• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşum Geceleri vikleme tarzı bir ses çıkarıyor

Emre123231

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Vik vik sesi çıkarıyor. Kuyruğu vik sesini çıkarırken yukarı aşağı sallanıyor.
Hastalık Belirti Tarihi
25 Nis 2025
Öncelikle merhaba 3 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var ve geceleri yaklaşık 1 saat herkes yattıktan sonra vikleme tarzı bir ses çıkarıyor. Biraz araştırmasını yaptım solunum sıkıntısına işaretmiş. Gündüzleri çok çok nadir gördüm ama geceleri uyurken çıkarıyor bu sesi. Dışkısında bir sorun gözükmüyor. Yanında 1 tane daha erkek muhabbet kuşum var. Hangi ilaçları kullanmalıyım bilmiyorum ya da nereden temin etmeliyim yardımcı olabilir misiniz? Bir de manisada oturuyorum ve manisada kuş uzmanı bir veteriner malesef bulunmamaktan. Vefat eden muhabbet kuşuma hiçbir yardım sağlayamamıştım. Sesin kaydını aldığımda ekleyeceğim. Şiddetli çıkarmıyor düşük bir sesle çıkarıyor sesi.

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba beyaz zemin üzerinde birikmiş dışkısını paylaşır mısınız.

Emre123231

Yeni Üye
Merhaba bu şekilde dışkısı ishal gibi duranı 15 dk kadar önce yaptı. Ayağım çöp kutusuna çarptı bi irkildi o yüzden direk pıt diye bıraktı ıslak mendilin üstündekide yaklaşık 40 45 dk öncesine ait. Kafesi dün temizledim kafesin içindekiler de yeni.

Ekli dosyalar

Emre123231

Yeni Üye
Ve muhabbet kuşum şuan dışarıda hala olduğu gibi aktif kapının üstünde benimle konuşuyor. Bir halsizlik gözlemleyemedim. Etrafı kemirmeye devam ediyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Mümkünse o anın gece yada ne zaman yapıyorsa video çekip eklerseniz çok iyi olur.

Ece A.

Müdavim
Merhaba, hoşgeldiniz, siyah dışkılar geceden kalmış kurumuş dışkı mı acaba? Ve gece vikleme sesini, bir de tünekte dururken bir videosunu paylaşabilir misiniz bizlerle🙏 videoları streamable.com üzerinden yükleyip copy link butonu ile buraya yapıştıracaksınız :)

Emre123231

Yeni Üye
Merhaba evet siyah dışkılar geceden kalmış kurumuş dışkılar yenilerinide yüklemiştim. Vikleme sesini yakaladığımda paylaşıcam. Tünekte dururken ki videosunu hallediyorum şimdi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünek üzerinde bu şekilde birkaç tane fotoğrafta çektim.
Salıncakta değil tünekte duruyorken olursa video çok güzel olur ancak şuan gözüken kuyrukta bir sekme yok sağlıklı duruyor maşallah biraz göbüş olmuş takviyelerini düzenli kullanıyorsunuz değil mi beslenme düzenleri nasıl dışkı formlarıda iyi aslında siz en iyisi gece o anın videosunu mutlaka yakalayıp aynı şekilde konu altına ekleyin.

Emre123231

Yeni Üye
Teşekkürler cevabınız için göbeği aslında çok yok aldığımdan beri huyudur tüylerini kabartır rahat olduğu zamanlarda. Kuyruk sekmesi her zaman olmuyor tünekteyken bazen ikisi birden nefes almalarıyla aynı zamanlı olarak oluyor. Birde sesi çıkardığı zamanlarda biraz belli oluyor. Gece yakalayıp hemen ekleyeceğim tekrardan çok teşekkürler. Beslenmesindede hiçbir sıkıntı yok kafasına estiğinde gidiyor yemini yiyor suyunu içiyor. Benim yediğim şeyleri tırtıklamayı çok seviyor ama fazla vermiyorum sağlığına bir zarar gelmesin diye. Takviye olarakta aldığımdan beri vitamin falan hiç kullanmadım ihtiyaç duymadım daha doğrusu 3 yıldır benimle ikiside. Kalamar kemiği, Gaga taşı var düzenli temizlik ve yem su değişikliği yapıyorum. Akşamları elma ve armut veriyorum. Birde vitaminli yemler takviye sayılıyorsa yemiyle karıştırıyorum.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Öncelikle aşağıda verdiğim konuyu inceleyin ve ürünleri yok ise grit kum ile birlikte mamaist.com bölünmüş olarak güvenle temin edin sağlıklı bir yaşam sürmeleri için düzenli olarak kullanılmaları gereklidir. İnsan gıdası her ne olursa olsun meyve ve sebze harici sakın vermeyin. Sebze hafta da 2 meyve 1 defa verebilirsiniz takviye günleri mümkünse sadece yem yesinler sade su günleri sebze ve meyve verin. Ayrıca vitaminli yem diye bir şey yoktur sağlıklı tohum vardır. Yem olarak versele laga prestige yada mamaist özel karışım yem öneririm. Haricinden bir şey vermenize gerek yok.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sürekli meyve vermeyin yani her gün vermeyin, haftada bir kez meyve, bir kez de sebze verin. Ense damlası yaptırdınız mı hiç ☺

Emre123231

Yeni Üye
Teşekkürler değerli önerileriniz için ense damlasının ne olduğunu bilmiyorum

Emre123231

Yeni Üye
Akşama doğru kekik çayı yapıcaktım solunumdan şüphelendiğim için doğru bir karar olur mu sizce? Gece sesini kontrol edicektim. Bu arada hala vikleme sesini çıkarmadı.
Öncelikle aşağıda verdiğim konuyu inceleyin ve ürünleri yok ise grit kum ile birlikte mamaist.com bölünmüş olarak güvenle temin edin sağlıklı bir yaşam sürmeleri için düzenli olarak kullanılmaları gereklidir. İnsan gıdası her ne olursa olsun meyve ve sebze harici sakın vermeyin. Sebze hafta da 2 meyve 1 defa verebilirsiniz takviye günleri mümkünse sadece yem yesinler sade su günleri sebze ve meyve verin. Ayrıca vitaminli yem diye bir şey yoktur sağlıklı tohum vardır. Yem olarak versele laga prestige yada mamaist özel karışım yem öneririm. Haricinden bir şey vermenize gerek yok.

Gönderdiğiniz linkteki ürünleri sipariş edeceğim çok teşekkürler. Meyve konusunada dikkat edeceğim. Ense damlası konusunuda biraz araştırdım hayır hiç yapmadım daha. Ama hiç bitlenmediler şuana kadar çok şükür. Bit spreyi almıştım kullanmak nasip olmadı :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Akşama doğru kekik çayı yapıcaktım solunumdan şüphelendiğim için doğru bir karar olur mu sizce? Gece sesini kontrol edicektim. Bu arada hala vikleme sesini çıkarmadı.

Gönderdiğiniz linkteki ürünleri sipariş edeceğim çok teşekkürler. Meyve konusunada dikkat edeceğim. Ense damlası konusunuda biraz araştırdım hayır hiç yapmadım daha. Ama hiç bitlenmediler şuana kadar çok şükür. Bit spreyi almıştım kullanmak nasip olmadı :)
Sprey solunuma zarar veriyor, rutin uygulayabilirsiniz, mamaist whatsapp hattından vilmectin alın ense derisine bir damla damlatın masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın, iki doz yeterli ☺

Ekli dosyalar

Ece A.

Müdavim

Kekik çayını yapabilirsiniz sorun olmaz iyi gelir :) suluğuna içmesi için de koyabilirsiniz, ama ceresine uzaktan fısfıs yaparsanız o da iyi olur, burun deliklerine temas etsin🙏🏾 fısfıs şişeniz yoksa kulak çubuğu ile ceresine de dokundurabillirsiniz 😊 viklediği zaman videosunu alalım muhakkak, gözlemlemeye devam edin 🙏🏾ense damlası bit olsa da olmasa da uygulanabilen bir işlemdir, koruma önlem amaçlı yapılır, yaparsanız iyi olur🙏🏾😊

Emre123231

Yeni Üye
Merhaba akşam oldu sesi hala çıkartmadı ama hafif bir kuyruk atması var. Neredeyse aldığımdan beridir bu atma var. Sadece vikleme son birkaç haftadır oluyor. Attığım videoda kuyruk atması yoktu mesela garibime gitti. Birde solunumla ilgili bir problemi varsa banyo yaptırmamın bir zararı olurmu sıcak bir günde. Bir süredir banyo yapmıyorlarda bugün farkettim biraz kaşınmaya başlamışlar malum hava ısınıyor.

Emre123231

Yeni Üye
Kekik çayını yapabilirsiniz sorun olmaz iyi gelir :) suluğuna içmesi için de koyabilirsiniz, ama ceresine uzaktan fısfıs yaparsanız o da iyi olur, burun deliklerine temas etsin🙏🏾 fısfıs şişeniz yoksa kulak çubuğu ile ceresine de dokundurabillirsiniz 😊 viklediği zaman videosunu alalım muhakkak, gözlemlemeye devam edin 🙏🏾ense damlası bit olsa da olmasa da uygulanabilen bir işlemdir, koruma önlem amaçlı yapılır, yaparsanız iyi olur🙏🏾😊
Çok teşekkürler ense damlasını alacağım kekik çayını suluğuna koyucaktım su içmesinde herhangi bir sıkıntı yok birde böyle kokulu şeylere yanaşmayı çok seviyor kesin direk içer o sudan

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba akşam oldu sesi hala çıkartmadı ama hafif bir kuyruk atması var. Neredeyse aldığımdan beridir bu atma var. Sadece vikleme son birkaç haftadır oluyor. Attığım videoda kuyruk atması yoktu mesela garibime gitti. Birde solunumla ilgili bir problemi varsa banyo yaptırmamın bir zararı olurmu sıcak bir günde. Bir süredir banyo yapmıyorlarda bugün farkettim biraz kaşınmaya başlamışlar malum hava ısınıyor.
Bazen denge kurmaya çalışırken dinlenirken çok minimal hareketler yapınca kuyruk atıyor gibi gelebilir aksi bir durum olsa sürekliliği olur ama siz yine de o anında videosunu yakalayıp ekleyin.

Üst Alt