Merhaba,
Yaklaşık 2 yaşında bir muhabbet kuşum var. 1 ay önce kuluçka döneminde yuvada çırpınma, kanatlarını kaldırma gibi durumlar yaşadı. Sanıyorum bu durumdan rahatsız olduğu için sürekli yumurtaların üzerinden kalktı ve yumurtalar gelişimini tamamlayamadı.
Bu olayın hemen ardından kuşumda anormal bir kaşınma başladı, özellikle göğüs bölgesini çok fazla kaşıyor hatta kaşırken kanatlarını çırpıyordu. Birkaç gün sonra göğüs bölgesindeki tüylerinde kırmızılık görüp inceledim ve kabuk tutmuş bir yara ve o bölgedeki tüylerde yolunma/dökülme gördüm.(Görseli aşağıya ekliyorum)
O andan itibaren sabah ve akşam olmak üzere kabuklu bölgeye rif ampul sürdüm. Ancak yine de içim rahat etmedi ve yakınımdaki bir veterinere götürdüm. Ne yazık ki veterinerde düşündüğüm gibi bir inceleme yapılamadı. (Yine de bütün hekimlerimize çok saygı duyduğumu belirtmek isterim.) Veteriner hekim bölgeye sürülmesi için şırınga içerisinde bir sıvı, suluğuna koymak için de Deltacortril ve Atarax reçete etti. İlaçları temin ettim ancak verip vermeme konusunda şüphe içerisindeyim çünkü kortizonun kuşlarda ölümcül sonuçları olabileceğine dair bir yazı okudum.
Korkularımın cahilliğimden kaynaklanıyor olabileceğinin farkındayım, o yüzden sizlerden de fikir almak istiyorum.
Not: Kuşumun yemesinde, içmesinde, hareketliliğinde, gece uykusunda ya da dışkısında herhangi anormal bir durum yok çok şükür.
Ekli dosyayı görüntüle 81094