• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum garip ses çıkarıtyor

omerfarukyigit

Aktif Üye
başlıkta dediğim gibi normalde çok azdı lakin şuan aşırı artmış bir şekilde sesi uzaktan duyuluyor sorun nedir

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
başlıkta dediğim gibi normalde çok azdı lakin şuan aşırı artmış bir şekilde sesi uzaktan duyuluyor sorun nedir
Merhaba, keşke ilk mesajınızdan devam etseydiniz konunuza. Kuşunuza şubat ayında 10 gün baytril uygulandığını, 3 konu önceden okuyabildim. Lütfen ilk konunuz üzerinden devam edin ki, ne yapılmış, ne kullanılmış, belirtiler, dışkılar nasılmış takip edebilelim. Ayrı ayrı konular açarsanız size etkili olarak yardım edemeyiz.
Şimdi;
1- Baytril sonrası solunum sıkıntısısında iyileşme olmadı mı?
2- Baytril sonrası 3 gün probiyotik, 1 gün gerwit uygulandı mı?
3-Tedavi sonrası tüm kafes ve ekipmanlar, virkon la ya da çamaşır sulu suyla yıkanıp dezenfekte edildi mi?
4- Güncel dışkıları beyaz kağıt üzerinde çeker misiniz lütfen
5-kuşun tünekte, uyumazken videosunu görelim

omerfarukyigit

Aktif Üye
1-baytril sonrası sorun çözüldü bu yeni oldu
2- hayır
3- kaynar olmucak şekilde su ile temizledim
4-mermerin üzerinde var o olur mu
birde dışarı çıkardım biraz uçtu gene ses kesildi

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
1-baytril sonrası sorun çözüldü bu yeni oldu
2- hayır
3- kaynar olmucak şekilde su ile temizledim
4-mermerin üzerinde var o olur mu
birde dışarı çıkardım biraz uçtu gene ses kesildi
> Antibiyotik tedavileri sonrası 3 gün entrobac (probiyotik), 1 gün multivitamin standart vermeniz gereken takviyelerdir. Vücutta hastalık yapan mikroorganizmalarla savaşan, faydalı bakterileri öldürmüş oldunuz antibiyotikle. Faydalı bakteriler ölünce de kuşun normalde vücudunda taşıdığı ama faydalı bakteriler sayesinde sayılarının artmadığı, tüm hastalık yapan patojenlere gün doğar bu durumda.
> Ayrıca bakteriler suyla ölmez. Tedavi sonrası kafes dezenfekte edilmeliydi
> Kafes altına beyaz kağıt serelim. Dışkıları görmemiz lazım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Dışkılar iyi. Sadece ilk resim biraz siyah. Diğerleri sıkıntısız. Her iki video da farklı konularda hoşuma girmedi. Röhmfried entrobac ve gerwit alalım. Grit kum da olsun kafeste. Entrobac gelince, 3 gün arka arkaya verelim. 4.gün sade su içmişken dışkıları görelim. Sular şişe suyu olacak. Bir de 2.videodaki gibi ağız içinde.dil çevirme hareketi yapıp yapmadığını ve kusup kusmadığını gözlemleyelim

omerfarukyigit

Aktif Üye
ağzını hep öyle yapıyor lakin bu videodan önce yem yiyordu

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
@omerfarukyigit Önerdiğim ürünler evet röhnfried gerwit ve entrobac. Yalnız forumda link vermek yasak maalesef. Bir de biz mamaist i öneriyoruz bölünmüş ürün alımında. Çünkü bildiğimiz ve güvendiğimiz bir yer

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Dışkılar iyi. Sadece ilk resim biraz siyah. Diğerleri sıkıntısız. Her iki video da farklı konularda hoşuma girmedi. Röhmfried entrobac ve gerwit alalım. Grit kum da olsun kafeste. Entrobac gelince, 3 gün arka arkaya verelim. 4.gün sade su içmişken dışkıları görelim. Sular şişe suyu olacak. Bir de 2.videodaki gibi ağız içinde.dil çevirme hareketi yapıp yapmadığını ve kusup kusmadığını gözlemleyelim
@omerfarukyigit ürünler gelir gelmez, üstte yazdığım şekilde uygulama yapıp 4.gün sade su içmişken dışkıları görelim ve bu süreçteki belirtileri yazın bize. Takviyeleri birbiri ile karıştırmıyoruz. Ve şişe su kullanıyoruz

omerfarukyigit

Aktif Üye
ilaçları nasıl vereceğim suyuna mı katayım birde grit kumu almamışım sorun olur mu

omerfarukyigit

Aktif Üye
2 ürünü birlikte kullanmadım bir sorun olur diye sadece vitamin verdim ikisini karıştırayım mı yoksa önce vitamin sonra diğerini mi vereyim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
2 ürünü birlikte kullanmadım bir sorun olur diye sadece vitamin verdim ikisini karıştırayım mı yoksa önce vitamin sonra diğerini mi vereyim
Hayır, asla 2 ürünü karıştırmıyoruz. Her gün taze hazırlayarak, şişe suyuna, yarım suluğa 1 mercimek tanesi entrobac katalım. 3 gün boyunca verelim. 4.gün sadece su verin ve kafes altına beyaz kağıt açın. Akşam birikmiş dışkıları görelim

omerfarukyigit

Aktif Üye
merhabalar pc de sorun vardı mesaj yazamadımda 4 gün verdim sonraki gün sorun çözüldü lankin 2-3 gün önce tekrar başladı ilacı tekrar verdim düzelmedi sizce ne yapayım (sadece toz olanı verdim)

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
merhabalar pc de sorun vardı mesaj yazamadımda 4 gün verdim sonraki gün sorun çözüldü lankin 2-3 gün önce tekrar başladı ilacı tekrar verdim düzelmedi sizce ne yapayım (sadece toz olanı verdim)
Tekrar video atar mısınız

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Video salıncakta çekildiği için, kuyruk oynuyor mu, tam anlayamadım. Dışkıları görelim. Mümkünse tünekte videosunu görelim. Size önerdiğim ürünleri aralarında bir kaç gün bırakarak uyguladınız mı her hafta? Bu ürünler ilaç değil, multivitamin ve probiyotiktir. Kuşların bağışıklıklarını yükselterek hastalıklardan korumak için kullanıyoruz

omerfarukyigit

Aktif Üye
çok minik bir oynama var kuyrukta toz olanını kullandım bugün evde değilim yarın size fotoğrafını atarım

Üst Alt