• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum gaga kısmını sürekli kaşıyor

Frdesn

Yeni Üye
Merhaba dün muhabbet kuşlarım banyo yaptı banyodan sonra bir tanesini kusmaya hareketi yaptı ve ağzı köpürdü gibi sürekli bir şey çıkarmak istiyor gibi ve burnu gagasını sürekli kaşıyor neden yapıyor anlamıyorum üşüttü mü acaba diyorum daha öncede yıkanmıştı. Diğer kuşlardan ayırdm suan. Ağzın dan çıkan köpükleri suyu bütün yüzüne bulaştırdı gözlerini bile zor acıyor yemek yemiyor su içmiyor ne yapabilirim lütfen yardım edin.

Bahar Y.

Müdavim
Hava akımında kalmış olma ihtimali var mı?

Frdesn

Yeni Üye
Banyodan sonra dışarıda tutmadım odadaydı havada sıcaktı Aslında ne yapabilirim bilmiyorum devam lı kusmaya çalışıyor ve ağzından salya cıktıkca gözlerine kadar bulaştırdı kafasını kaşıyor gözleri iyice kızardı avi-AST vitamin aldım ama suda içmiyor :(

Bahar Y.

Müdavim
Alıp elinizle göğüs kemiğini kontrol eder misiniz, kusarken sıvı çıkarma kursak mantarında oluyor, tabi sadece kursak mantarında değil, yinede kontrol edin en azından o seçeneği elemiş oluruz kemik düzgünse

Frdesn

Yeni Üye
Sanırım dediğiniz gibi kursak mantarına internet baktım belirtileri aynı. Maalesef hırçın bir kuştur kesinlikle ele gelmez ve kendine dokundurmaz veteirne götürmem gerekiyor sanırım basit bir üşütmemi acaba diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi bir durumda çok ciddi olduğu yazıyor 😔

erenunl

Müdavim
Sanırım dediğiniz gibi kursak mantarına internet baktım belirtileri aynı. Maalesef hırçın bir kuştur kesinlikle ele gelmez ve kendine dokundurmaz veteirne götürmem gerekiyor sanırım basit bir üşütmemi acaba diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi bir durumda çok ciddi olduğu yazıyor 😔
Geçmiş olsun normal bir kedi köpek veterineri yerine kanatlılardan anlayan bir veterinere götürürseniz daha iyi olacaktır umarım iyileşir

Bahar Y.

Müdavim
Çok geçmiş olsun :( kanatlı veteriner bulamazsanız burdan yardımcı olabiliriz

Frdesn

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim çevremde kuşlardan anlayan bir veteriner yok acıkcası daha öncede başka bir muhabbet kuşumu veteriner götürdüğümde bakmamıştı bile vitamin verip göndermişti .sosyal medyadan aldığım yardım ile müdahalede etmiştim. Yarın şansımı tekrardan deneyeceğim

Bahar Y.

Müdavim
Çok teşekkür ederim çevremde kuşlardan anlayan bir veteriner yok acıkcası daha öncede başka bir muhabbet kuşumu veteriner götürdüğümde bakmamıştı bile vitamin verip göndermişti .sosyal medyadan aldığım yardım ile müdahalede etmiştim. Yarın şansımı tekrardan deneyeceğim
Eğer öyleyse boşuna veterinere masraf yapmayın, dışkı testi iyi olurdu fakat çoğu veterinerden tecrübeli üyelerimiz var, onlarda bakacakatır zaten hep birlikte sağlığına kavuşturalım inşallah

Üst Alt