• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum gece uyumuyor

Umut tekdemir

Aktif Üye
Merhaba öncellikle,muhabbet kuşumu 2 gün önce aldım.İlk defa bir kuşa bakıyorum ve bilmediğimden soruyorum.Ne zaman gece yanına gitsem uyanık ve hiç uyuduğunu görmedim ve bu gece mutfağa koymuştum üstünüde örtüyle örttüm benim hatamdı sanırım hiç açık bırakmadan örtüyü örttüm gece 3 te çırpınmaya başladı aldım salona getirip ışığı açtım şimdi biraz sakinledi ve gündüzleri hep durduğu odaya koydum ama bu sefer üstünü örtmedim acaba geceleri uyuması için ne yapabilirim yardım ederseniz çok sevinirim.

katze

Yeni Üye
Kuşunuzda gece anksiyetesi gibime geldi benimki de öyleydi bir aralar, hatta korkuyla sağa sola uçuşurdu. Belki mutfakta anlık bir ses veya kıpırtı hissetmiş olabilir kuşların uykusu çooook hafiftir gece yırtıcılarına karşı tetikte olmak içgüdülerinde var. Bazı kuşlar tamamen karanlık yerine hafif loş bir ortamı tercih edebilir gece lambası veya ışık yansıyan bir yer varsa işinize yarayabilir, tabi bir de yeni almışsınız onun da etkisi vardır bir süre gözlemleyin gece çırpınmaya başlarsa yanına gidip sakinleştirin en iyisi, doğada sürü halinde uyurlar bizi de sürülerü olarak görürler aslında, bir tehdit algılayıp sizi yani sürüsüne haber veriyor aslında.

Umut tekdemir

Aktif Üye
Kuşunuzda gece anksiyetesi gibime geldi benimki de öyleydi bir aralar, hatta korkuyla sağa sola uçuşurdu. Belki mutfakta anlık bir ses veya kıpırtı hissetmiş olabilir kuşların uykusu çooook hafiftir gece yırtıcılarına karşı tetikte olmak içgüdülerinde var. Bazı kuşlar tamamen karanlık yerine hafif loş bir ortamı tercih edebilir gece lambası veya ışık yansıyan bir yer varsa işinize yarayabilir, tabi bir de yeni almışsınız onun da etkisi vardır bir süre gözlemleyin gece çırpınmaya başlarsa yanına gidip sakinleştirin en iyisi, doğada sürü halinde uyurlar bizi de sürülerü olarak görürler aslında, bir tehdit algılayıp sizi yani sürüsüne haber veriyor aslında.
olabilir izmirde yaşıyorum ve saat 3 e kadar son ses arabalar geçiyor aydınlık bir yer maalesef yok olsa bile sesli bir yer yarın bir tane gece lambası alıp öyle denerim şuan koridora koydum1 tarafını açık bırakıcak şekilde kafesi örttüm ama uyuyormu uyumuyormu bilmiyorum ne zaman gitsem hep aynı yerde etrafına bakıyor gün içindede yemini kendim yediriyorum nadir uçuyor suyu biz göstermemiz lazım azıcık içiyor bırakıyor alışmasını çok istiyorum bir yerde hata yapıyormuyum diye korkuyorum umraım alışır bir an önce bu sorularım geride kalır

Üst Alt