• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum çok halsiz ve hasta. Siyah kaka yapıyor.

esinanturan

Yeni Üye
Merhaba yaklaşık 7-8 yaşlarında bir muhabbet kuşum var bugüne kadar hiç hastalanmamıştı bir haftadır pek keyifli değildi ve yeşil sıvı yapıyordu kakasını. Bu gün çok yorgun ve pek hareket edemiyor yürürken düşüyor dengede duramıyor ve dışkısı fazla ve siyah sıvı kıvamda. Hep kafesinin altına havlu kağıt veya gazete kağıdı koyardım son bir kaç aydır bu kağıtları yemeye çalışıyor hiç yapmazdı. Prebiotik ilaç aldım bugün Rizede yaşıyorum şehrimde kuşlardan pek anlayan veteriner yok. Hiç yemek ve su içmiyor yemeye çalışıyor ama çok yorgun enfeksiyon kapmış olabilir mi ve nasıl bir tedavi uygulamalıyım?

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
iyice haşlanmış yumurta sarısı 15 dakika kadar pişirin ve sarısının yarısını alın biraz mısır unu ekleyip ılık suyla yoğurt kıvamına getirin. Elinizde besleme maması ve aparatı yoksa bu mamayı siringayla ağızdan az az vermeye çalışın.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dışkıda hastalık var. Açlık dışkısı bu şekilde olmaz. Sizin kuşa acil elle besleme yapmanız gerekiyor. Ayakları tutmuyor ise d vitamini vermeniz iyi olur. Rizede kuş üretimi yapanlar vardır. Onlara sorabilirsiniz.

esinanturan

Yeni Üye
Yardımlarınız için teşekkürler. Kuşum maalesef öldü sanırım elle beslemeyi yapamadık beslemeye çalışmam sonrasında kötüleşti.