• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum çok hasta

miracyildiz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İştahsızlık ishal kabarık durma
Hastalık Belirti Tarihi
16 May 2026
Kullanılan İlaç
Funny birds diar support
Merhaba muhabbet kuşum 3.5 yaşında ctesi günü hastalanmaya başladı. Ctesi yem yiyip kustu. Kanadını süsrekli titretiyor. Kanarık duruyor çok kilo verdi halsiz sürekli uyuyor dalında. Ama lkanadı hep titriyor. Yemek yemiyor su içmiyor. Veterinere gittim bağırsak düzenleyici verdi. İshaligeçmeden antibiyotik veremem kuşu kaynedebiliriz dedi. Dün bağırsak düzenleyiciye başladık ama bugğn hala aynı. Azönce 3 4 kere mik diye kısık seske ses çıkardı daha önve duymadığımızz bi ses. Çokendişeliyim. Veterimeröyle dediğinden ilaca falan da başlamadık. Neyapmalıyım lütfen yardım edin

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İshalin sebebi zaten hastalık. Eğer hastalığı teşhis etmezse yani kuşu tedavi etmezse ishal de geçmez. Kuşu tedavi etsin ki ishali de geçsin. Evet kafaya göre antibiyotik kullanılmaz analiz yapıp ona göre ilaç kullanılırsa kuş iyileşir ve ishali de kesilir. Dışkıda yoğun şekilde enfeksiyon var. E coli yada koksidiyoz dışkısına benziyor. Kuşun aciliyeti var. Başka kanatlı uzmandan destek almanız daha iyi olur.

Son düzenleme:

miracyildiz

Yeni Üye
Giresunda bakan yerlere gittik başka bi yer yok napıcam bilmiyorum siz bi şey tavsiye edemez misiniz acaba lütfen yarın hemen başlasam

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sulphamezathine gibi bir antibiyotik kullanılabilir ama direkt şu antibiyotiği kullanın diye yorum yapamam. Çünkü teşhis önemli e coli bakteri kökenli koksidiyoz parazit kökenli. Sadece dışkıdaki görüntü olarak bu ikisinden biri olabilir dedim. İkisinin kullanım ilacı farklı. Eklediğim egzotik veteriner klinikleri den birine götürmeniz daha uygun olur.

Ekli dosyalar

Üst Alt