• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum dengede duramıyor.

Mrtilik

Yeni Üye
Merhaba, kusum 10 aylik erkek. 2 ay kadar once kafasini asagiya egmeye basladi sebepsiz yere. Cok onemsemedik insanlari izliyor falan sandim. Kafesinde olmadigi esnada yuksek bir yerde uyurken dengesini kaybetti ve yere duserken can havli ile ucmaya calisti kendini duvara vurdu. Sonra panik yapti tekrar vurdu. 8 aydir ayni odada kaliyor. Odanin her yerini biliyor. Korktu heralde bir daha olmaz dedim ama 2-3 kez daha vurdu duvara. Cok saglikli bir kustu. Kakasi normal, yemesi icmesi normal. Vetenire goturdum kan tahlilinden mr a kadar her seyi yaptilar. Sonuclar temiz cikti. Antibiotic ve bir ilac daha verdi kaslar icin dedi. Ben ilave kalsiyum ve b vitamini takviyesi yapiyorum. Onun icin ozel isik aldim. D vitaminini ondan aliyormus. Ilaclara ragmen duzelmedi. Ucamiyor cunku dermani yok , yururken dengede duramiyor ama ayaklarinda kuvvet var cunku parmagimi tutunca birakmiyor ayaklriyla. Konusmuyor artik. Sanki son gunlerini yasiyor gibi. Surekli uyandigi icin problemleri yuzunden uykusunu alamiyor 24 saat uyku halinde. Gozlerini bile tam kapatamiyor gibi hissediyorum. Her seyi yaptim surekli elimle yem, su veriyorum , butun zamanimi onunla geciriyorum belki anlar hayata tutunur diye . Cok uzuluyorum care bulamadim. Bilen birisi yardimci olabilir mi? Tesekkur ederim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz öncelikle çok geçmiş olsun. Streamable.com dan net olacak şekilde kuşunuzun videosunu paylaşır mısınız. Birde temiz peçeteye yeni yapılmış dışkı fotosu görelim. Hocalarımızın yorumlamalari açısından kolaylik olur 🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sizden video ve dışkı resmi istenmiş, çok endişeleniyorsunuz anlıyoruz ve yardımcı olmak için müsait olan hocalarımız yazmışlar. Sizden istenilen bilgileri paylaşırsanız biz de kuşunuza yardımcı olmak istiyoruz 🙏

Mrtilik

Yeni Üye

ilginize cok tesekkur ederim. Diskisi normal ama beyaz kagit koyacagim birazdan altina fotografini en kisa surede atarim, ilk video baslangic evreleri, son iki video ise suanki hali.
Ufak kafese aldim, baktim surekli dusuyor kafesin icinde altina o seyi serdim ki kendine zarar vermesin

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşunuzun durumu iyi görünmüyor. Kendisi gidip yem yiyor mu? İştahı nasıl?

Mrtilik

Yeni Üye
En son paylastigim videolar yatarken olani az once cektim. Durumu kotu malesef, nasil oldu da bu duruma geldi bu kadar kisa surede anlam veremiyorum. Yemek yemesinde sorun yok

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çok kötü değil sanırım dışkısı. Hava akımında kalmış olabilir mi peki?

Kerem M.

Yeni Üye
Öncelikle çok geçmiş olsun. Kuşun iskelet sistemiyle alakalı bir sıkıntısı olabilir mi? Mr'da bu görünür mü bilmiyorum ama röntgende görünebileceğini düşünüyorum. Kuşunuza röntgen çekildi mi?

Mrtilik

Yeni Üye
Merhaba hayir cereyanda kalmadi hic, cok dikkat ediyorum en basindan beri. Mr i cekildi her sey cok iyi ve yerinde dedi veteriner arkadas ama verdigi ilaclar ise yaramadi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet dışkı çok problemli değil. Sinirsel bir durum da olabilir. Peki nerede ikamet ediyorsunuz gittiniz veteriner kanatlılardan anladığına emin misiniz. Demekki ilaçlar iyi gelmemiş 🙁 başka bir uzmana götürseniz çok daha iyi olur 🙏🏻

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Denge sorunu da var kuşta. Kaslarla ilgili de sıkıntı olabilir güç kaybı var sanırım. Kanatli uzmani gorse daha iyi sanki.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba hayir cereyanda kalmadi hic, cok dikkat ediyorum en basindan beri. Mr i cekildi her sey cok iyi ve yerinde dedi veteriner arkadas ama verdigi ilaclar ise yaramadi
Sinirsel olduğunu düşünüyorum,götürdüğünüz veteriner kanatlı uzmanı mıydı ? Eğer kanatlı uzmanı değilse bi kanatlı uzmanına gösterin

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Mrtilik

Yeni Üye
Merhaba tekrar , amerikada yasiyorum ufak kuslar icin malesef cok fazla secenegim yok. 30 dakika mesafede birini buldum ondan fayda gelmeyince bir bucuk saat araba kullandim baska bir yere goturdum . Onlar da bu ilaclari verdi birisi kas icin ve digeri antibiyotikmis. Dediginiz gibi sinirsel birseye benziyor ama veteriner bulamiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şaşkınım Amerika gibi bir ülkede kuşlardan anlayan veteriner nasıl olmaz 🙁 İzmir de sadece kuşlara bakan Burak Uçar hoca var. İsterseniz internet üzerinden iletişime geçin. Normalde telefon internet vs bakmıyor ama siz çok uzakta olduğunuz için belki bir yol yordam gösterir size yada bu denge problemine uygun olan bir ilaç gönderir.

Mrtilik

Yeni Üye
Konustum onerdiginiz veterinerle fakat farkli ulkede oldugum icin tedavi edemeyeceklerini soylediler malesef

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Amerikada petshoptan yardım alamaz mısınız?

Üst Alt