• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Muhabbet kuşum dişi mi erkek mi ve kaç aylık

gül0133

Yeni Üye
İleriki zamanlarda cerede kahverengi olursa yani kızgınlığa girerse bilin ki dişidir. Yaşadığı müddetçe bir ihtimal kızgınlık yumurtası da yapabilir. Ama cere hep böyle kalırsa hatta daha koyu lacivert olursa o zaman da erkektir 🙂 dişi erkek farketmez bence en güzeli bir melek hanenizde sağlıklı ömrü olsun 🌸
Aynen öyle sadece insan merak ediyor işte kızgınlık yumurtası çok nadir oluyormuş bakalım ileride belli olur çok teşekkür ederim yorumunuz için

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mümkünse ben tünekte video görebilir miyim yakindan cereyi de gösterin

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben erkek diyorum hala.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bakalım Şehmus bey ne diyecek bende bir gün erkek bir gün dişi diyorum 😂 ama hareketleri bir tık dişiye benziyor kafa sallama kur yapma vs hiç yok daha çok kafesini kemirme peşinde bebiş
Hemen kur yapmaz biraz daha büyüsün o zaman görün kurları 🙂 tabikide Şehmus bey i bekleyelim. Ama forumdaki yüz kişi dişi desin ben yine erkek derim. Fotolarda evet yanılma payım olarak erkek diyordum video da bu yanılma payım gitti net erkek diyorum 🤭☺🌸🙏🏻

Son düzenleme:

gül0133

Yeni Üye
Hemen kur yapmaz biraz daha büyüsün o zaman görün kurları 🙂 tabikide Şehmus bey i bekleyelim. Ama forumdaki yüz kişi dişi desin ben yine erkek derim. Fotolarda evet yanılma payım olarak erkek diyordum video da bu yanılma payım gitti net erkek diyorum 🤭☺🌸🙏🏻
İki aylık dediler geldiğinde şuan üç aylık olması lazım ama niyeyse bana daha küçük geliyor hele elime alınca minicik canı var bebişin sizce kaç aylıktır

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İki aylık dediler geldiğinde şuan üç aylık olması lazım ama niyeyse bana daha küçük geliyor hele elime alınca minicik canı var bebişin sizce kaç aylıktır
Bir muhabbet kuşu ister beş aylık olsun ister iki yaşında olsun yaş alsalarda ebat olarak büyümezler. Sadece tüy renginde farklılaşmalar olur göz irisi belirginleşir ayaklar pullanmaya başlar vs yani siz elime alınca bana küçük geliyor demişsiniz ya iki yaşında da alsanız elinize yine küçük olacak. Bazı mutasyonlu kuşların yaşını belirlemek zor büyük ihtimalle lila cere çok kısa sürdü ve maviye geçiş hızlı oldu. Ama kafa kısmındaki çizgilerden dolayı henüz olgunluğa erişmemiş diyorum. 3-4-5 aylık civarlarında tam kestiremiyorum.

gül0133

Yeni Üye
Bir muhabbet kuşu ister beş aylık olsun ister iki yaşında olsun yaş alsalarda ebat olarak büyümezler. Sadece tüy renginde farklılaşmalar olur göz irisi belirginleşir ayaklar pullanmaya başlar vs yani siz elime alınca bana küçük geliyor demişsiniz ya iki yaşında da alsanız elinize yine küçük olacak. Bazı mutasyonlu kuşların yaşını belirlemek zor büyük ihtimalle lila cere çok kısa sürdü ve maviye geçiş hızlı oldu. Ama kafa kısmındaki çizgilerden dolayı henüz olgunluğa erişmemiş diyorum. 3-4-5 aylık civarlarında tam kestiremiyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için evet gözleri hala simsiyah boncuk gibi hiç iris halkası yok ceresi de çok hızlı renk değişiyor üç aylık olmasına üç dört gün var bizim bildigimiz kadar aldığımız kişi verirken tam iki aylık demişti 🌸👉🏻🤍👈🏻

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Videoda görünce bana da erkek gibi geldi şimdi 😬🙈

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Sizin çocuğun burun çevresi fazla beyaz, çok dişi gibi gerçekten. Ama alt kısmı da erkek kadar mor ve lacivert. Yayılmış kenarlara da. Bazı erkeklerin burun çevresinde de minik beyazlık oluyor ama erkek olduğu belli şekilde. Sizin çocuk hangi cinsiyette çıkacak çok merak ediyorum gerçekten 🙏🏾 fotoğraflarda çok dişi, videoda da erkek gibi🙊 iki cinsiyette de kullanılabilen isimlerden koyun bence😁

gül0133

Yeni Üye
Sizin çocuğun burun çevresi fazla beyaz, çok dişi gibi gerçekten. Ama alt kısmı da erkek kadar mor ve lacivert. Yayılmış kenarlara da. Bazı erkeklerin burun çevresinde de minik beyazlık oluyor ama erkek olduğu belli şekilde. Sizin çocuk hangi cinsiyette çıkacak çok merak ediyorum gerçekten 🙏🏾 fotoğraflarda çok dişi, videoda da erkek gibi🙊 iki cinsiyette de kullanılabilen isimlerden koyun bence😁
Hala isim koyamadım Bebek diye seviyorum adı Bebek kalıcak galiba secemedik cinsiyetini evet burun etrafı çok açık kalan kısımlar kopkoyu 😂

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bakın size dişi ve erkek iki foto yüklüyorum daha iyi anlamanız için. Ve muhtemelen artık pek yorum yapmayı düşünmüyorum. 🙂 En baştada dediğim gibi dişilerin cereleri daha buz mavisi olur. Sizin foto da da videoda da cere aşağısı koyu mavi kenarı hafif beyazımsı. Sağdaki görseldeki erkekte de cere kenarında hafif beyazlık var. Bu olabilir normaldir. Ayırt edici özellik mavinin tonu, koyuluğu diyorum ve sizle birlikte yavrunuza sağlıklı ömür diliyorum.

Ekli dosyalar

cigdem-18

Yeni Üye
Erkek diye aldık ama burnunun etrafındaki beyazımsı halka aklımızı karıştırdı tam beyaz gibi de değil açık mavimsi halkalar var ama alt kısımları koyu
Aynı yanılgı bende de var bende de beyaz halka var ama erkek burdaki tecrübeli yorumcular kesin erkek dediler sağolsunlar artık eminim ama yapay zeka beyaz halka var dişi diyor :)

Ekli dosyalar

gül0133

Yeni Üye
Bakın size dişi ve erkek iki foto yüklüyorum daha iyi anlamanız için. Ve muhtemelen artık pek yorum yapmayı düşünmüyorum. 🙂 En baştada dediğim gibi dişilerin cereleri daha buz mavisi olur. Sizin foto da da videoda da cere aşağısı koyu mavi kenarı hafif beyazımsı. Sağdaki görseldeki erkekte de cere kenarında hafif beyazlık var. Bu olabilir normaldir. Ayırt edici özellik mavinin tonu, koyuluğu diyorum ve sizle birlikte yavrunuza sağlıklı ömür diliyorum.
Teşekkürler 🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷

gül0133

Yeni Üye
Aynı yanılgı bende de var bende de beyaz halka var ama erkek burdaki tecrübeli yorumcular kesin erkek dediler sağolsunlar artık eminim ama yapay zeka beyaz halka var dişi diyor :)
Evet yapay zeka bize de kesin dişi dedi ama bizde erkek olduğuna eminiz artık sizin kuşunuz da çok güzel maşallah 🤍

Üst Alt