• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum gıcırdama sesine benzeyen fikfik ses çıkartıyor

cicikuş22

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Fikleme gıcırdama gibi ses çıkarma
Merhaba. Kuşum 1 aydır fikfik sesi çıkartıyor. İlk ilki hafta sadece uçup yorulduğunda fikfik yapıyordu. Ancak daha sonrasında eve geldiğimde kafesin içinde kendi kendine fikfik yaparken gördüm elime aldığımda ayakları da sıcaktı. 1-2 uçurmayı denedim yine fikfik yapınca veterinere götürdüm. Zehirlendiğini söyledi enjeksiyon ile kusturdu. Bir de bir ilaç tedavisine başladı. İlk bana söylediği ilaç triflucandı ama ben 2-3 gün sonra da fiklemesi devam ediyor dediğim için başka bir ilaç koydu minik şişeye. Bir parmak suya 2 damla onu damlatacak şekilde 9 gündür ilaç tedavisi alıyoruz. Kuşumun bir aylık sürecinde hiçbir zaman kabarık durduğu iştahsız ve keyifsiz olduğu olmadı. Yaşına göre (5) hareketli bir kuş. Dışkısı ilk zamanlar peçeteye yeşil iz bırakıyordu ama ilaç kullandığından beri şu an herhangi bir renk görmüyorum peçetede. Ama fiklemelerde azalma olmadı hatta aksine arttı. Veterinerimiz kuşun durumunun iyi olduğunu söylüyor. Geceleri fiklemeyen kuşum en ufak şeyde kendi kendine fikfikfik yapıyor bazen duraksıyor sonra tekrar başlıyor. Işığı söndürdüğümde gece fiklemesi artıyor ya da yanına yaklaştığımda fiklemeleri artıyor. En ufak ses duysa fikfikliyor. Yem yerken ya da kendini temizlerken fiklemiyordu ilk götürdüğümde 3. Haftada da onlar başladı ve azalmıyor. Ben evde bir şeylerle uğraşırken kendisine yaklaştığımda da fiklemeleri artıyor. Uykuya daldığında fiklediğini pek görmedim. Uyku sırasında ses duyarsa fikliyor. Neden bu kadar fazla fikliyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba. Kuşum 1 aydır fikfik sesi çıkartıyor. İlk ilki hafta sadece uçup yorulduğunda fikfik yapıyordu. Ancak daha sonrasında eve geldiğimde kafesin içinde kendi kendine fikfik yaparken gördüm elime aldığımda ayakları da sıcaktı. 1-2 uçurmayı denedim yine fikfik yapınca veterinere götürdüm. Zehirlendiğini söyledi enjeksiyon ile kusturdu. Bir de bir ilaç tedavisine başladı. İlk bana söylediği ilaç triflucandı ama ben 2-3 gün sonra da fiklemesi devam ediyor dediğim için başka bir ilaç koydu minik şişeye. Bir parmak suya 2 damla onu damlatacak şekilde 9 gündür ilaç tedavisi alıyoruz. Kuşumun bir aylık sürecinde hiçbir zaman kabarık durduğu iştahsız ve keyifsiz olduğu olmadı. Yaşına göre (5) hareketli bir kuş. Dışkısı ilk zamanlar peçeteye yeşil iz bırakıyordu ama ilaç kullandığından beri şu an herhangi bir renk görmüyorum peçetede. Ama fiklemelerde azalma olmadı hatta aksine arttı. Veterinerimiz kuşun durumunun iyi olduğunu söylüyor. Geceleri fiklemeyen kuşum en ufak şeyde kendi kendine fikfikfik yapıyor bazen duraksıyor sonra tekrar başlıyor. Işığı söndürdüğümde gece fiklemesi artıyor ya da yanına yaklaştığımda fiklemeleri artıyor. En ufak ses duysa fikfikliyor. Yem yerken ya da kendini temizlerken fiklemiyordu ilk götürdüğümde 3. Haftada da onlar başladı ve azalmıyor. Ben evde bir şeylerle uğraşırken kendisine yaklaştığımda da fiklemeleri artıyor. Uykuya daldığında fiklediğini pek görmedim. Uyku sırasında ses duyarsa fikliyor. Neden bu kadar fazla fikliyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba geçmiş olsun, video yükleyebilir misiniz video için link ; Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yavrunuzun sanki kilo problemi var. Ama yanılıyor da olabilirim. En doğru yorumu hassas tartı verecek. Kilo problemi olan kuşlar da nefes alış verişler zorlanır, uçuş performansı düşer, karaciğer de yağlanma vs gibi bir çok problemle karşılanabilir. Öncelikle bize yavrunuzun kaç gram olduğunu söylerseniz daha iyi olur. İkincisi dış parazit ense damlası yaptırın. Üçüncüsü bağışıklığı güçlendiren gervit, entrobac ve solunum için turbo respiratory nefes açıcı temin ediniz. Ama kronikleşmiş bir solunum problemi varsa takviyelerin yanında antibiyotik kullanımı daha uygun olur. Ama öncelikle dediğim ürünleri temin edin. Ve kullanmaya başlayın. Kilo problemi de varsa diyet yem öneririz size.

cicikuş22

Yeni Üye
Veteriner de tarttı kilo almış dedi çok uçurma kalbi dayanmaz dedi dal darı çok vermiştik onlardan çok yedi bir de az uçan bir kuş hep öyleydi çok uçmuyor gün içinde saldığımızda konduğu yerde tüm gününü geçirebilir. Brnim ilk bu sesi farketmem de uçtuktan sonr fikfik benzeri bi ses çıktmasıydı. O daha fikfik gibiydi burda kapı gıcırtısı gibi ses çıkarıyor daha çok korkmuş olabilir mi acaba bir kuşçuya götürdük çok fazla kuş vardı sonra sanki arttı fikfikten ziyade biraz bu videonun sonundaki sesleri. Gramını pek bilmiyorum ama bu halinden daha zayıfken 45 lerdeydi

cicikuş22

Yeni Üye
Veterinere de rapor veriyorum hep gayet iyi şu an durumu dedi dışkısı da düzeldi ama salmaya da korkuyorum iki haftadır kafeste bi de kafesi daha büyüktü ama diğer kuşumuz çok zor giriyor kafese diye alışkın olduğu kafesi de küçültmek zorunda kaldık veterinere götürürken de kolaylık olması adına

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Korkuyla ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. 45 gram fazla. Evet yemesi içmesi yerindedir ama kilo sorunu var biraz. Tekrara düşmemek adına yukarıda belirttiğim ürünleri temin edip kullanmaya başlayın. Diyet yemde öneririm size ve dış parazit ense damlası yaptırın. Geçmiş olsun 🌸

cicikuş22

Yeni Üye
Çok sevinirim diyet yem de önerirseniz dediklerinizi yaptıracağım teşekkür ederimm ♥

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şehmus bey yavrunuzun durumuna göre yem karışımı yapıyor. Kilolu olan kuşlara ona göre karışım yapıyor. İsterseniz whatsapp üzerinden iletişime geçin.

cicikuş22

Yeni Üye
Şehmus bey yavrunuzun durumuna göre yem karışımı yapıyor. Kilolu olan kuşlara ona göre karışım yapıyor. İsterseniz whatsapp üzerinden iletişime geçin.
Tekrar merhaba bugün kuşumu veterinerimize götürdüm megabakteri başlangıcı var dedi. Kuşum 2-3 yem yiyor sonra onları başını sağa sola sallayıp esner gibi yapıp geri çıkartıyor ama kur yapar gibi değil taneler tek tek saçılıyor sağa sola salyalı bir şekilde çıkarmıyor fikfikleri devam ediyor bugün saldım ancak bir kez uçabildi ikinci uçuşunda alçalarak yere düştü ve kendinden geçti kısa bir süre daha sonra 5-10 dk içinde toparladı… kuşuma ne oluyor kurtulması mümkün mü :(

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrar merhaba bugün kuşumu veterinerimize götürdüm megabakteri başlangıcı var dedi. Kuşum 2-3 yem yiyor sonra onları başını sağa sola sallayıp esner gibi yapıp geri çıkartıyor ama kur yapar gibi değil taneler tek tek saçılıyor sağa sola salyalı bir şekilde çıkarmıyor fikfikleri devam ediyor bugün saldım ancak bir kez uçabildi ikinci uçuşunda alçalarak yere düştü ve kendinden geçti kısa bir süre daha sonra 5-10 dk içinde toparladı… kuşuma ne oluyor kurtulması mümkün mü :(
Kendinden geçti derken. Epilepsi gibi mi. O anın videosunu atarsanız daha iyi olur. Peki hekiminizin ilaç verdi mi. Vetdiyse isimleri nedir. Dışkı tahlili röntgen çekildi mi. Neye göre mega bakteri dedi biraz daha detay alabilir miyiz.

cicikuş22

Yeni Üye
Şu şekilde aslında, benim veterinerimin çok fazla kuşu var güvercini vs. Yani çeşit çeşit daha önce de üç tane ölmek üzere olan arkadaşlarımın ve benim kuşumu iyileştirdiği için tecrübesinden dolayı sanırım o şekilde teşhis edebiliyor ben de bilmiyorum açıkçası röntgen çekmiyor sanırım röntgen çektim vs demedi. Şu an mantar ilacı kullanıyoruz ama adını bilmiyorum yarın başka ilaç verebilirim dedi. Epilepsi gibi değil sanki nefes alamadı böyle bi oksijensiz kalınca insanlar bile sersemler ya o şekilde bi hareketsiz kaldı sonra hareket etmeye çalışıp toparladı kafesine koyduğumda ama kalp krizi geçirdi öldü sandım ilk yere düşünce çırpındı elime alınca hareketsiz kaldı kafeste de bikaç saniye hareketsiz kaldı bu şekilde oldu uçabiliyordu 3 hafta öncesine kadar böyle bir sorunu yoktu :(

cicikuş22

Yeni Üye
Sağa sola yem saçmasının ne gibi sebepleri olabilir dün başladı bunlar ben ilk anlamadım ama bugün çok fazla yaptı kusar gibi yapıp çıkardığı da oldu etrafa pıtı pıtı sıçradı döküldü ağzında

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çırpınması nörolojik bir durum da olabilir. Farklı bir durum yoksa bu yorumu yapabilirim size. İsterseniz hekiminize de danışın. Yem saçmasını tek sebebe baglayamayız. Fazla yemiştir yem çıkarır kur yapar yem çıkarır yada öğütme sıkıntısı yaşıyordur yem çıkarır yada kursak mantarıdır yem çıkarır sebep çok. O yüzden sordum tahlil oldu mu diye. Grit kum kafest her zaman bulunsun. Kusmalar salyalıya dönerse iştahsızlık zayıflama ağızda koku olursa o zaman işin rengi değişir. Daha dün böyle bir şey yaşanmış. Yavrunuzu gözlemleyin.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çırpınması nörolojik bir durum da olabilir. Farklı bir durum yoksa bu yorumu yapabilirim size. İsterseniz hekiminize de danışın. Yem saçmasını tek sebebe baglayamayız. Fazla yemiştir yem çıkarır kur yapar yem çıkarır yada öğütme sıkıntısı yaşıyordur yem çıkarır yada kursak mantarıdır yem çıkarır sebep çok. O yüzden sordum tahlil oldu mu diye. Grit kum kafest her zaman bulunsun. Kusmalar salyalıya dönerse iştahsızlık zayıflama ağızda koku olursa o zaman işin rengi değişir. Daha dün böyle bir şey yaşanmış. Yavrunuzu gözlemleyin.
Merhaba Aslı hocam, Nörolojik durumlarda Keppra veriliyor tamda bu şekilde olanlar için,
Bayılma ani kriz epilepsi 😔dozu veteriner hekim ayarlıyor
Keppra yı hatırlatırsa @cicikuş22 veteriner hekime faydalı olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şu şekilde aslında, benim veterinerimin çok fazla kuşu var güvercini vs. Yani çeşit çeşit daha önce de üç tane ölmek üzere olan arkadaşlarımın ve benim kuşumu iyileştirdiği için tecrübesinden dolayı sanırım o şekilde teşhis edebiliyor ben de bilmiyorum açıkçası röntgen çekmiyor sanırım röntgen çektim vs demedi. Şu an mantar ilacı kullanıyoruz ama adını bilmiyorum yarın başka ilaç verebilirim dedi. Epilepsi gibi değil sanki nefes alamadı böyle bi oksijensiz kalınca insanlar bile sersemler ya o şekilde bi hareketsiz kaldı sonra hareket etmeye çalışıp toparladı kafesine koyduğumda ama kalp krizi geçirdi öldü sandım ilk yere düşünce çırpındı elime alınca hareketsiz kaldı kafeste de bikaç saniye hareketsiz kaldı bu şekilde oldu uçabiliyordu 3 hafta öncesine kadar böyle bir sorunu yoktu :(
Vitaminsizlikten bu durumu yapabilir🤲

cicikuş22

Yeni Üye
Hiç salyalı yapmadı ağzını koklamadım ama çok fazla burun buruna giriyoruz sesime gelmek için kafesin teline asılıyor o sırada yüzüne yakınken aldığım tek koku kümes kokusu 🙈 grit kumu yok onu o zaman alayım bir ara kum gibi bir şey koyuyordum yine bi markanın ürünüydü kristalimsi bi kuma benziyordu beyaz renk onu vermedim bi haftayı geçik o zaman girit kumu alıp gözlemleyeyim yarın.
Demet Hanım solunumunda fikfik sesi olduğu için ben 3 haftadır uçurmadım normalde uçuyordu ama fikfik yapıyordu bi tık azaldı diye düşündüm fik sesi ve kıyamadım salmak istedim ama hiç yetmedi nefesi direk ikinci uçuşta yere çakıldı :( daha önce hiç böyle bi sorun yoktu 4 yıldır beraberiz

cicikuş22

Yeni Üye
Sanki yem yemesinde azalma gözlemledim gibi ve son bikaç gündür sanki biraz daha durgun geldi, veterinerimiz sıvı kaybı var dedi serum verdi eve getirdik hiç olmadığı kadar hareketlendi hiç yapmadığı hareketleri yaptı sanki çok genç bir kuş gibi bu detayı da vereyim… ölmesinden çok korkuyorum o yüzden sizi de rahatsız ediyorum böyle kusura bakmayın :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sanki yem yemesinde azalma gözlemledim gibi ve son bikaç gündür sanki biraz daha durgun geldi, veterinerimiz sıvı kaybı var dedi serum verdi eve getirdik hiç olmadığı kadar hareketlendi hiç yapmadığı hareketleri yaptı sanki çok genç bir kuş gibi bu detayı da vereyim… ölmesinden çok korkuyorum o yüzden sizi de rahatsız ediyorum böyle kusura bakmayın :(
Estağfurullah rahatsız olmuyoruz, muhtemelen Selenyum vermiş olabilir, Vitaminsizlikte denge kaybı yapar, epilepsi hareketleri görülür, rontgen olsa iyi olur, megabacteri için analiz yaptı mı?
Akciğerlerine bakılması gerekiyor, üşütme, sutoplama, enfeksiyon, havakesesi hasarı olabilir, bunlar hırıltı ve ses yapar, odanıza nem yapın, yakınına ıslak havlu koyun nem olsun, kanatlıoil turbo nefes açıcı temin edin, yarım suluğa 3 damla damlatın,
Onu temin edene kadar, bir kase içinde ılık suya viks varsa mercimek tanesi kadar viks atın ve karıştırın, faydası olur bunu haftada 2-3 defa yapın 1-2 saat odada dursun, ama mutlaka rontgen çektirin, çok geçmiş olsun Rabbım şifa versin inşallah 🤲🐦

cicikuş22

Yeni Üye
Merhabalar, kuşum iyileşti cevaplarınız için çok teşekkür ederimm ♥ garip bir iyileşme süreci geçirdik bir ay boyunca fikledi fiklemeye yönelik tedavi yapılmadı mantar hastalığında antibiyotik kullanılamadığından sanırım çünkü megabakteri olma riski vardı nitekim de başımıza geldi kusmaya halsizliğe sendelemeye başladı ama başlangıcı olduğu için sürekli kontrollerle hemen müdahale edildi 3 gün içinde megabakteriden kurtulduk ama hala fiklemesi devam ediyordu daha sonrasında sıcak çarptı kendisini onun da tedavisi yapıldı mantar geçince de başka bir ilaçla devam ettik o ilaç sayesinde fiklemesi de geçti bir aylık çok yorucu bir süreç oldu ölecek diye düşündüğüm kuşum kurtuldu 🙏🏻 fiklemesi için sarı ve c vitamini gibi kokan bir ilaç verildi o ilaç ne olabilir sizce..?