• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum fungimix verdikten sonra kusmaya başladı

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Yok canım nie ölsün gece uyuyo kuş sabah kadar bişey olmaz maksat ilaçli suyu susayip kana kana ilk sefer içmesidir ilaç su durdukta zaten etkisi azalıyo ilk içiş önemli o yuzden susuz birakiyosun bilgin olsun
Tamamdır çok teşekkür ederim ben simdi çıkarıyorum o zaman sulugunu, yarın gün boyu evde kimse olmayacak 11den 20ye bir sorun olmaz sanırım değil mi gelince değiştirsem suyunu

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kardeşim ben bu zamana kadar mercimek tanesi kadar kuş ilacı olsun beşeri ilaç olsun dozaj aştığımi bilmiyorum. Ama bundan sonra daha mantıklı bir tabir üretmeye çalışacağım kusura bakmayın.

m-b-g-n-c

Aktif Üye
1. Gün sonu güncelleme: bütün gün evde yoktum akşam geldiğimde kuşun ağzına kadar su geliyor kusma hareketi yapıyor ve kusmuyor geri çekiyor suyu. Ve kustuktan sonra da kanatlarını titretiyor aşırı hareketli oluyor koşuyor uçuyor. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı?

EnesGenç

Eski Forumcu
1. Gün sonu güncelleme: bütün gün evde yoktum akşam geldiğimde kuşun ağzına kadar su geliyor kusma hareketi yapıyor ve kusmuyor geri çekiyor suyu. Ve kustuktan sonra da kanatlarını titretiyor aşırı hareketli oluyor koşuyor uçuyor. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı?
Kusta böyle kriz geçiriyormus

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Güzel 👍 sevindim probiyotik varmı desteklersin ilerde kuşuna
Grpetten fungimix alırken bir kutu da diazyme256 aldım hazırda bekletiyorum. Multivitamin olarak avisol plus var. Bir de şeyi sorayım ben geçen yem almaya gittiğimde bir kuşçuya sordum böyle böyle salyalı bir şekilde kusuyor diye. O adam 15 yıldır orada kuşçuluk yapıyor ben ufakken hatırlıyorum. Kusuyorsa eş istiyordur dedi. Yemesinde içmesinde keyfinde bir sorun yoksa eş al dedi yaşı gelmişse eğer dedi. Benim kusum da 1 yaşına girecek acaba ondan da yapıyor olabilir mi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Grpetten fungimix alırken bir kutu da diazyme256 aldım hazırda bekletiyorum. Multivitamin olarak avisol plus var. Bir de şeyi sorayım ben geçen yem almaya gittiğimde bir kuşçuya sordum böyle böyle salyalı bir şekilde kusuyor diye. O adam 15 yıldır orada kuşçuluk yapıyor ben ufakken hatırlıyorum. Kusuyorsa eş istiyordur dedi. Yemesinde içmesinde keyfinde bir sorun yoksa eş al dedi yaşı gelmişse eğer dedi. Benim kusum da 1 yaşına girecek acaba ondan da yapıyor olabilir mi
Eş isterkende kusuyor evet ama kusma şekline göre değişir bu. Salya var mı kusmasında yoksa yem m sadece? Birde su geliyor demişsiniz.

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Eş isterkende kusuyor evet ama kusma şekline göre değişir bu. Salya var mı kusmasında yoksa yem m sadece? Birde su geliyor demişsiniz.
Ya şimdi şöyle kuşum kusma hareketi yapıyor sadece ağzına salya gibi bir sey geliyor ama ağzından çıkarmıyor onu hemen geri yutuyor. 1 2 dakika sonra konuşmasına hareketlerine devam ediyor hicbir şey yokmuş gibi arada ağzına yem de geliyor onları da ağzından çıkarmadan kabuklarını kırıp yiyor

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Salyali kusma farklıdır kardeşim eş isteme kusması ile alakalı bir durum değil o. Kur yaparak kusmasi lazım ki bu kuş eşe gelmiş diyebilelim
Abi hayvan onu da yapıyor o zaman sadece ağzına kuru yem geliyor onu da vermiyor çoğu zaman kendisi ağzından düşürmeden yiyor :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Onu yapıyorsa problem yok. Ama farklı kusma kendini belli eder. Temizliğe +1 önem ver bu süreçte.