme yapmanız gerekiyor
Ekli dosyayı görüntüle 44365