- Hastalık Belirtileri
- Fikleme gıcırdama gibi ses çıkarma
Merhaba. Kuşum 1 aydır fikfik sesi çıkartıyor. İlk ilki hafta sadece uçup yorulduğunda fikfik yapıyordu. Ancak daha sonrasında eve geldiğimde kafesin içinde kendi kendine fikfik yaparken gördüm elime aldığımda ayakları da sıcaktı. 1-2 uçurmayı denedim yine fikfik yapınca veterinere götürdüm. Zehirlendiğini söyledi enjeksiyon ile kusturdu. Bir de bir ilaç tedavisine başladı. İlk bana söylediği ilaç triflucandı ama ben 2-3 gün sonra da fiklemesi devam ediyor dediğim için başka bir ilaç koydu minik şişeye. Bir parmak suya 2 damla onu damlatacak şekilde 9 gündür ilaç tedavisi alıyoruz. Kuşumun bir aylık sürecinde hiçbir zaman kabarık durduğu iştahsız ve keyifsiz olduğu olmadı. Yaşına göre (5) hareketli bir kuş. Dışkısı ilk zamanlar peçeteye yeşil iz bırakıyordu ama ilaç kullandığından beri şu an herhangi bir renk görmüyorum peçetede. Ama fiklemelerde azalma olmadı hatta aksine arttı. Veterinerimiz kuşun durumunun iyi olduğunu söylüyor. Geceleri fiklemeyen kuşum en ufak şeyde kendi kendine fikfikfik yapıyor bazen duraksıyor sonra tekrar başlıyor. Işığı söndürdüğümde gece fiklemesi artıyor ya da yanına yaklaştığımda fiklemeleri artıyor. En ufak ses duysa fikfikliyor. Yem yerken ya da kendini temizlerken fiklemiyordu ilk götürdüğümde 3. Haftada da onlar başladı ve azalmıyor. Ben evde bir şeylerle uğraşırken kendisine yaklaştığımda da fiklemeleri artıyor. Uykuya daldığında fiklediğini pek görmedim. Uyku sırasında ses duyarsa fikliyor. Neden bu kadar fazla fikliyor yardımcı olursanız çok sevinirim.