• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Geceleri vikleme tarzı bir ses çıkarıyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba akşam oldu sesi hala çıkartmadı ama hafif bir kuyruk atması var. Neredeyse aldığımdan beridir bu atma var. Sadece vikleme son birkaç haftadır oluyor. Attığım videoda kuyruk atması yoktu mesela garibime gitti. Birde solunumla ilgili bir problemi varsa banyo yaptırmamın bir zararı olurmu sıcak bir günde. Bir süredir banyo yapmıyorlarda bugün farkettim biraz kaşınmaya başlamışlar malum hava ısınıyor.
Ortam sıcaklığı müsaitse kendileri banyo yapabilirler.

Emre123231

Yeni Üye
Olduğu zamanlar hep bu şekilde sallıyor daha şiddetlisi yada daha hafifi olmadı. Zaten dediğiniz gibi hep atmıyor kuyruğu.
Şuanda pilleri bitmiş durumda sessiz sakin bir yere götürdüm dinlensinler diye.
Gece olsun sesini yakalayıp atacağım ilgilendiğiniz için teşekkürler tekrardan.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Olduğu zamanlar hep bu şekilde sallıyor daha şiddetlisi yada daha hafifi olmadı. Zaten dediğiniz gibi hep atmıyor kuyruğu.
Şuanda pilleri bitmiş durumda sessiz sakin bir yere götürdüm dinlensinler diye.
Gece olsun sesini yakalayıp atacağım ilgilendiğiniz için teşekkürler tekrardan.
Çok çok minik bir oynama var ama ben solunumdan ziyade bu çocuğun kilo ile ilgili sıkıntısı olduğunu düşünüyorum başta da demiştim hasas terazi varsa tartarmısınız aynı olayları kendi çocuğumda yaşadığım için biliyorum zayıflama ve diyet ile geçti tabi sizin de öyle olacak diye bir kaide yok ama sanki bir röntgen çekilse iyi olur kanısındayım. Çünkü kilo böyle yapabiliyor karaciğerdeki yağlanma yada büyüme hava keselerine baskı olabiliyor spor yaptırın dinlenmeli bol uçuşlar ama arkadaşlarımda bir değerlendirsin. @Demet bükay @Burçak A. @Aslı Ö.

Emre123231

Yeni Üye
Çok çok minik bir oynama var ama ben solunumdan ziyade bu çocuğun kilo ile ilgili sıkıntısı olduğunu düşünüyorum başta da demiştim hasas terazi varsa tartarmısınız aynı olayları kendi çocuğumda yaşadığım için biliyorum zayıflama ve diyet ile geçti tabi sizin de öyle olacak diye bir kaide yok ama sanki bir röntgen çekilse iyi olur kanısındayım. Çünkü kilo böyle yapabiliyor karaciğerdeki yağlanma yada büyüme hava keselerine baskı olabiliyor spor yaptırın dinlenmeli bol uçuşlar ama arkadaşlarımda bir değerlendirsin. @Demet bükay @Burçak A. @Aslı Ö.
Evde hassas terazim olsa hemen kontrol edeceğim aslında. Spor konusunda aslında sabahtan bırakıyorum odamda hareket ediyor aslında her gün. Haftada 1 2 kendimde uçuruyorum ikisini birden böyle bir sorunla karşılaşmayayım diye. Birde manisa içerisinde kanatlı uzmanı olmadığı için götürebileceğim bir veteriner yok. Olsa hemen götürürdüm. Bu kilolu gözükmesinin sebebinide hep tüylerini kabarttığından dolayı olduğunu düşünmüştüm. Çünkü yorulduğu durumlarda baya zayıf duruyor tüyleri normale dönünce. Tabi ki bu sadece düşünce bir kontrol etmem gerek kilosunu. Normal şartlarda kaç gram olması gerek?

Emre123231

Yeni Üye
Birde diyet programını nasıl uygulamam gerek daha önce hiç uygulamadığım için pek bilgim yokta :(

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu en iyi hassas terazi ve röntgen ile anlaşılır. Kendilerinin gezmesi maalesef çok işe yaramıyor biraz peşlerinden koşturmak gerekli :giggle: Size şöyle bir örnek vereyim Fikoya günde minumum 45 dk 1 saat arası uçuş egzersizi yaptırıyorum kendi serbest zamanları hariç gün içerisinde onun için eve de geliyorum yoksa kilo almasını maalesef engelleyemiyoruz. İlk olarak sorunun belli olması gerekli ERBİL VETERİNER KLİNİĞİ nin Papağanlara baktığı yazılmış internette birde vetline veteriner kliniği var bu ikisiyle yarın bir görüşün en azıdan röntgen çekebiliyorsalar röntgen çektirin burada Şehmus hocamız bir değerlendirsin. Sadece röntgen çektirin ekstra bir şey yaptırmayın ilaç vs almayın.

Emre123231

Yeni Üye
Bunların baktığını bilmiyordum çok teşekkürler yarın baktırıcam az önce bir iki kere vik sesi çıkardı yakalayamadım sustu sonra. Lambaları kapattım uyuduktan sonra çıkarıyor onu fark ettim. Ses çıkardığımda duruyor bu vik sesi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Siz gitmeden önce bir arayıp sorun yani düzgün veteriner bulmak zor maalesef para almak için her şeyi söyleyen de var. Sesi yakalarsanız daha netlik kazanır.

Emre123231

Yeni Üye
Ölen eski muhabbet kuşumuda burada yeni açılan bir veterinere götürmüştüm yumurtladığı zaman hasta olmuştu bitkin düşmüştü. Veteriner göz kararı bakıp bir ilaç vermişti hiçbir yararı olmadı ilacın. Ölen kuşumla şuan ki yeşil olan birlikteydiler. Çok bağlıydım çok üzülmüştüm tekrarlansın istemiyorum. Hatta sırf bu yüzden korkumdan yalnız kalınca strese giriyor diye mavi olanı erkek aldım. O da 2 yıldır benimle. Çok iyi anlaşıyorlar birbirleriyle. Vetline veteriner kliniğine instagram üzerinden sordum cevap bekliyorum.

Emre123231

Yeni Üye
Siz gitmeden önce bir arayıp sorun yani düzgün veteriner bulmak zor maalesef para almak için her şeyi söyleyen de var. Sesi yakalarsanız daha netlik kazanır.
Bu şekilde bir ses kafesin baya bi yakınındaydım. Işığı görünce susuyor. Sırtına gömülmüş bir şekilde uyuyor. Anlam veremiyorum bir türlü

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu şekilde bir ses kafesin baya bi yakınındaydım. Işığı görünce susuyor. Sırtına gömülmüş bir şekilde uyuyor. Anlam veremiyorum bir türlü
Sırta gömülmesi sorun değil de ses aşırı düşük kulaklık ve son sesle 23. 24. saniyede az da olsa duyuluyor. En sağlıklısı Röntgen ama imkanınız varda İzmir e geçebilirseniz güvenilir hekimler var isterseniz arkadaşlar önerebilir detaylı muayene edilir.

Emre123231

Yeni Üye
Sırta gömülmesi sorun değil de ses aşırı düşük kulaklık ve son sesle 23. 24. saniyede az da olsa duyuluyor. En sağlıklısı Röntgen ama imkanınız varda İzmir e geçebilirseniz güvenilir hekimler var isterseniz arkadaşlar önerebilir detaylı muayene edilir.
Aslında yatakta yatarken rahatça duyuyorum sesi. Biraz az geliyor ama devam ediyor hala. Yarın instagramdan ulaştığım kliniği bir arayacağım ona göre geri dönüş yapayım. Çünkü kendi adıma sıkıntılı bir dönemden geçiyorum. Izmire götürmem biraz zor olur. Teşekkürler cevap verdiğiniz için.

Emre123231

Yeni Üye
Şimdi telefonun ışığıyla kontrol ettim kuyruk atması hiç yok gibi duruyor ışığı tuttuğum anda ses kesiliyor. Yüksek ihtimal 15 20 dk sonra başlayacak tekrardan.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Keşke kamera olsaydı hem sesi net duyar hem de gözlemlerdiniz. Arkadaşlar da sabah fikirlerini belirtecektir siz bir röntgen çektirmeye çalışın en azından bir şey çıkmaz ise de (inşallah çıkmaz) içiniz rahatlamış olur.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bu çocukta bence solunum dan ziyade Tarık ın dediği gibi kilo sorunu var. Kuyrukta sekme en baştaki video da çok az var ama o da çok normal nefes alıp veriyor olsun o kadar. Siz diyet yeme geçin yağ oranı az olan tohumları tercih edin. Sebze verin haftada iki kez. Bol bol uçsun. Yine de tartıp kilosunu bizlerle paylaşırsanız iyi olur. İlaçlık durum yok bana göre. Boşuna ilaç yüklemesi yapmayın. Ama takviye olarak turbo respiratory alıp suluğuna arada koyabilirsiniz. Onun zararı olmaz. Ense damlası yaptırın. Bazen hava keseleri akarları da solunum da sıkıntı yaratabilir. Yorumum bu yönde 🌸

Emre123231

Yeni Üye
Merhaba bu çocukta bence solunum dan ziyade Tarık ın dediği gibi kilo sorunu var. Kuyrukta sekme en baştaki video da çok az var ama o da çok normal nefes alıp veriyor olsun o kadar. Siz diyet yeme geçin yağ oranı az olan tohumları tercih edin. Sebze verin haftada iki kez. Bol bol uçsun. Yine de tartıp kilosunu bizlerle paylaşırsanız iyi olur. İlaçlık durum yok bana göre. Boşuna ilaç yüklemesi yapmayın. Ama takviye olarak turbo respiratory alıp suluğuna arada koyabilirsiniz. Onun zararı olmaz. Ense damlası yaptırın. Bazen hava keseleri akarları da solunum da sıkıntı yaratabilir. Yorumum bu yönde 🌸
Tamamdır söylediğiniz ürünleri sipariş edicem bugün içerisinde çok teşekkürler. Vetline geri dönerse bana röntgen çekimine götürücem bugün. Gelişmeleri yazacağım iyi günler.

Emre123231

Yeni Üye
Yemi sipariş edeceğimde marka olarak hangi yemi tercih etmeliyim sizce

Üst Alt