• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşum çok korkak

acemikussevdalisi

Yeni Üye
kuşum kedili bir evden geldi. orada çok tedirginmiş, ilkin ele çabuk gelirmiş ama zamanla çok korkaklaşmış. daha rahat bir ortama geçsin diye ben sahiplendim ama ben yanına yaklaşınca kafesin kenarlarına kaçıyor. sürekli konuşuyorum, ne yaparsam onun yanında yapıyorum bana alışsın rahat etsin istiyorum ama hiç tık yok :( kafesin kapağını açıyorum çıkmıyor, içeride duruyor hep. derdim bana gelmesi de değil, rahat edene kadar bana gelmese de olur. ama ben gelince huzursuz olunca çok üzülüyorum. böyle bir kuşu kendime nasıl alıştırabilirim acaba?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada ne kadar zaman geçti? Orada kediden kaynaklı muhtemelen, büyük bir travma yaşamış. Size güvenmesi zaman alacaktır bu yüzden. Bence öncelikle sesinize alışana kadar hiç elinizi falan sokmayın, çıkarmayın da. Sadece sizi izlemesine izin verin bir süre

acemikussevdalisi

Yeni Üye
Bu arada ne kadar zaman geçti? Orada kediden kaynaklı muhtemelen, büyük bir travma yaşamış. Size güvenmesi zaman alacaktır bu yüzden. Bence öncelikle sesinize alışana kadar hiç elinizi falan sokmayın, çıkarmayın da. Sadece sizi izlemesine izin verin bir süre
tamam o zaman :) sadece konuşurum ben de.
bu arada çok az bir zaman geçti, yeni yeni bir hafta oluyor. ama kedi köpek çok çabuk alıştığı için onu biliyorum bir tek, kuşların huyuna suyuna çok aşina değilim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
tamam o zaman :) sadece konuşurum ben de.
bu arada çok az bir zaman geçti, yeni yeni bir hafta oluyor. ama kedi köpek çok çabuk alıştığı için onu biliyorum bir tek, kuşların huyuna suyuna çok aşina değilim
Siz kafes yanına gidince çırpınmamaya, sesinizi duyunca tedirgin olmamaya başlayana kadar salmayin dışarı, bu sefer korkup kaçayım derken bir yere çarpıp yaralanabilir

acemikussevdalisi

Yeni Üye
Siz kafes yanına gidince çırpınmamaya, sesinizi duyunca tedirgin olmamaya başlayana kadar salmayin dışarı, bu sefer korkup kaçayım derken bir yere çarpıp yaralanabilir
tamamdır, sabredeceğim. en azından artık yanımda uzun uzun ötüyor, bugüne kadar çok sessizdi kendi kendime konuşuyordum hep:) teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
tamamdır, sabredeceğim. en azından artık yanımda uzun uzun ötüyor, bugüne kadar çok sessizdi kendi kendime konuşuyordum hep:) teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için
Ne demek, umarım zamanla çok güzel bir arkadasliginiz olur 😊🙏

acemikussevdalisi

Yeni Üye
Yüksek ses ve ani hareketlerden uzak tuttun... Yavaş yavaş kendinize alıştırın... Sabırla lütfen... Güven kazandırın...
teşekkür ederim tavsiyeniz için. küçük kardeşim sağ olsun yüksek sesten istediğim kadar uzak tutamıyorum ama elimden geleni yapacağım